IOHANNIS, LA CSM: "Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea ordonanţa privind Codurile penale"

Andrei Stan
Politică / 1 februarie 2017

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Vot în unanimitate în CSM pentru sesizarea CCR

----------

Actualizare 12:56 Iohannis: "Sper ca Avocatul Poporului să ia mâine sau poimâine decizia corectă şi să sesizeze CCR"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că Avocatul Poporului i-a promis că va analiza cu celeritate ordonanţa privind modificarea legislaţiei penale. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că mâine sau poimâine Avocatul Poporului va lua decizia corectă în privinţa sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR).

La ieşirea de la întâlnirea cu Avocatul Poporului, Klaus Iohannis a spus: "Am avut o discuţie, zic eu bună, cu Avocatul Poporului. I-am explicat de ce, după părerea mea, este absolut necesar să sesizeze CCR, în principal pe lipsa de motive de urgenţă, pe probleme de fond".

Şeful statului a susţinut că Avocatul Poporului poate sesiza la CCR ordonanţa privind modificarea legislaţiei penale şi a arătat că există un precedent din 2013 în cazul atacării unui astfel de act normativ.

Iohannis a precizat: "Ştiu că s-a vehiculat mai de dimineaţă, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriştii de la Administraţia Prezidenţială am căutat documente şi am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvenţă, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă şi făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanţă de urgenţă".

Potrivit şefului statului, Avocatul Poporului va trebui "în afară de situaţia pur juridică să se uite puţin şi în jur, să vadă că România este revoltată".

"Sunt mii şi mii de oameni în stradă. Aceste lucruri nu pot fi ignorate şi nu pot fi explicate prin faptul că şi în alte ţări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept şi aici trebuie făcută ordine", a subliniat preşedintele.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:37 Preşedintele CSM: "Voi motiva sesizarea Curţii Constituţionale şi o voi prezenta membrilor CSM"

Mariana Ghena, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat că va face publică astăzi motivarea deciziei de sesizare a Curţii Constituţionale a României (CCR) privind existenţa unui conflict de natură constituţională între puterea executivă şi cea judecătorească, după ce Executivul a adoptat ordonanţa de modificare a legislaţiei penale.

Mariana Ghena a precizat, la finalul şedinţei CSM: "În şedinţa plenului de astăzi am declarat că iniţiez procedura de sesizare a Curţii Constituţionale (...). Urmare a acestei iniţiative a preşedintelui plenului Consiliului Superior al Magistraturii, membrii au manifestat solidaritate cu privire la iniţiativa mea, declarând că mă susţin în demersul pe care l-am iniţiat. Până la sfârşitul zilei voi motiva şi voi prezenta această motivare şi membrilor plenului CSM. De asemenea, o voi face publică".

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:16 Iohannis a ajuns la sediul Avocatului Poporului

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul Avocatului Poporului, fiind întâmpinat de către Victor Ciorbea.

Şeful statului a afirmat, la sosire: "Am decis să fac o vizită Avocatului Poporului, având în vedere că este, aşa cum spune denumirea, Avocatul Poporului, iar poporul este foarte supărat pe această situaţie. După părerea mea, Avocatul Poporului are şi instrumentele şi oportunitate de a ataca această ordonanţă de urgenţă, care modifica aseară Codul penal şi Codul de procedură penală şi pentru a vedea ce se poate face am venit personal să discut cu Avocatul Poporului, domnul Ciorbea".

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat în această dimineaţă că nu are "competenţe" să blocheze iniţiativele Guvernului "în termenul de zece zile".

"Nu avem competenţă să blocăm aceste iniţiative, în termenul de zece zile. Noi putem ataca legile şi ordonanţele de urgenţă după ce intră în vigoare", a spus Victor Ciorbea, la un post de televiziune, citat de Hotnews.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:44 Preşedintele Klaus Iohannis va merge la ora 12.00 la Avocatul Poporului, a anunţat Administraţia Prezidenţială

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:00

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a votat în unanimitate ca preşedintele acestei instituţii, Mariana Ghena, să sesizeze Curtea Constituţională (CCR) cu privire la un conflict de natură constituţională între puterea judecatorească şi cea executivă, în cazul ordonanţei de modificare a Codurilor penal, respectiv de procedură penală adoptate de Guvern fără avizul CSM, transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

----------

Actualizare 10:55 Iohannis: "Preşedintele CSM e hotărât să sesizeze CCR"

Preşedintele CSM, Mariana Ghena, este hotărâtă să sesizeze Curtea Constituţională (CCR) în privinţa Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codurilor penal, respectiv de procedură penală, toţi membrii CSM fiind solidari cu ea, a anunţat astăzi şeful statului.

"Conflictul instituţional este evident", a afirmat preşedintele Iohannis, care a precizat: "Eu plec mulţumit de aici, fiindcă am putut să constat în primul rând o solidaritate în interiorul CSM, cu preşedintele CSM, şi din discuţiile cu membrii CSM am putut să aflu că practic întreg sistemul este de partea CSM. Justiţia în România este independentă, iar magistraţii sunt indignaţi de felul în care Guvernul a tratat această chestiune foarte sensibilă, chestiunea modificării Codurilor penale prin Ordonanţă de Urgenţă noaptea, fără aviz".

Iohannis a mai declarat că CCR "are libertatea să decidă" asupra chestiunii, inclusiv prin anularea actului normativ.

"Este important să vedem că există acest conflict şi să fie sesizată CCR, care are inclusiv libertatea de a anula acest act normativ", a spus şeful statului la plecarea de la sediul CSM.

El nu a vrut să comenteze dacă ordonanţa este dată cu "dedicaţie", dar a precizat că modul în care a fost adoptată riscă să pună sub îndoială statul de drept.

"A fost foarte inadecvat felul în care Guvernul a prezentat aseară aceste aceste concluzii şi acte normative. La un moment dat, Guvernul va trebui să dea socoteală, să explice românilor de ce a procedat aşa, şi nu altfel", a conchis preşedintele Iohannis.

(S.A.)

----------

Actualizare 09:58 Iohannis: "Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului; nu mi-e dor de el, dar aşteptăm o luare de poziţie"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în şedinţa CSM, că se gândeşte să îi facă o "vizită" Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a-i transmite personal că se aşteaptă la o luare de poziţie din partea sa cu privire la ordonanţa privind modificarea Codurilor penal, respectiv de procedură penală.

Şeful statului a spus: "Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi. Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie".

(S.A.)

-----------

Actualizare 09:40 Augustin Lazăr: "Derapajul de neconstituţionalitate al ordonanţei de modificare a codurilor penale e vădit"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, la intrarea în CSM, că este imperios necesar ca ordonanţa privind modificarea codurilor penale să fie examinată de Curtea Constituţională (CCR), pentru că "derapajul de neconstituţionalitate este vădit".

Întrebat dacă mai poate avea vreun efect sedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii convocat pentru a da un aviz modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală, în condiţiile în care aceste modificări au fost deja aprobate prin ordonanţă de urgenţă, Augustin Lazăr a spus că situaţia este o bună provocare pentru autoritatea judecătorească, care trebuie acum să demonstreze că nu poate fi tratată ca o cantitate neglijabilă.

"Este în curs de a se examina cine ar trebui să o atace la Curtea Constituţională şi este imperios necesar să fie atacată şi examinată de Curtea Constituţională, pentru că derapajul de neconstituţionalitate este vădit şi eu zic că va putea fi observat cu uşurinţă", a adăugat procurorul general, citat de News.ro.

Întrebat cum comentează afirmaţia ministrului Justiţiei că procurorul general comentează prea mult proiectele de acte normative, în condiţiile în care el ar trebui să se asigure de aplicarea legilor, Lazăr a spus: "Doresc să vă spun dumneavoastră, nu altcuiva, că în calitate de membru al CSM am şi eu partea mea de decizie şi de responsabilitate în a examina şi a-mi exercita partea care îmi revine din această autoritate a CSM".

Întrebat dacă ordonanţa privind codurile penale adoptată marţi de Guvern va afecta lupta anticorupţie, Lazăr a spus că acest lucru este evident.

"Pentru a avea o luptă anticorupţie eficace, pentru a avea o aplicare a legii eficace, este important să ai instrumente juridice la nivelul celor care să fie apte de a combate acest fenomen. Noi când am intrat în UE, tocmai cu acest pachet legislativ am intrat, iar acum observăm că treptat aceste instrumente care sunt cele mai eficace sunt eliminate", a precizat Lazăr, înaintea şedinţei plenului CSM.

(S.A.)

-----------

Actualizare 09:34 Iohannis a propus CSM sesizarea Curţii Constituţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSM să discute, în şedinţa de astăzi, şi sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea ordonanţei privind modificarea legislaţiei penale.

Şeful statului a punctat că independenţa Justiţiei a fost încălcată grav de Guvern prin adoptarea ordonanţei de modificare a Codurilor penal, respectiv de procedură penală.

"Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. Este o ofensă adusă Justiţiei. Răspundeţi de independenţa Justiţiei, care a fost încălcată în mod grav. Părerea mea este că trebuie luată atitudine nu doar declarativ (...), ci şi instituţional. Îmi imaginez că primul pas este sesizarea CCR, fiindcă este un conflict instituţional între sistemul de justiţie şi Guvern. Acest lucru vi-l propun, nu vi-l impun", a spus Iohannis, la şedinţa CSM.

(S.A.)

-----------

Actualizare 09:28 Cristina Tarcea, ICCJ: "Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale"

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat astăzi că, din păcate, opinia CSM nu a contat, ordonanţa privind modificarea codurilor fiind adoptată de Guvern fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

"Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale şi cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ce vrem să ne îndreptăm", a spus Tarcea, potrivit News.ro. Ea a precizat: "Ce aş putea să mai comentez acum când suntem în fata faptului împlinit. (...) Astăzi a fost convocată şedinţa CSM pentru a discuta avizul asupra noii forme a ordonanţei. Din păcate, ordonanţa a fost aprobată fără avizul CSM. Ne vom întâlni şi de comun acord vom stabili o poziţie şi o modalitate de lucru în continuare".

Tarcea a mai spus că trebuie să vadă cu atenţie care este nouă formă a ordonanţei.

"Când am să mă întorc la Curte am să încerc să fac o statistică a dosarelor aflate pe rol, a obiectului lor şi în funcţie de asta putem stabili şi impactul. Nu a contat niciodată punctul de vedere al CSM. Dacă se doreşte o consultare reală, în primul rând un punct de vedere avizat nu îl pot da decât specialiştii".

(S.A.)

-----------

Actualizare 09:11

Adoptarea ordonanţei privind modificarea codurilor penale noaptea, fără avizul CSM, este "o bătaie de joc", a declarat preşedintele Iohannis, la sosirea la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele Iohannis a afirmat: "Este indamisibil, este inacceptabil, este un scandal, o bătaie de joc, cum vreţi, nu se poate ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este codul penal şi codul de procedură penală. Această chestiune nu este, pur si simplu, tolerabilă. Şi pentru a vedea cum vede sistemul de justiţie această chestiune, am venit astăzi aici la CSM".

(S.A.)

----------

Actualizare 09:03 Preşedintele Iohannis a ajuns la şedinţa CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde va prezida şedinţa în care urmează să fie avizată ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale.

(S.A.)

----------

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) programată pentru ora 09.00, unde urmează să fie avizată ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, a anunţat în această dimineaţă Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a participat la şedinţa CSM şi la începutul lunii ianuarie, alături de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, odată cu formarea noului plen.

Pe ordinea de zi a plenului CSM, care începe la ora 9.00, se află un singur punct: solicitarea Ministerului Justiţiei, de avizare, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, potrivit News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ziua de marţi este zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii Justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Preşedintele a afirmat că sfidarea PSD la adresa poporului este deplină, iar misiunea sa este să restabilească statul de drept, pentru care se va bate până în ultima zi a mandatului său.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) consideră că adoptarea proiectului pentru modificarea Codurilor penal, respectiv de procedură penală marţi seară, în condiţiile în care plenul CSM urma să se întrunească abia în această dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale, a declarat, la Realitatea TV, Daniela Leca, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. De urmarit reactia Comisiei Europene si daca de suspenda fondurile europene.

    1. C. T. Popescu la Didi24: Puterea politică a declarat război justiţiei. Urmează dictatura în România.

      De urmarit daca vor fi nationalizate fondurile de pensii private obligatorii.

      nu a declarat război justiţiei, ci asupra cetăţenilor, dacă doreşti să foloseşti cuvinte mari. poporul întreg e luat în râs.

      Poporul n-are treabă cu galeria fostei echipe Steaua.

      Cine-i Didi, domnisoara de pe centura? 

    Ar fi bataie de joc ca guvernul/parlamentul sa se lase santajate marunt de presedinte+institutiile numite. Cei alesi trebuie sa numesca pe cineva care sa le implementeze politica economica/ sociala/ juridica. si sa o infaptuiasca aici incluzand si procurorii sefii de servicii sau cine mai poate influenta politicile. Prostia asta cu Presedentia care a dobandit pe langa CSAT tor felul de atributii, drepturi de veto si alte fonfleuri in guvernarea tarii trebuie sa inceteze cat de curand. Lasati guvernarea sa guverneze si peste 4 ani vom alege altceva daca nu ne place ce a iesit. Manifestatiile de orice fel sunt democratice dar trebuie stranse informatii despre organizatori si oricine poate strange mase mari de oameni in strada trebuie atent monitorizat pentru siguranta nationala. Pentru postacii turbati care vor sari sa comenteze, din start va spun ca sunt democrat, ca nu imi place nici Dragnea nici Johannis dar consider democratia mai importanta decat statul de drept. Ca in piramida lui Maslow, la baza e democratia, mai apoi vine statul de drept !

    1. Daca ii lasi sa guverneze, peste 4 ani vei vota in Congres. Guvernarea nu trebuie sa se implice in CODUL PENAL. Codul Penal trebuie sa adune toate institutiile de justitie inclusiv Ministerul Justitiei. Insa nu poate Ministerul Justitiei sa ia decizii de unul singur privint CODUL PENAL. Poate maine vrea Iordache sa anuleze Codul Penal. Si atunci o sa zicem ca au legitimitate?????

      nu e nevoie de 4 ani pentru a păgubi statul, ci de câteva luni, în cel mai bun caz. dumneata realizezi, sper, acest 'mic detaliu'. unde e democraţia?

      Guvernul si parlamentul profita din plin de miliardele de euro fonduri europene care intra in Romania. In 10 ani au intrat peste 40 mld euro. Bugetul pe 2017 este aruncat in aer daca UE ne suspenda fondurile. Singura conditie de la UE pentru a beneficia de aceste fonduri este aceea de a tine sub control coruptia.

      OUGurile procoruptie precum si atitudinea procoruptie a unor parlamentari ar trebui sanctionate dur de Comisia Europeana. Daca UE nu intervine prompt in acest moment delicat pt statul de drept din Romania asta , in opinia mea , inseamna ca UE a ajuns doar o forma fara fond si ne astepta un viitor sumbru pe toti , pe noi , dar si pe UE. 

      M-am saturat de amenintarea ca UE ne suspenda fondurile, de presupunerea ca tot ce vine de la UE e bun si ca fondurile europene au o noima pentru Romania. Drept e ca avem nevoie de bani dar as prefera bani castigati de firme romanesti potente din exportul productiei realizate nu directionari de fonduri europene inspre fundaturi. Am vazut sali in panta, poduri de nicaieri spre niciunde iar banii nostri care au plecat au fost pe bune, fara nici un fel de conditionari. Vreau un guvern puternic si care sa ignore cu curaj conditionarile europene si vom vedea ce se intampla. Patru ani trec repede, au trecut si cei 10 ai lui Basescu, nu mai conteaza cativa. Vreau sa incercam altceva ca de statul de drept m-am convins. Vreau Democratie adevarata, legi clare si corecte, din aquisul comunitar.

      Draga x ce vrei tu este doar un vis frumos. Ceva ce seamana cu "nu ne vindem tara" , dar l-as ca o iau ai nostri pe gratis. In acest moment fara bani europeni nu mai exista nimic, nici pensii marite, nici aparatul de stat urias si birocratic care traieste pe spatele amaratului de privat platit cu salar minim. Daca in acest moment UE ne plateste masa are dreptul sa aleaga si muzica. Iar daca UE nu reactioneaza ferm in aceste momente teribile asta insemna ca toata contructia europeana este doar o forma fara fond care tipareste bani in nestire si nu are nici o putere reala.

      Ce treaba are guvernarea cu justitia? Intruziunea guvernarii in actul de justitie altereaza sistemul ckecks and balances si distorsioneaza echilibrul separatiei puterilor. Poate maine guvernanti considera ca e mai bine sa iesim din UE si sa intram in Eurasia lui Putin. Ce facem, ii lasam in pace pentru ca au castigat alegerile?

      "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote." 

      Codul penal si legiferarea este dreptul Parlamentului si Guvernului, incompetentule.

      Pe principiul acesta pot dezincrimina crima, violul si jaful fara ca cineva sa se poata opuna. Tu vorbesti serios????

      Dreptul parlamentului este sa actioneze cu responsabilitate. Democratia nu exista doar din 4 in 4 ani , atunci cand masele flamande si usor de manipulat se duc la vot. Democratie nu inseamna ca parlamentul face ce vrea timp de 4 ani , intre alegeri. Manifestatiile pasnice , de mare amploare , sunt si ele o forma de manifestare a democratiei. Poporul are dreptul sa isi exprime ingrijorarile.

      Îmi poate arăta cineva ce s-a dezincriminat? Abuzul în serviciu cu valori de sub 200 de mii lei? Adică nu mai riști pușcăria pentru un prejudiciu de 100 de lei?

       

      Dacă luăm cazul lui Dragnea, să spunem că un șef de birou nu concediază un angajat din diferite motive, inclusiv că ii este ruda. Asta se cheama abuz în serviciu. Il mai tine 1-2 luni în serviciu și îi plătește 5000 lei salariu cumulat. 

       

      Sigur, a greșit. Sigur, trebuie dat afară. De acord cu voi. Dar să ajungă la închisoare pentru minim 2 ani, ca în vechea lege? Nu vă supărați pe mine, lucrez în mediul privat. Dar parcă funcționarii publici nu sunt atât de bine plătiți încât să își asume un asemenea risc. Închisoare pentru o decizie managerială greșită, repet... foarte greșită, dar care are un prejudiciu relativ minor. 

       

      Câți dintre voi riscati închisoarea dacă decizia are ca impact 1000 de lei? Decizi să cumperi pixuri pentru instituție, alegi dar acestea sunt proaste. Ai făcut o alegere proastă. Se rup. Prejudiciu 1000 lei. Rezultatul? Demitere. Corect. Dar închisoare? Așa era legea veche. 

      În mod evident, după cum spune și Curtea de la Veneția, abuzul în serviciu trebuie să fie o faptă gravă și să aibă prag. Poate că nu vă convine 200 de mii de lei. Știu că îi convine lui Dragnea. Cât trebuie să fie pragul? 

      PS. Am uitat să menționez că prejudiciul, după concedierea celui care a greșit, va fi investigat de angajator (statul) si prejudiciul se va putea recupera fie in instanță, fie prin înțelege amiabilă.

      Acesta este scopul legii. S-ar putea ca pragul să fie prea ridicat. Manevra PSD este ca să îl scape pe Dragnea. Parlamentul va coborâ pragul prin legea care va promulga OUG. Dar până atunci, în procesul lui, Dragnea va beneficia de pragul de 200 mii de lei. La vie en rose. 

      Gandire si pozitie justa. 

      Romania moderna/democratia sunt rezultatul gandirii si demersurilor barbatilor de stat, a celor care au avut viziune si au ghidonat masele (amorfe si flamande de altfel). Trebuie sa recunoastem somnul natiunii, vrand, nevrand.  

    Justitia lui mutu,. Jos labele de pe justiție''',parcă am mai auzit asta!! Justitia este capul corupției.

    1. nu există cap/capăt etc., e un cerc, dragule.

      Corect si cu atat mai grav.

    CSM TREBUIE NU BORBESTE DESPRE ABUZURILE JUSTITIEI,,,,CSM DACA AR PUTEA,,AR FACE LEGI SI AR DA OUG.

    Iohannis umblă cu prostii. Ciorbea are dreptate.

     

    Pe data de 9 oct 2013, când Avocatul Poporului, pe numele lui Crișu Anastasiu, a efectuat la cererea PDL o sesizare a CCR pe tema unei OUG care intra în vigoare pe 25 oct 2013. 

     

    CCR nu are competențe să analizeze apriori OUG-urile. Clar. Scrie în lege, prostule de Iohannis. 

    În 2013, CCR a analizat excepția de neconstituționalitate pe 29 oct 2013. La patru zile de la intrarea în vigoare. Pentru că așa este legal, iohannisule, evazionist fiscal și escroc cu fals în înscrisuri private. 

    1. Astazi te-ai spalat pe dinti?

      Golan nenorocit și prost. Pentru că put bacteriile pe pielea ta, meriți doar lecții de drept, nu corecții cu bătaia.

       

      Stimati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, 

      Dragi colegi 

      Politica penală a unui stat nu o redactează magistrații. Puterea judecătorească trebuie să respecte vocația constituțională a celorlalte două puteri, motiv pentru care nu se poate interfera în activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezintă strict de atributul lor. 

      Judecatoarea Gabriela Baltag, membru CSM. 

      Trolii lui rasputin habar nu au ce este democratia.

      Nu beau vodca Rasputin. de niciun fel.

      Insa politica penala nu o redacteaza un penal. Sa nu-mi spui acum ca Grindeanu si Iordache nu sunt penali....

      Daca sunt cercetati de Codruta sau condamnati la ordin pentru numar de votanti, nu sunt penali.

      Daca au castigat alegerile si ne reprezinta in Parlament, pot adopta normative. 

    Cel mai nenorocit guvern, jos cu el!!!

    1. spala-ti mizeria din gura

    astazi vor fi si mai multi in strada, lumea sa saturat de hotii si bataie de joc; cand vedeti o groapa pe strada sa va aduceti aminte ca acolo cineva a furat din materiale, legal, cu votul "majoritatii" celor direct interesati; la fel cand mergeti in spitale sau scoli jalnice

    Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că Avocatul Poporului i-a promis că va analiza cu celeritate ordonanţa privind modificarea legislaţiei penale. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că mâine sau poimâine Avocatul Poporului va lua decizia corectă în privinţa sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR).  

    Daca Ciorbea se misca tot atat de repede pe cat vorbeste (sa recunoastem; aici il intrece pe Iohannis) vine dezghetul/primavara pana cand se va hotari/va lua o decizie. 

    PSD a facut mizerii (nu foarte grave) din prostie...pnl sunt ipocriti. toti sunt la fel de prosti si de hoti (sau mai exact de 'abuzisti' in serviciu). Nu mi se pare nimic special..nimic de Revolutie, desi doar o Revolutie adevarata e singura solutie sa ii schimbe pe toti in normalitate. USR sunt periculosi ca nu se stie exact ai cui sunt. Pana aici nimic special. Cel mai grav e ca tinerii aia din strada habar nu au de ce sunt acolo. Stiu ei de pe facebook si what's up..ca psd si comunistii au furat 'ceva' si dau drumul la hori pe strada..si atat. Nu au cea mai mica idee despre ce e vorba exact. Multi nici nu stiu cine e premier acum. Nu au televizor, nu citesc ziare..si se uita pe facebook doar la titlurile cu like-uri multe. Au vazut ei pe facebook, instagram si tweeter ca e [citez] : cool, misto, interesant..sa fie in strada sa topie pe acolo. Personal am discutat cu tineri de facultate, doctoranzi...despre proteste si habar nu au ce si cum. Spuneau: iesim sa nu fie dragnea premier (de parca acum nu e tot el,indirect, prin Grindeanu). De fapt nici nu conteaza exact ce au facut tampitii din politica....ingrijorator pentru Romania si viitorul ei este faptul ca tinerii (multi corporatisti si it-sti care cred ca USA e ceva bun ca le da salarii mici pe ore lucrare peste program) nu au nici cea mai mica idee despre componenta clasei politice....nu stiu cine conduce Romania..nu stiu sferele de influenta care conduc Romania si nici nu le pasa. Nu voteaza.Si esential sunt foarte usor influentabili! Un popor de oite tinere si oarbe e un popor fara viitor. Protestele sunt legitime dar trebuie facute de oameni constienti si informati. Pa

    Singura iesire din impas pt PSD ar fi sa RETRAGA ORDONANTELE si sa-l DEMITA pe CIORDACHE, asta ca sa nu pice tot Guvernul;-apoi sa-si vada de PROGRAMUL de GUVERNARE!_GUVERNANTI RENUNTATI la PROSTIE si ORGOLIU in al 12 CEAS!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb