IOHANNIS - MESAJ CĂTRE ROMÂNI: "Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru"

Anca Oblu
Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2016

"Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că românii ar trebui să meargă duminică să voteze, subliniind că aceştia nu trebuie să lase pe altcineva să hotărască în locul lor, potrivit unor surse din presă.

"Astăzi am un mesaj foarte important pentru naţiune: Dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot! Este un drept greu câştigat în decembrie '89. Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru! Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi îl votaţi, dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine, dar mergeţi şi votaţi! Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi! Vă aştept duminică la vot. Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru", a spus Iohannis.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis apreciază ca fiind ''cam liniştită'' campania pentru alegerile parlamentare, arătând că trebuie evaluat dacă legea electorală este bine gândită.

"Campania la final mi se pare ca şi la început - cam liniştită. (...) Cu siguranţă trebuie să ne gândim dacă este bine gândită sau trebuie să evaluăm dacă este bine gândită legea electorală, poate şi de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată, dar asta este treaba următorului Parlament", a spus preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă un anumit candidat sau partid a provocat emoţia necesară pentru a-i scoate pe români la vot, el a răspuns: "Asta vom vedea, poate provoc eu acea emoţie. (...) De exemplu adresându-mă românilor. Este foarte important ca oamenii simpli să vadă că preşedintele vrea să se meargă la vot. Cred că acesta este rolul meu în această campanie şi de aceea repet: Mergeţi la vot!".

El a afirmat că este un partid care l-a convins să-i acorde votul, iar duminică sau luni va spune pe cine a ales.

"Da, este un partid de care sunt convins", a arătat şeful statului.

Cu privire la referendumul din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari, el a susţinut că acest lucru va fi hotărât de viitorul Parlament.

"Cum rămâne va hotărî următorul Parlament. (...) Din păcate, nu am iniţiativă legislativă, poate ar trebui să schimbăm şi aici ceva", a mai spus Iohannis, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu nu merg la vot.Nu am pe cine alege

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb