IOHANNIS: "Prin carantinarea localităţilor putem să ţinem sub control epidemia de COVID-19"

J.P.
Politică / 22 noiembrie 2020

"Prin carantinarea localităţilor putem să ţinem sub control epidemia de COVID-19"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că prin carantinarea localităţilor epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control, apreciind că este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, conform Agerpres.

"Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta", a spus Iohannis, duminică, după ce a vizitat Institutul Clinic Fundeni.

Precizările au venit după ce Iohannis a fost întrebat dacă se ia în calcul o carantinare a Capitalei în următoarele săptămâni.

Şeful statului a vorbit şi despre definiţia de caz.

"Definiţia cazului sau cazului suspect este actualizată destul de des de INSP şi cred că avem acolo cei mai buni specialişti şi sunt convins că, aşa cum descriu ei cazurile, este corect", a afirmat Iohannis.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Deci pandemia o sa fie pe veci cu noi ca si prelungirile lunare de stari de alerta. In ritmul asta poate in vre-o 15 ani ajungem la imunitate de turma, daca nu cumva se dovedeste ca imunitatea nu prea tine mult. Democratie 2.0.

    1. Cu 10.000/zi ne trebuie 5 ani. Cand termina ciumetele mandatul, o sa aibe motiv sa mai vrea cateva mandate

      Acest Specimen malefic pentru Romania si Romani,aiureaza la foc continuu.Azi,a fost in vizita la spitalul fundeni si a vizitat niste spatii goale,pe care le-a apreciat foarte mult intrucat nu puteau sa il imbolnaveasca de covid.Desi nu erea saptamana in care de joi pana luni sa nu isi odihneasca hoitul langa nevasta la sibiu,acum cand orasul este plin de covid nu se mai duce la nevasta,oare de ce.? Pai simplu,de frica,asa ca pe langa ,aroganta,ingamfare,ipocrizie, prostie ,da dovada si de o frica endemica fata de imbolnavire.Pai bai plavane,de ce ma nu te duci intr-o sectie ATI,unde mor romanii din cauza ta,sa dai tu niste "INDICATII",cum sa ii trateze medicii.?Acum,ne dam seama ce s-ar intampla cu plavanu daca tara ar fi lovita de un cutremur sau doamne fereste de un razboi,cred ca ar fi primu care ar fugi din tara si din strainatate le-ar spune romanilor cat lupta el pentru ei.In "magistrala" vrajeala de azi,i-a anuntat pe romani ca,in 2-3 saptamani virusul v-a disparea din tara ,exact cat sa se mearga la vot.Sper insa ca,lucratorii din HORECA,cei din INVATAMANT,TARANII fugariti din PIETE,BUGETARII si mai ales PENSIONARII,sa nu VOTEZE cu PNLul lui si altfel viitorul Parlament sa il poata suspenda si apoi demite ca sa nu se poata bucura de privilegiile unui presedinte intrucat prea si-a batut si inca isi mai bate joc de Romania si Romani.Asa ca,ROMANI TREZITIVA.!

    Prin carantinare veti exploda numarul somerilor pe care ii veri exporta in 1-2 ani la munca cu carca in Germania, Olanda, Belgia...

    Prin socurile economice propagate arificiale veti disloca mase de oameni din rural in spre urban. 

    Veri forta populatia cu forta de munca sa migreze in alte parti cand vor vedea ca firmele romanesti doau falimente. 

    Avem cel mai mare exod forta de munca de pe glob! 

    Avem cea mai mare rata de decese populatie imbatranita (nu cu covid). 

    Pierdem 1.6 milioane de oameni prin decese pana in 2035! 

    Ma uit in orase si sate pustiite; cimitire ce au crescut in exponenialitate de 3-5 ori-> semnal clar de pierdere populatie! 

    Ma uit la tineri ce nu mai fac copii decat dupa varste de 30-35 de ani ca medie! 

    Sunteți un om inteligent.

    Membrii de familie ai unui confirmat sunt izolați, nu sunt testati in cazul in care nu au simptome. 

    Probabilitatea sa fie și ei pozitivi e foarte mare. 

    Deci nerecunoașterea unor cazuri pozitive e in acest moment politică sau nu?

    Până la urmă cu buna știință se manipulează cifrele. 

    Prin carantinarea voastra dementa, Plavane, pe langa scopul vostru esential, acela de a fura fara a fi observati si verificati, n-o sa faceti altceva(pt ca virusul, oricum nu va disparea) decat sa distrugeti total Economia si Finantele tarii, provocand o suferinta si o foamete cumplita, care vor duce la anarhie, haos, revolte, gherile de strada si poate chiar la insurectie, iar in acele zile, pt voi nu va mai exista cuvantul "mila, din partea poporului!

    Carantinati CLUJUL. Acum. Cloaca aia musteste a covid. Si pisicile au covid acolo.

    1. Si specula imobiliare a re Covid 19 in Cluj si alte regiuni!

    Șefu' n-are mască .... indubitabil ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb