Iohannis: "Provocările majore ale României vizează digitalizarea administraţiei şi a afacerilor"

T.B.
Politică / 8 noiembrie 2023

Iohannis: "Provocările majore ale României vizează digitalizarea administraţiei şi a afacerilor"

Provocările majore ale României vizează digitalizarea administraţiei şi a afacerilor, în special privind adoptarea tehnologiilor avansate, precum serviciile de cloud computing, inteligenţa artificială sau Big data, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul său în deschiderea celei de-a XII-a ediţii a GoTech World, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Beneficiem prin PNRR de 6 miliarde de euro pentru obiectivele aferente transformării digitale, la care se adaugă finanţări specifice prin diferite programe operaţionale şi comunitare, bazate pe alocări bugetare naţionale şi investiţii private. Există, aşadar, resurse consistente, însă o schimbare reală de sistem necesită o viziune integrată, armonizată, privind digitalizarea economiei şi a sectorului public ca întreg, nu pe segmente. Însă dincolo de mijloace şi resurse, avem nevoie de voinţă şi acţiuni pragmatice. Altfel, rămânem în acelaşi paradox în care stăm bine la infrastructura digitală, în timp ce utilizarea efectivă a noilor tehnologii rămâne la un nivel redus. De aceea, rezultatele unor iniţiative de succes, inclusiv în administraţia locală, trebuie mai bine promovate şi valorificate", a spus şeful statului, în mesajul său, care a fost prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Klaus Iohannis a adăugat, conform agerpres, "Prin Declaraţia europeană privind drepturile şi principiile digitale pentru deceniul digital, adoptată la finalul anului trecut, ne-am angajat să realizăm, la nivelul Uniunii Europene, o transformare digitală incluzivă, echitabilă şi durabilă, în care cetăţenii să ocupe locul central. Eforturile şi acţiunile statelor membre răspund acum acestor obiective comune privind competenţele profesionale, afacerile, administraţia şi infrastructura de profil. România urmează modelul european de transformare digitală. Ne dorim ca fiecare român, oriunde s-ar afla în ţară, să aibă acces facil şi de calitate la internet, servicii digitale şi telecomunicaţii. Este primul pas pe calea unei transformări digitale de succes şi, totodată, piatra de temelie a acesteia".

Conform sursei citate, el a precizat că, în contextul iniţiativelor europene, România are o contribuţie importantă în domenii precum microelectronică, tehnologia comunicaţiilor sau domeniul cuantic: "Avem rezultate bune şi în ceea ce priveşte competenţele digitale specializate, inclusiv din perspectiva de gen, însă avem şi decalaje destul de mari la capitolul competenţe digitale de bază şi angajarea absolvenţilor de profil în companiile din ţară. Am convingerea că putem accelera recuperarea acestor decalaje prin politici adecvate, alături de măsuri dedicate atragerii specialiştilor. Primi paşi au fost deja făcuţi, cu rezultate concrete tot mai vizibile, însă este nevoie de mai mult, atât în sectorul public, cât şi în cel privat", a spus şeful statului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu "Romania Educata" si "Romania Lucrului Bine Facut",

    ne am lamurit,pacat ca nu putem sa-l votam pe viata,pe acest

    politician "minunat" si patriot,care lupta ptr. Romania,ca un tigru  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb