IOHANNIS: "Sunt îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa"

J.P.
Politică / 1 octombrie 2021

"Sunt îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi spune că le-a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă "absolut tot ce este posibil" pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară, conform Agerpres.

"Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat şi pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere să poată face faţă acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoşire grabnică tuturor pacienţilor şi personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferinţă au trecut toţi aceşti oameni veniţi la spital cu speranţa că se vor vindeca", afirmă şeful statului, potrivit unui comunicat.

Klaus Iohannis spune că "astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii".

"Este o zi neagră, de doliu, pentru naţiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduşi înapoi şi vor lăsa un gol imens în urma lor", subliniază preşedintele.

Şeful statului anunţă că le-a cerut premierului Florin Cîţu şi ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, să ia toate măsurile necesare şi să facă "absolut tot ce este posibil" pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară.

"În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluţii pentru a-i putea transfera şi trata pe toţi pacienţii evacuaţi din spitalul de la Constanţa. Totodată, este imperativ ca, în toate secţiile cu pacienţi COVID-19 şi mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenţie sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiţii de supraîncărcare. Pe termen mediu şi lung, trebuie găsite urgent spaţii noi pentru a crea secţii de terapie intensivă care să ofere condiţii optime de siguranţă cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă şi tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceste importante fonduri europene pe care am reuşit să le obţinem pentru România constituie una dintre soluţiile cele mai importante pentru a asigura condiţii de siguranţă pentru medici şi pacienţi.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Macar acum lasa cinismul si ranjetul ala de cabalina, mai Plavane! Sa fim seriosi, nici in cot nu te doare de "iobagii" aia morti!

    O sa ii treceti la morti de COVID sau la vindecati de COVID? Sau ii treceti la salvati?

    Daca si-ar da demisia, Catu ar putea sa scape de motiunea de cenzura si ar putea fi nominalizat din nou dupa ce cad doua propuneri. Va lucesc ochii, nu? S-ar rezolva lucrurile la fel de frumos pentru voi ca si dupa Colectiv. Acuma tragedia e privita cu ingrozire, este mai mul decat ingrijorare dar parca e pacat sa nu profiti de ea.

    "Ghinionul lor", nu-i asa, Dulapule?

    A dat mesajul,acum pleaca la golf,intrebare pentru votantii tovarasului iohanis pot spune un lucru facut de el in tara asta

    Cred ca este nevoie urgenta de: borduri, panselute, gazon, pitici de gradina, moristi de vant, WC-uri cu laser de 500.000 euro, orice altceva numai sa nu cumva sa nu modernizati spitalele.

    Tov. Iohannis sa nu cumva sa ramaneti ingrozit, ca nu mai puteti juca golf si e grav. O viata fara golf, e pustiu. 

    sa nu uitam....partidul meu, guvernul meu.....mortii mei!...sau cand e cu morti, altii sunt in problema?

    hitleritule...futute n gura aia de moliu care esti ! trebuie sa te ia cineva cu paru ,sa ti dea in mutra aia libidinosa...fute-sar totale curviliii in gura ta!

    bulangiule! la puscheria cu tine ...6 case !ai platit banii pe care i ai furat nenorocitule??/aloooo...statu de drep in mortii mati!

    trebuie sa fii geniu sa poti rezolva rapid putreziciunea

    intrebarea e daca macar s-au apucat, ca cazuri din astea au mai fost.  

    Dulap plimbator care ești .... la zid cu tine nazistule , oamenii mor Arși prin spitale făcute de Ceaușescu și tu te plimbi sa ți iei nu știu diploma ... Rușine !!!! Vagabontule , idiotule , cretinule care ești ... vânzător de copii , păduri și lista poate continua pana mâine ....lucru bine făcut , este ???

    Iohanisule, nu te-am crezut așa de prost!. Dar, acum realizez ca ești prost grămada! Tot ce ai făcut putea sa facă și unul cu patru clase. După colectiv ai zis sa nu se mai întâmple: mai știi de atunci câte spitale au luat foc? Nenorocitule. Mai trimiți și mesaje de condoleanțe nenorocitule. Ce ați făcut voi in ultimii doi ani ( sistemului sanitar) , tu, Câțu, Orbán se numește genocid.

    IOHANNIS:

    "Sunt îngrozit si ma doare in fund de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa 

    1. Nu-l doare nici acolo, de "iobagii" morti!

    Felicitări domnului președinte pentru realizările din cele două mandate ! E de căcat. Nu a făcut nimic bun. A distrus România și speranța romanilor. O sa emigram cu toții. Muie Iohanis, muie PNL.

    1. De ce sa emigram noi, romanii cu totii, din propria tara? Nu mai bine il facem noi pe el si pe bestiile din jurul lui, sa emigreze din........ viata aceasta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb