Ion Iliescu a demisionat de la Institutul Revoluţiei Române

A.P.
Politică / 24 aprilie 2021

Ion Iliescu a demisionat de la Institutul Revoluţiei Române

Fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, locul acestuia fiind preluat interimar, de Alexandru Mironov, membru al Colegiului Naţional al instituţiei. Anunţul privind demisia lui Ion Iliescu din fruntea Institutului Revoluţiei Române a fost făcut de senatorul Alina Gorghiu, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care vizează desfiinţarea Institutului şi care a calificat gestul drept "tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989", scrie news.ro.

"Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Şi-a dat demisia de la Institutul Revoluţiei Române. O reacţie la propunerea legislativă pentru desfiinţarea acestui institut, pe care am iniţiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel şi Cupşa Ioan. Un gest tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu şi-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovaţii şi vinovăţiile pentru victimele de atunci. Dezagreabilă dezinvoltura cu care acest personaj pleacă dintr-o funcţie care i-a adus mulţi bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpetări asupra Revoluţiei Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei". Dacă adăugăm şi neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curţii de Conturi este mai mult decât suficient pentru a înţelege că desfiinţarea IRRD este obligatorie. De aceea, am încredere că iniţiativa legislativă pentru desfiinţarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989", a scris Alina Gorghiu sâmbătă seară, pe Facebook.

Locul lui Ion Iliescu a fost preluat, interimar, de jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, care este unul dintre cei 25 de membri ai Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române. Apropiaţi ai acestuia au confirmat, pentru News.ro, numirea lui Mironov în funcţia lăsată liberă de Iliescu. Mironov a refuzat să facă orice declaraţie pe acest subiect.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înfiinţat prin Legea 556/2004 cu scopul de a cerceta istoria revoluţiei române din 1989. Membrii conducerii au fost numiţi pe viaţă, iar fondul de salarii pentru personalul institutului este unul foarte mare, în mare parte asigurat de la bugetul de stat.

Curtea Constituţională a decis în 24 martie că Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 sunt neconstituţionale, în ansamblul lor.

Deputatul liberal Alexandru Muraru a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că împreună cu aleşii PNL Iulia Scântei, Alina Gorghiu, Gabriel Andronache şi Ioan Cupşa, dar şi cu senatorul USR-PLUS Cristinel Gabriel Berea, a depus o nouă iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989, condus "în mod ruşinos" de Ion Iliescu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. S-a trezit pupaza de gorghiu sa vorbeasca.. Vrei sa afli adevarul despre revolutia din 1989? Intreaba-i pe securistii care va tin in brate si in bezna

    "Dezagreabilă dezinvoltura cu care acest personaj pleacă dintr-o funcţie care i-a adus mulţi bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpetări asupra Revoluţiei Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei"

    Ca locul lui a fost preluat interimar de jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, expert in "tainele si misterele Universului" sa ne fie clar ca vom asista la o versiune SF a evenimentelor terestre din 1989 ce vor fi plasate in zona de influente extra terestre si extra constitutionale din moment ce CCR considera constitutional sa nu aflam adevarul din 1989 pentru care Statul Roman a finantat un Institutul al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 ce trebuia sa "cerceteze istoria revoluţiei române din 1989" nu sa musamalizeze "pe viata". 

    1. Adevarul despre revolutie trebuie sa-l demonstreze procurorii sau justitia aia la care se inchina fraierii. Nefertiti a inchis dosarul prin 2009, Basescu a certat-o la caterinca, au venit apoi altii smecheri aparatori ai justitiei si totul a ramas in ceata.

      Dosaru Revoluției e de mult în "zona crepusculară" a istoriei. E clar că se așteaptă să moară baba Ion Iliescu de bătrânețe înainte de a se lua cel puțin o decizie formală, (măcar simbolică).

    Care revoluție? A fost lovitura de stat. Se știe adevărul. Istoria a spus și va spune asta. La noi a fost lovitura de stat organizata de serviciile secrete din SUA, Rusia și România. Au preluat puterea securiștii care l-au trădat pe Ceaușescu și apoi au vândut tara la străini pe nimic. Dacă politicienii vor sa dezgroape adevărul ar trebui sa anuleze toate privatizările frauduloase și sa readucă bogățiile naturale în patrimoniul național. Ceaușescu a fost asasinat nu a fost judecat, scopul fiind acela ca trădătorii sa pună mana pe bogățiile tarii. Ar trebui judecați cei care au comis aceste fapte și lăsați fără funcții și averi.

    1. A fost Lovitura de STat!

      Nicu achitase toate datoriile in martie 89 ca in iarna sa fie asasinat! 

      Romania din cazatura depresiva de 7-0 ani (in cazaturi se achita datorii) a reusit sa achite datoriile si mai avea de primit miliarde bune de dolari de la altii. 

      Nicu a cazut saracul la datorie in schimbare de trend economic si idologic! Cam la 50-60 de ani se intampla asta! 

      Asa a cazut si Mihai (fuga lui Mihai) inainte de venirea Comunistiilor. 

      Acum a venit "Capitalismul Socialist" ... urmeaza sa scapam si de asta in 20 de ani (adica cnd incepe sa moara / sa iasa la pensie decreteii, lasand loc in piata aparitiea si ocuparea ca pondere a altor ideologii sociale economice monetare etc). 

      Iliescu a fost pentru Nicu "baba cu coasa"! 

      Romania daca nu facea lovitura de stat... era grav pentru EUROPA, caci se intra pe alt trend economic de crestere! 

      Important a fost sa se darame vecheai ideologie! Caci trendul in natalitate copii ca pondere in piata anunta destul de clar un mega val ascendent in productivitate -economie - dezvoltare ... mai ramanea doar pe CE FORMA IDEOLOGICA SI MONETARA sa se intample asta. 

      China si Rusia tari mari au rezistat crize severe din 81-98... , Cina dupa 90 a intrat sever pe ascendent, Rusia a intrat si ea dar nu atat de grozav. 

      India si Africa sunt principalele economii ce fac valuri ascendenta acum; ideologiile lor culturale nu afecteaza ca pondere idealurile internationale. 

      Nea Iliescu te miri domne ca in 100 de ani o sa fie vazut EROU! in analele istoriei! 

      Nea Nicu a avut ghinionul sa creaca, sa adopte si sa dezvolte economia pe o ideologie ce i-a adus pierirea! 

      Fara aceea parte din istoria Romaniei, nu mai aveam corceala asta economica de acum. 

      Pe glob mai sunt state ce au ideologiia veche a Romaniei, cand se va reseta si pe la aia ciclul sa vezi distractie si acolo. 

      Nu a fost REVOLUTIE a fost LOVITURA de STAT! 

      Sunt OMENI (familii) ce au MURIT la datorie doar pentru ca au INTERCEPTAT TELEFOANELE / LINIILE SECRETE! 

      Sunt oameni "Simplii" ce au avut chinionul sa se afle la locul, ora, si pe frecventa gresita cand s-a dat LOVITURA de STAT. 

      Ascultati povestiloe oamenilor! (familii carora le-au murit oamenii ce mergeau la munca dimineaza si noaptea erau morti, doar pentru ca au raspuns gresit la comenzi secrete, sau ca au "sifonat" gresit comenzile pe fir altor superiori). 

      Iar voi inca ii credete pe SCURISTII de la "nu dam nume" ce plimbau tigarile cu Taromul, sau tirurile cu Tutun si alcool distilat la granite si prin tara? 

      Lovitura a cazut foarte bine cu trendul lung de depresie reala economica ca forma de plata cota parte datorie. 

      Asa au cazut toate natiile! - vedeti si natiile recente! 

      Natiile nu cad in EXTAZ financiar, ele cad in DEPRESIE si se lasa cu plansete ca pe urma sa vina iar deznadejdea ca pe urma iar extazul financiar. 

      Avem multe tari "DEZVOLTATE" ce vor da cu curul GRAV de TOT de Pamant in urmatorii zeci de ani!  

      Sa vezi scorui ideologice atunci! 

      Asta e Romania si ne ocupa tot timpul. 

      semnat comenturi "Cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb