Ion Iliescu, dezamăgit de refuzul Alianţei

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii / 14 iulie 2004

Liberalii şi democraţii au refuzat să legitimeze implicarea preşedintelui în viaţa politică

Preşedintele Ion Iliescu şi-a exprimat, ieri, "profunda dezamăgire" faţă de poziţia adoptată de PD şi PNL, care nu au acceptat invitaţia şefului statului la o analiză după alegerile locale. "Cele două partide greşesc, crezînd că mandatul pe care l-au primit din partea cetăţenilor le cere să se situeze pe poziţii de confruntare cu şeful statului şi cu celelalte forţe politice româneşti", se arată în comunicatul de presă al preşedinţiei. Iliescu i-a acuzat pe liderii PNL şi PD de calcule electorale greşite şi de manipulare a realităţii pentru obţinerea încrederii oamenilor.

Amintim că Theodor Stolojan şi Traian Băsescu au declarat că nu vor să servească drept scut pentru Ion Iliescu, atunci cînd acesta trece printr-o criză de legitimitate. Liderii Alianţei l-au acuzat pe Ion Iliescu, în repetate rînduri, de implicare în viaţa politică prin intervenţia în activitatea PSD, acţiuni prin care preşedintele ar fi încălcat Constituţia.

"Ion Iliescu şi-a respectat mandatul constituţional şi a acţionat permanent în limitele impuse de lege", susţine însă preşedintele, adăugînd: "Consultările şefului statului cu partidul de guvernămînt sînt fireşti într-o democraţie". Iliescu a mai acuzat PNL şi PD că, prin atitudinea lor, nu ajută la respectarea angajamentelor privind aderarea europeană şi încurajează comportamentul extremist.

Preşedintele Iliescu s-a întîlnit, ieri, cu reprezentanţii PUR şi UDMR, urmînd să se întîlnească astăzi cu liderii PRM, ca să discute pe marginea stadiului negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, a constituirii şi bunei funcţionări a noilor administraţii locale şi a creşterii capacităţii acestora de a absorbi şi gestiona fondurile europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb