Ion Iliescu neagă că a intervenit în favoarea lui Ţiriac jr.

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 25 februarie 2005

Senatorul PSD Ion Iliescu a reafirmat, ieri, că nu a intervenit în favoarea fiului lui Ion Ţiriac, pe lîngă procurorul general, Ilie Botoş, pentru rezolvarea dosarului "Cocaină pentru VIP-uri". Cu toate acestea, procurorul general a declarat, într-o emisiune televizată, că Ion Iliescu i-a solicitat să fie "precaut" în anchetarea acestui caz.

Ion Iliescu a declarat ieri, la Senat, că discuţia pe care a avut-o cu procurorul general intra în atribuţiile şefului statului (n.r. - la acel moment, Ion Iliescu era preşedinte). "Preşedintele ţării are şi contacte directe, şi la telefon, cu tot felul de demnitari. Cazul Ţiriac era la ordinea zilei. Nu au existat nici un fel de presiuni", a spus Ion Iliescu. Fostul preşedinte a subliniat că şi Ilie Botoş a afirmat că nimeni nu a făcut presiuni asupra lui şi nici nu a simţit că fostul şef al statului a făcut în vreun fel o recomandare pentru cazul Ion Alexandru Ţiriac.

Ion Iliescu a precizat că nici un demnitar nu-şi permite să facă astfel de presiuni, deoarece în acel moment devine vulnerabil. Fostul şef al statului a mai spus că, în ceea ce-l priveşte, nu a făcut niciodată intervenţii pentru cineva şi nu "a luat în braţe" pe nimeni.

Procurorii care au anchetat dosarul lui Ion Alexandru Ţiriac sînt suspectaţi ca ar fi fost supuşi unor presiuni politice, din partea fostului premier Adrian Năstase şi a fostului preşedinte Ion Iliescu. Procurorii sînt acuzaţi că au ascuns unele probe din dosar, fapt confirmat oarecum şi de procurorul general, Ilie Botoş, care a declarat că au existat suficiente probe la dosar pentru reţinerea fiului omului de afaceri Ion Ţiriac.

Ilie Botoş a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice modul în care au fost făcute cercetările în dosarul "Cocaină pentru VIP-uri", în vederea eliminării oricăror suspiciuni apărute în legătură cu această anchetă.

Fostul tenismen Ion Ţiriac a precizat, săptămîna aceasta, că nu şi-a folosit în nici un fel influenţa, intervenind pe lîngă Ion Iliescu sau Adrian Năstase în favoarea fiului său.

Ministrul Justiţiei, Monica Macovei, a cerut anchetarea modului în care a fost soluţionat dosarul ce-l priveşte şi pe Ion Alexandru Ţiriac, precizînd că, astfel, Ion Ţiriac va putea afla dacă fiul său este sau nu vinovat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb