Ion Iliescu rămîne liderul grupului PSD din Senat

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Politică / 7 iunie 2005

Antonie Iorgovan pune decizia de rămînere pe seama unor negocieri

Iliescu este hotărît să nu mai deţină funcţii executive în partid

Liderul grupului Partidului Social Democrat (PSD) din Senat, Ion Iliescu, a decis să rămînă pentru încă trei săptamîni în această funcţie. Înainte de a lua această decizie, domnia sa a purtat discuţii cu mai mulţi lideri din partid. Din comisia care l-a convins pe Ion Ilies-cu să nu demisioneze a făcut parte, pe lîngă Nicolae Văcăroiu, Antonie Iorgovan, Octav Cozmîn-că, Adrian Păunescu, Ion Solcanu şi preşedintele PSD, Mircea Geoană. Ei i-au cerut lui Ion Iliescu să rămînă liderul grupului PSD pînă la finalul acestei sesiuni parlamentare.

Antonie Iorgovan a declarat presei că la mijloc s-ar fi aflat o negociere legată de problemele pe care le-a ridicat Ion Iliescu la Consiliul Naţional. În acest sens, părintele Constituţiei a precizat că, în viitorul apropiat, Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală din partid va demara o anchetă de cercetare a cazurilor de corupţie din partid pe care presa le-a semnalat. Antonie Iorgovan a spus că nu va scăpa nimeni, de la primarul de comună şi pînă la liderii partidului, că-rora le-a recomandat să-şi dea demisia, nu să aştepte să fie demişi.

Toate aces-tea au fost res-pinse categoric de Ion Iliescu. Domnia sa a precizat că rămîne la conducerea grupului PSD din Senat pentru că i s-a cerut acest lucru şi întrucît sînt multe probleme de rezolvat pe agendă. Unul dintre acestea se referă la iniţierea moţiunii de cenzură cu privire la pachetul de legi pentru care Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea.

În ceea ce priveşte motivul pentru care Ion Iliescu dorea să demisioneze, domnia sa a invocat statutul partidului unde este precizat faptul că liderul grupului parlamentar din Senat deţine o funcţie executivă în partid. Totodată, Ion Iliescu a spus că nu doreşte să mai deţină niciodată o asemenea funcţie executivă, decizie pe care a luat-o încă din 2002. Domnia sa a mai declarat că a candidat pentru funcţia de preşedinte ca urmare a unor cereri deoarece este sentimental şi că acum regretă faptul că le-a dat curs. Rezultatul din toamnă la care va ajunge Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală din PSD, nu va avea nici o influenţă asupra senatorului Ion Iliescu. Cît priveşte următoarea sesiune parlamentară şi o eventuală alegere în funcţia de lider de grup la PSD, Ion Iliescu a precizat că pînă atunci mai este mult timp şi că va lua o decizie. De asemenea, la fel va proceda şi în cazul deciziei de demisie din partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb