Ion Iliescu s-a întors în PSD

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2005

Ion Iliescu s-a reînscris, ieri, în Partidul Social Democrat. Revenirea sa coincide cu zarva făcută în jurul documentului semnat de cei 14 preşedinţi de filiale din Ardeal şi Banat, care cer o restructurare profundă a PSD. Domnul Iliescu a ales să se întoarcă în partid într-un moment în care lucrurile nu îi sînt deloc favorabile. Mai multe voci din PSD susţin că Ion Iliescu este vinovat pentru eşecul din alegerile generale, ba chiar şi pentru nereuşita alegerilor din partid. Domnul Iliescu a subliniat, însă, că reîntoarcerea sa la "partidul matcă" era normală după o perioadă în care, ca preşedinte, s-a aflat în incompatibilitate cu funcţia de membru al PSD.

Ion Iliescu mai spune că el provine, încă, din rîndul celor săraci, pe care puterea nu i-a cucerit : "Eu am un bagaj de autoritate morală pentru că mi-am păstrat ţinuta şi comportamentul unui om care stă cu picioarele pe pămînt şi care nu foloseşte puterea pentru îmbogăţire." Ion Iliescu nu a uitat, însă, să completeze, adresîndu-se colegilor de partid, că acesta a fost handicapul major pentru care PSD a plătit în ultimele alegeri.

"De aşa ceva trebuie să ne debranşăm", a continuat Ion Iliescu, care a mărturisit că "îl lasă rece declaraţiile unor lideri ai partidului", care spuneau că nu ar trebui să revină la conducerea PSD. "Vreau să văd ce autoritate morală are cel care vorbeşte astfel", a mai adăugat fostul preşedinte, menţionînd că judecata finală o va da Congresul partidului.

Ion Iliescu nu a exclus posibilitatea de a candida la alegerile din martie, pentru şefia partidului. "Chiar ca simplu membru al partidului voi rămîne un lider, pentru că oamenii nu pot să uite ce rol a jucat Iliescu de-a lungul istoriei acestui partid."

Ion Iliescu le-a ordonat, încă de la înscrierea sa, colegilor din PSD, ca în următoarea perioadă să se regrupeze şi să se pregătească pentru congresul care va trebui să înnoiască statutul şi programul PSD, precum şi să elaboreze strategiile politice şi parlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb