IONUŢ LEAHU: "Listarea Clinicilor Dr. Leahu la BVB, probabil în 2026"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 decembrie 2019

Ionuţ Leahu a spus: "Vreau să fim pregătiţi pentru listarea direct în Piaţa Principală a BVB, iar pentru asta trebuie ca EBITDA să fie mai mare de zece milioane de euro".

Ionuţ Leahu a spus: "Vreau să fim pregătiţi pentru listarea direct în Piaţa Principală a BVB, iar pentru asta trebuie ca EBITDA să fie mai mare de zece milioane de euro".

Leahu: "Doresc să fim prezenţi pe toate continentele, cu excepţia Antarcticii" "În toamna anului viitor vom fi pregătiţi să lansăm noi obligaţiuni"

Ionuţ Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, ţinteşte listarea lanţului de unităţi stomatologice direct în Piaţa Principală a BVB, printr-o operaţiune de majorare de capital ce se va derula, probabil, în anul 2026, atunci când emitentul va fi pregătit pentru a face acest pas, a spus ieri, fondatorul companiei, cu ocazia lansării pe segmentul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a titlurilor obligatare ale reţelei stomatologice, ce iniţial au fost vândute printr-un plasament privat, derulat la finele lunii octombrie.

Ionuţ Leahu a spus: "Vreau să fim pregătiţi pentru listarea direct în Piaţa Principală a BVB, iar pentru asta trebuie ca EBITDA să fie mai mare de zece milioane de euro. Vorbim doar despre majorare de capital, pentru că obiectivul meu este să ridic cât mai mulţi bani pentru companie. Şi uitându-ne la business plan-ul pe care-l avem, cred că vom fi pregătiţi cam prin 2026", a spus Ionuţ Leahu, care a adăugat că, pentru 2018, EBITDA normalizată a întregii reţele a fost de 1,8 milioane de euro.

Fondatorul lanţului de clinici dentare a explicat că, prin IPO, doreşte să acceseze suficient capital astfel încât, reţeaua pe care o conduce să devină un investitor strategic în domeniul stomatologic în ţări din regiunea noastră, din vestul Europei sau chiar de pe alte continente.

"Dorim să intrăm acolo unde vedem oportunităţi mari de creştere, să cumpărăm reţele (n.r. stomatologice) şi să devenim numărul unu şi în altă ţară. În afară, oamenii iau bani prin bursă şi vin în România şi cumpără, unde totul este extrem de ieftin. Dar noi de ce să nu luăm bani prin bursa noastră şi să mergem să cumpărăm în străinătate? Trebuie să ne schimbăm un pic mentalitatea. Să fim noi cei care ieşim. Cel puţin în stomatologie, noi vom face asta", a spus Ionuţ Leahu.

CEO-ul reţelei de clinici dentare a adăugat: "Sper ca acest lucru să se întâmple în cât mai multe domenii. Avem deja modelul UiPath, care s-a dus în alte ţări. Dacă deja cineva a făcut-o, nu e ceva de neatins. Poate părea o nebunie, dar vrem să fim prezenţi în toate continentele cu excepţia Antarcticii. Vrem să fie prima companie globală de servicii stomatologice româneşti".

De altfel, cele zece milioane de lei strânse în octombrie prin intermediul plasamentului privat vor fi folosite pentru extinderea reţelei în Anglia, chiar la Londra, unde Ionuţ Leahu deja negociază preluarea unei clinici sau derularea unui proiect de tip green-field.

De asemenea, Ionuţ Leahu a lăsat să se înţeleagă că lanţul de clinici pe care-l conduce este posibil să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni, chiar în toamna anului viitor.

În acest moment reţeaua numără douăsprezece clinici ,86 de scaune, prin care pot fi trataţi 4.000 de pacienţi unici pe lună.

În 2018, Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creştere de 70% faţă de 2017 şi un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, compania estimează venituri de 48,4 milioane lei şi un profit net de cinci milioane lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O SA MOARA , MULTA LUME , PANA ATUNCI !!! SI O SA CURGA , MULTA APA , PE GARLA !!! INDIVIDUL SA PRICEPE , SA SECERE PICIOARELE EVENTUALILOR INVESTITORI !!! POATE , IN 2026 ??? PESTE 7 ANI ??? DE CE NU , PESTE 17 ??? S-AU PESTE 27 ??? IN ROMANIA , TREBUIE SA TE ASTEPTI LA ORICE !!! PERSONAL , DUPA VORBELE LUI , CRED CA NICI N-ARE DE GAND , SA O LISTEZE VREODATA !!! DOAR , VORBE !!!

    Pana acum a listat obligatiunile si se extinde si in Anglia din ce citesc, asa ca ... cine stie ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb