IONUŢ MIŞA: "Deficitul bugetar va fi păstrat în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate şi Creştere"

STELIAN BĂDESCU
Macroeconomie / 16 septembrie 2017

Ionuţ Mişa şi Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Ionuţ Mişa şi Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Ionuţ Mişa a reconfirmat, în cadrul unei întrevederi avute cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, angajamentul ţării noastre privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate şi Creştere, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), trimis Redacţiei.

MFP precizează: "În contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Preşedinţia estoniană în perioada 15-16 septembrie 2017, ministrul Finanţelor Publice, domnul Ionuţ Mişa, a avut o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, precum şi pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare şi uniunea pieţelor de capital.

Discuţiile au vizat aspecte legate de situaţia macroeconomică la nivelul României şi viitorul Uniunii Economice şi Monetare".

Ministrul român de finanţe a evidenţiat, potrivit sursei citate, creşterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum cât şi pe o creştere a volumului producţiei industriale mai mare cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, precum şi scăderea ratei şomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% faţă de 7,7% media europeană.

Discuţiile au mai vizat creşterea Produsului Intern Brut (PIB) şi rectificarea pozitivă "realizată datorită creşterii veniturilor bugetului general consolidat". "De asemenea, ministrul Ionuţ Mişa a reconfirmat angajamentul privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate şi Creştere", subliniază MFP.

La rândul său, comisarul Dombrovskis a apreciat rezultatele obţinute de România şi s-a arătat deschis dialogului şi în viitor, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ce spectulosi sunteti cand dan weiler un jegos numit presedinte al consiliulu de administratie al CONPET SE SUGEA CA UN PORC DIN BANII PROFESIONISTILOR .UN SECURIST SI UN MIZERABIL ajuns presedinte al consiliului de administratie al CONPET SI DOBITOCUL DE MESCA NISTE CORUPTI ORDINARI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb