IONUŢ STROE: "Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul roman"

G.D.
Politică / 30 august 2022

"Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul roman"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat astăzi că Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul român, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat, şi că acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei. El a mai afirmat că, prin privatizare, s-au adus venituri de 91 de milioane de euro şi cel mai important lucru, s-a impus obligaţia investitorului de a asigura un miliard de euro pentru reconstruirea acestei companii şi transfermarea ei dintr-o companie energofagă într-una care să ofere energie regenerabilă, verde, informează News.ro.

"Haideţi să o privim cât se poate de detaşat politic, am văzut că s-a speculat foarte mult, unele partide au împrumutat de la altele mesajele politice, dar trebuie să privim situaţia obiectiv. Mintia reprezenta o povară pentru statul român", a spus Ionuţ Stroe. El a arătat că "Mintia, în decursul anilor, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat". "Acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei, acolo s-au dus pe apa sâmbetei, în 2007, investiţii de 50 de milioane de euro, pentru practic o termocentrală care nu funcţiona, o termocentrală închisă, aflată în conservare, a cărui viitor nu însemna nimic pentru că, ştiţi bine, prin programul Green Deal, termocentralele pe cărbune trebuie închise", a explicat purtătorul de cuvânt al PNL. Ionuţ Stroe a mai afirmat că ce s-a întâmplat acolo a fost o privatizare făcută de lichidatorul judiciar, din care s-au obţinut, ca şi venituri, 91 de milioane de euro, plus. "Cel mai important lucru (..) obligaţia investitorului de a asigura un miliard de euro pentru practic reconstruirea acestei companii şi transfermarea ei dintr-o companie energofagă, care consuma foarte mult, care era închisă şi era pusă la casat, într-una care să ofere energie regenerabilă, verde, din surse nepoluante", a mai spus Stroe. El a adăugat că la Mintia, în următorii ani se va vedea un mare plus de producere a energiei. "Avem nevoie de energie în acest moment şi cu siguranţă Mintia în viitorul apropiat va deveni un producător, o sursă suplimentară de producere a energiei pentru noi", a arătat Ionuţ Stroe. Termocentrala Mintia, deţinută de Complexul Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată, prin licitaţie publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie, anunţă Prefectura Hunedoara.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Este o metoda veche si fumata , securista pesedista , dar acum spusa de un pnlist care nu se deosebeste cu nimic . orice este planificat sa fie vandut mai intai este bagat in faliment si datorii ca sa poata fi vindut ieftin la un smecher care le da si lor bineinteles . apoi vine unul ca stroe si spune gargara asta cu povara . la fel va fi cu tarom si portul constanta .

    Povara esti tu ma Stroe care nu ai construit nimic in tara asta doar ai distrus. Independenta energetica a unei tari nu poate sta la mana strainilor si la preturile practicate de acestea pentru a jecamni poporul (acum se vede cel mai bine cum pot sa isi bata joc de un popor). Termocentrala Mintia a fost pusa in cap de voi ca toti directorii de acolo au fost pusi politic de PNL si PSD si ca sa fie treaba, treaba ati pus in carca termocentralei partea miniera care se stia ca sunt o gaura neagra, la propriu si la figurat. Acum veniti si aruncati tot felul de datorii in carca Termocentralei, dar nu spuneti ca de fapt datoriile au fost facute de partea miniera. Da ma Stroe Green Deal putea sa fie pana in 2050 ca la unguri, polonezi si nemti, nu noi mot sa inchidem in 2030 tot. Sunt bani in fondul de modernizare a termocentralelor dar preferati sa ne vindeti companiile si resursele pe nimic. Tra.da.torilor!

    Dati pe gratis strainilor tot cea mai ramas in Romanica, banditilor, si apoi veniti cu astfel de texte de manele in fatza opiniei publice! In curand vine peste voi, ”la Revolution”, si sper ca va dati seama ce va asteapta atunci!

    Doar tu esti o povara.Si cei ca tine,care au devalizat o!La preturile la energie de astazi,care vor ramane asa pe multi ani inainte,nimic din industria asta nu poate fi o 'povara".Dimpotriva,mina de aur!

    Si cu cit a iesit statul in ierdere la afacerea asta, investitie recenta minus pret de vinzare ?

    la definitia ipocriziei, minciunii si a multor altor invenctive poza individului se potriveste perfect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb