IONUŢ STROE: ''Vom discuta în coaliţie despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul şi posibilitatea pensionării la 70 de ani''

G.U.
Politică / 1 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, astăzi, că în cadrul Biroului Executiv al liberalilor s-a discutat despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar şi despre posibilitatea pensionării la 70 de ani, urmând ca o decizie să se ia în coaliţia de guvernare, conform Agerpres.

"Este vorba despre o iniţiativă a Ministerului Muncii într-un cu totul alt context politic faţă de cel din acest moment. Este şi motivul pentru care am socotit că cel mai înţelept lucru şi cel mai la îndemână lucru este să discutăm această chestiune în cadrul coaliţiei şi să luăm o decizie în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu se pune în acest moment problema modificării vârstei de pensionare sau a blocării cumulului pensiei cu salariul. După ce vom avea discuţia în coaliţie şi în cadrul guvernării vom ieşi cu o decizie", a spus Stroe, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Acesta a fost întrebat ce s-a stabilit în Biroul Executiv referitor la legislaţia cu privire la cumulul pensiei cu salariul şi posibilitatea pensionării la 70 de ani.

O şedinţă a coaliţiei urmează să aibă loc, astăzi, la Parlament.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Am ajuns sclavi pe plantatie, sa muncim pana la 70 de ani, apoi la groapa. PNL numai pupa in parlament in 2024 si sa ii ia si pe tovarasii lor PSD si vesnicul UDMR.

    Mai bine sa se iasa la pensie la 85 de ani. Toti oamenii normali sa cotizeze pentru pensie pana mor iar derbedeii smecheri sa iasa la 45 de ani si sa primeasca pensii speciale din ce au cotizat oamenii cinstiti.

    1. Pensia de stat (inclusiv pilonul 2) in sine este un gunoi sinistru pentru care platesti 25% din salariu.

      Mai bine investesti 10% pe bursa intr-un ETF de actiuni si tot vei avea o pensie mai mare. 

    Domnilor care trebuie sa discutati,

    Pensionarea la 70 de ani nu este o masura de redresare a sistemului de pensii.  

    Pensionarea la 70 de ani nu duce nici la performante economice. 

    Ca dumneavoastra domnilor"care trebuie sa discutati" credeti ca, mai ales tarile dictatura, nu ar mentine batranii pana la moarte pe santier? Nici acolo nu se ia o asemenea masura. Este domnilor fara eficienta economica si subuman sa schingiuiesti un batran.  

    Rezultatul acestei masuri a fi ca batrani de 62-65 de ani, varsta la care romanii, mai ales barbatii sunt epuizati fizic si storsi de vlaga, bolnavi si neputinciosi, dupa 30-40 de ani in care au cotizat, ar ramane fara cele necesare traiului pana la varsta de 70 de ani. Apoi, ar beneficia 2-3 ani de o pensie de mizerie si gata.  

    Aceasta ar fi asadar, dupa mintea voastra, a celor care "ar trebuii sa discutati" viata unui roman.  

    Domnilor care" ar trebuii sa discutati " Daca prin absurd, Parlamentul Romaniei ar vota o asemenea tampenie, nimeni la "privat nu va angaja asemenea personal. Asa ca legea trebuie sa prevada si obligatia statului de a mentine si angaja asemenea persoane. Ca altfel tara o sa fie un mare lagar unde o sa-i exterminati pe batranii romani. Si vai de eficienta economica a firmelor de stat cu personal de 65-70 de ani.  

    Domnilor, chestiunea cu pensionarea la 70 de ani este inutil sa o discutati.  

    Ce trebuie sa discutati este cum sa aduceti in tara cei 3- 4 milioane de romani care lucreaza prin tarile vestice. Ca sumele care trebuiau in mod normal sa fie cotizate de acestia, sunt lipsa care a dezechilibrat sistemul de pensii din Romania. Sistemul de pensii din Romania a fost conceput pe baza ajutorului dintre generatii. Si lipsesc tinerii din generatia care trebuia sa cotizeze acum, cei 3-4 milioane.  

    Ce trebuie sa faceti este sa mariti salariile in Romania, sa aduceti acasa oamenii tineri apti de munca si o sa aveti bani la buget si la pensii, crestere economica si tara o sa infloreasca.  

    Daca nu trebuie sa cereti ca UE sa constituie un fond de coeziune, de sprijin si tarile care beneficiaza de forta de munca romaneasca, care au, in urma muncii romanilor, o economie si o viata sociala infloritoare, in functie de numarul de muncitori romani sa sprijine sistemul de pensii din Romania. 

    Ca daca nu, mai aveti o solutie, solutie pe care, discutand intre voi cei cu idei si sentimente atat de omenoase, respectuoase, fata de batranii Romaniei, nu ar fi de mirare sa o gasiti, solutie pe care mai toti romanii ar prefera-o in locul "muncii pana la moarte" : solutia finala.

     

    1. Pensia de stat ar trebui eliminata integral. Cine vrea pensie sa investeasca in ETF-uri sau imobiliare.

      Masura nu e pentru sectorul privat ci pentru shmecherii care sug de la bugetul de stat. Astia n-ar mai iesi niciodata la pensie pentru ca ei se duc la serviciu sa se odihneasca, sa mai stea la o barfa samd.

    Tot discutați de câțiva ani de cumul ....

    Oamenii simpli vor avea sanse mici sa mai apuce pensia , o pensie mica. Smecherii nu vor fi afectati pentru ca munca lor este usoara, bine platita, si sigur beneficiaza de legi speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb