IOR Bucureşti îşi va majora capitalul cu 1,25 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2020

IOR Bucureşti (IORB) îşi va majora capitalul social cu cel mult 1,253 milioane de lei, de la 30,46 milioane de lei, la maxim 31,71 milioane de lei, operaţiune ce va fi realizată într-o singură etapă, prin aport de numerar şi fără primă de emisiune, conform opţiunii Ministerului Economiei ce deţine 95,76% din companie, la AGEA din data de 20 octombrie, reiese dintr-un raport al producătorului de instrumente optice remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea capitalului se va realiza prin emisiunea a cel mult 12,53 milioane de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei, cu acordarea dreptului de preferinţă pentru acţionarii înscrişi la Depozitarul Central, la data de 5 noiembrie 2020 (data de înregistrare).

Preţul de emisiune pentru o acţiune nou emisă subscrisă în cadrul exercitării dreptului de preferinţă va fi de 0,1 lei/titlu, raportul de subscriere fiind de o acţiune nouă la 24,31 deţinute, prin rotunjirea la întregul inferior.

Perioada în care se vor putea subscrie acţiuni în cadrul exercitării dreptului de preferinţă va fi de o lună de la data stabilită în cadrul prospectului de ofertă şi va începe de la o dată ulterioară celei de înregistrare aferentă majorării capitalului social şi datei de publicare a hotărârii în Monitorul Oficial.

La data subscrierii, acţiunile emise vor trebui să fie plătite la cel puţin 30% din valoarea nominală, diferenţa putând fi vărsată în termenul prevăzut de lege, ce va fi indicat în prospect. Acţiunile noi emise nesubscrise sau cele neplătite în întregime urmează să fie anulate.

"Reprezentantul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în AGA specifică faptul că majorarea capitalului se va efectua pentru finanţarea investiţiilor necesare producţiei intereselor esenţiale de securitate naţională şi care se referă la producţia de armament, muniţie şi material de război (...). De asemenea, societatea are obligaţia de a evdenţia clar în contabilitate activităţile cu caracter militar", se arată în raportul de ieri a companiei. Pentru primele şase luni ale acestui an, IOR Bucureşti a raportat o pierdere de 2,861 milioane de lei, faţă de un profit de 0,071 milioane de lei la jumătatea anului trecut, în timp ce veniturile din exploatare au fost de 8,54 milioane de lei, în scădere cu 21,25%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Acţiunile IORB se tranzacţionează sporadic în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar la ultima cotaţie, de 0,158 lei, valoarea de piaţă a companiei la circa 48,13 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb