IRI TRAVEL: "Cererea pentru destinaţiile de pe litoralul Mării Negre o va depăşi pe cea din 2021, în acest an"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 februarie 2022

"Cererea pentru destinaţiile de pe litoralul Mării Negre o va depăşi pe cea din 2021, în acest an"

Lucian Bădîrcea, CEO: "Există o creştere de 10-15% a preţului pachetelor turistice apărută din cauza scumpirilor preţului energiei; din experienţa noastră, 15% nu înseamnă foarte mult pentru un turist"

Cererea pentru destinaţiile turistice de pe litoralul Mării Negre o va depăşi în acest an pe cea din 2021, consideră specialiştii IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc cât şi pe cel românesc, care se aşteaptă la o creştere cu 20% a numărului de turişti faţă de anul trecut, conform celor prezentate într-o conferinţă de presă de la finele săptămânii trecute.

Potrivit reprezentanţilor touroperatorului, turiştii speră că acest an va aduce finalul pandemiei, iar majoritatea deja îşi rezervă pachete turistice pentru destinaţii apropiate iar litoralurile românesc şi bulgăresc ale Mării Negre conduc în topul rezervărilor.

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, a spus: "Cele mai bune tarife se pot obţine datorită rezervărilor tip early booking. Turiştii se interesează deja de aceste oferte speciale şi au început să rezerve. Până la urmă, ofertele early booking asigură un preţ imbatabil şi siguranţa hotelului şi a staţiunii preferate pentru turişti, iar pentru agenţiile de turism şi pentru hotelieri asigură un rulaj extrem de bine venit cu mult timp înainte de debutul sezonului estival. În cazul litoralului românesc, avem avantajul voucherelor de vacanţă, care sunt acordate din nou, precum şi avantajul diversificării ofertelor. Iar litoralul bulgăresc atrage prin tarifele imbatabile şi prin serviciile all inclusive de calitate, căutate de către toţi turiştii dar în special de către familiile cu copii".

Domnia sa a adăugat: "Avem un litoral al Mării Negre, împărţit între două ţări. Dacă reunim ambele părţi, această rivieră reprezintă destinaţia de bază a românilor, ca număr de turişti. Există preţuri pentru toate buzunarele. Dacă Bulgaria stă excelent la capitolul hotelurilor în regim all inclusive, mă bucură că şi pe litoralul românesc sunt, la ora actuală, aproape 40 de hoteluri cu astfel de servicii. Am constatat că în ambele ţări au fost făcute investiţii noi, în modernizări sau în hoteluri noi".

Conform celor prezentate de reprezentanţii touroperatorului, marea majoritate a turiştilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendinţă în creştere în acest sens şi în ţara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, în ambele ţări, hotelurile de 4 şi 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 40% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 30%.

Dacă pe litoralul bulgăresc, aproape toate hotelurile de 3 şi 4 stele oferă regim all inclusive, pe litoralul românesc, în acest sezon sunt 36 de hoteluri cu astfel de servicii, dintre care 11 sunt în Mamaia - Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 4 în Neptun-Olimp, 8 în Jupiter, 8 în Venus, 2 în Saturn şi 1 în Mangalia.

De asemenea, consultanţii IRI Travel consideră că sezonul de vară a acestui an va fi mai extins decât anul precedent, mult mai mulţi hotelieri, din ambele ţări, urmând să deschidă în mai-iunie şi să închidă la finele lunii septembrie.

"Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât şi al celui bulgăresc, este proximitatea, confortul de a petrece o vacanţă la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare şi plajele oarecum asemănătoare, ambele ţări având deschidere la Marea Neagră. Bineînţeles, sunt şi multe diferenţe între cele două destinaţii de vacanţă. Litoralul românesc este mult mai familiar, variat în ceea ce priveşte oferta de servicii şi preţuri, posibilităţile de distracţie mai diversificate decât în Bulgaria, iar litoralul bulgăresc se remarcă mai mult printr-un management diferit, pe modelul celui din Germania", spune Lucian Bădîrcea.

Pe de altă parte, în acest an se observă o creştere a preţurilor pachetelor turistice în medie cu 10-15% comparativ cu anul trecut, dar care este atenuată prin reducerile ofertelor de tip early booking, a afirmat reprezentantul IRI Travel.

"Preţurile pachetelor turistice se construiesc pe baza preţurilor pe care le obţinem de la hoteluri. Ele cresc sau micşorează preţurile, iar agenţiile de turism le adaptează şi îşi prezintă mai departe ofertele către clienţi. Există o creştere de 10-15% apărută din cauza scumpirilor preţului energiei (...). Din experienţa noastră, 15% nu înseamnă foarte mult pentru un turist. Mai ales că este atenuată de reducerile de 30-40% care există la toate hotelurile de pe litoralul românesc sau bulgăresc. Pentru turişti efortul este minim. Nu trebuie decât să-şi facă rezervarea, să plătească un avans de 10% şi în felul acesta şi-au asigurat vacanţa. Iar restul de 90% îl pot plăti cu zece zile a de a pleca în vacanţă, cu menţiunea că au posibilitatea ca, până la achitarea integrală a vacanţei, să îşi modifice sau să îşi anuleze sejurul fără nicio penalitate", a spus Lucian Bădîrcea.

Parctic, prin ofertele de tip early booking pentru sezonul estival 2022, reducerile pachetelor turistice pot ajunge până la 50%, avansurile încep de la 10% şi achitarea diferenţei se face cu 10 - 15 zile înainte de check-in pentru cele mai multe oferte.

Astfel turiştii beneficiază de reducerile oferite prin early booking asumându-şi un risc foarte mic, deoarece pentru majoritatea ofertelor avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora este minim pentru că vor achita diferenţa de bani în cazul vacanţelor de vară abia peste şase - şapte luni. Turiştii vor fi protejaţi total şi faţă de situaţia variantelor de Covid-19, dacă acestea vor mai fi prezente la momentul verii, conform reprezentanţilor companiei.

IRI TRAVEL există în peisajul turismului românesc de 16 ani, fiind în prezent un important touroperator pentru destinaţii precum România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Austria sau Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb