Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obţinute prin proiectul de relansare a staţiei de producţie mase plastice, proiect care are drept scop principal creşterea vânzărilor pe piaţa internă şi extinderea pe pieţe externe, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.
Prezentarea rezultatelor a avut loc în cadrul conferinţei de închidere a "Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri" şi a programului "Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România", derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), în parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea Guvernului Confederaţiei Elveţiene.
În urmă cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru înlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat şi instalat anul acesta, fiind acţionat digital, cu service asigurat de la distanţă. Această investiţie va aduce beneficii semnificative pentru mediul înconjurător, permiţând o creştere a producţiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrică de circa 30%. În acelaşi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protecţie piese metalice şi ceramice, cu plase tubulare cu grosimi şi diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost susţinută de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare în cadrul companiei.
La evenimentul de la Palatul CEC, pe lângă ministrul de resort, dl. Ştefan-Radu Oprea, au fost prezenţi şi E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, dl. Laurenţiu Gabriel Mitrache, Preşedintele Comitetului de Direcţie CEC Bank şi dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Cele două programe au beneficiat de finanţare elveţiană în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano - Român (PCER) pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.
Bugetul întregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elveţieni (CHF), din care 70% contribuţie elveţiană şi 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansării pe piaţa financiară din România, în condiţii financiare favorabile pentru beneficiari (dobândă preferenţială).