Actualizare - Isărescu, după ce a primit undă verde de la Parlament: Avem un mandat nou, pregătirea României pentru zona euro
"Cred că acest nou consiliu va depune toate eforturile, va depune întreaga capacitate profesională pentru îndeplinirea mandatului care îi este încredinţat. Mandatul nostru este stabilit de legile bancare, de legea Băncii Naţionale. Aş adăuga, aşa cum am spus şi în comisiile de specialitate, că avem şi un mandat nou, hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care Banca Naţională, împreună cu Guvernul, cu reprezentanţii partidelor politice şi cu Academia Română, cu sprijinul Preşedinţiei, au lucrat. Acest mandat nou este pregătirea aderării României la zona euro. Avem un mandat ambiţios, cu multe provocări", a spus guvernatorul.
----------
Guvernatorul Mugur Isărescu a fost validat pentru al şaselea mandat la conducerea Băncii Naţionale de plenul reunit al celor două camere, parlamentarii aprobând, miercuri şi propunerile pentru Consiliul de Administraţie al BNR.
Doar 15 parlamentari au votat contra lui Isărescu, 319 fiind "pentru" un nou mandat la conducerea băncii centrale.
Cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie sunt: guvernatorul Mugur Isărescu, Florin Georgescu (PSD), Leonardo Badea (PSD), Gheorghe Gherghina (PSD), Dan Radu Ruşanu (ALDE), Cristi Popa (USR), Eugen Nicolaescu (PNL), Virgil Stoenescu (PNL) şi Balint Csaba (UDMR).
Tot miercuri, plenul reunit i-a validat şi pe cei cinci noi membri ai Consiliului Fiscal: Daniel Dăianu, George Georgescu, Bogdan-Octavian Cozmâncă, Georgiana Camelia Creţan şi Sebastian Bogdan Căpraru.
1. Felicitari domnule Isarescu!
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2019, 21:35)
Multumim ca nu ne-ati lasat pe mana zamfirilor, orlanzilor si valcovilor!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2019, 22:13)
Esti atat de inveninat impotriva unui politician incat multumesti unui securist mason care are imtregul parlament la mana (din pacate are cu ce....dar nu e cu nimic mai breaz).
Si speri ca va face ceva in interesul romaniei..
desi a demonstrat contrariul in 30 de ani
1.2. nu stii ce vb (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2019, 06:14)
nu ti ai dori sa vezi cum ar fi cu un sistem bancar supravegheat de o banca centrala condusa de incompetenti....vezi R Moldova
1.3. nu e vorba de politica ci de economie (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2019, 06:19)
a avea o banca centrala puternica e un interes mai presus de politica, implicatiile sunt imense, pentru ca atunci cand se prabuseste o banca, trage dupa ea si economia si creste riscul de tara
2. fără titlu
(mesaj trimis de Rasputin în data de 04.07.2019, 07:54)
Si de ce o banca centrală coerenta si competentă si un sistem bancar stabil si bne supravegheat sunt sinonime (doar) cu Mugur Isarescu? Sau cu Florin Georgescu?
Daca trecem peste istoria postdecembrista a falimentelor bancare si a gestionarii cursului valutar, nu credeți ca este foarte nociv, in sine, cultul personalității? Omul providențial, unic si de neînlocuit? Ca sa nu mai vorbim despre felul in care s-a pregătit renumirea. Lucrare ca la carte.