ISC recomandă dezafectarea totală a structurii fostului club Bamboo

Gabriel Tănase
Miscellanea / 26 ianuarie 2017

Incendiul din clubul Bamboo (Sursa foto: Facebook/ ISU Bucureşti-Ilfov)

Incendiul din clubul Bamboo (Sursa foto: Facebook/ ISU Bucureşti-Ilfov)

Actualizare 16:10

În urma expertizei realizate la faţa locului de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), instituţia recomandă dezafectarea totală a structurii de rezistenţă rămase în urma incendiului ce a distrus clubul de noapte Bamboo, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Astfel, potrivit comunicatului: "Ca urmare a incendiului produs, pe 21 ianuarie a.c., la Clubul Bamboo din Bucureşti, ISC a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcţiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea şi etapele tehnologice care să permită cercetarea la faţa locului de către organele abilitate şi punerea în siguranţă a structurii".

După evaluarea structurii de rezistenţă, ISC a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească. În aceste condiţii, instituţia îşi însuşeşte recomandarea făcută de expertul tehnic, şi anume dezafectarea totală a acesteia.

Pe durata acestor lucrări, ISC afirmă că se va ţine cont atât de instrucţiunile de lucru elaborate de expertul tehnic, cât şi de necesitatea conservării eventualelor probe de la faţa locului.

(J.F.)

------

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi specialiştii INSEMEX fac astăzi cercetări la Bamboo şi un imobil al lui Joshua Castellano aflat în apropierea clubului care a fost distrus în incendiul în urma căruia 44 de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiei cu fum.

Anchetatorii vor face cercetarea la faţa locului în zona anexelor din complexul Bamboo, printre care şi la un imobil al lui Joshua Castellano, fondatorul clubului, clădire care a fost sigilată în urma incendiului din noaptea de 20 spre 21 ianuarie, transmite News.ro, care citează surse judiciare.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) şi ofiţerii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei vor merge la clubul Bamboo pentru a stabili când vor putea face expertiza în cazul incendiului.

Primăria Sectorului 2 se va ocupa de îndepărtarea elementelor metalice prăbuşite în urma incendiului, pentru care va contracta o firmă ce are utilaje specifice pentru astfel de intervenţii şi angajaţi specializaţi. În urma incendiului, tavanul clubului Bamboo a căzut şi există riscul ca întreaga structură metalică să se prăbuşească.

Din acest motiv, anchetatorii nu au putut să facă până acum cercetarea la faţa locului şi să ridice probe din clădire. Firma cu care va fi încheiat contractul va îndepărta elementele instabile ale clădirii, astfel încât anchetatorii să poată lua probe care vor fi folosite în anchetă.

Decizia de a se ocupa Primăria Sectorului 2 de îndepărtarea elementelor metalice ale clădirii prăbuşite a fost luată în urma consultărilor din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, între reprezentanţii autorităţii locale şi cei ai Prefecturii Capitalei.

Directorul INSEMEX, George Găman, a declarat pentru agenţia citată că în urma discuţiilor cu ofiţerii Poliţiei Capitalei se va putea stabili când se poate face expertiza privind cauzele incendiului din clubul Bamboo. INSEMEX a făcut o expertiză şi în cazul incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Procurorii au deschis în 21 ianuarie dosar penal, în urma incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care ieri mai erau internate două la Spitalul Floreasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb