Israel: Tiruri de rachete au fost trase asupra sudului ţării, o femeie rănită (armata)

R.S.
Internaţional / 11 mai

Israel: Tiruri de rachete au fost trase asupra sudului ţării, o femeie rănită (armata)

O femeie a fost rănită vineri la Beersheba, oraş mare din sudul Israelului vizat de două salve de rachete lansate din Fâşia Gaza de către Hamas, a anunţat armata israeliană în 217-a zi a războiului dintre Israel şi Fâşia Gaza, scrie agenţia France Presse.

Armata a declarat pentru AFP că nouă rachete au fost trase din regiunea Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, iar mai târziu alte cinci din centrul teritoriului palestinian asediat, spre Beersheba, la aproximativ patruzeci de kilometri de linia de demarcaţie dintre Israel şi Gaza.

În afară de noaptea de 13 spre 14 aprilie (în cursul unui atac fără precedent al dronelor şi rachetelor iraniene împotriva teritoriului israelian), la Beersheba au sunat sirenele de avertizare la rachete pentru prima dată după 6 decembrie, potrivit datelor armatei şi protecţiei civile.

Niciuna dintre "rachetele trase astăzi în direcţia Beersheba (...) nu a fost interceptată", a indicat armata. Primele nouă "au căzut în zone deşertice ale districtului Beersheba, iar celelalte în apropiere de Beersheva, una dintre ele chiar în oraş, potrivit armatei.

Serviciile de urgenţă au raportat că "au acordat îngrijiri unei femei de 37 de ani, uşor rănită de o schijă şi au transportat-o la spital", a informat armata.

Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, au revendicat aceste tiruri de rachete într-un comunicat.

Armata israeliană desfăşoară o ofensivă totală în Fâşia Gaza pentru a distruge Hamas, după atacul său sângeros al mişcării care a făcut, de partea israeliană, peste 1.170 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

În timpul atacului, peste 250 de persoane au fost răpite şi 128 rămân captive în Fâşia Gaza, iar 36 au murit, potrivit armatei.

De la 7 octombrie, ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza s-a soldat cu peste 34.900 de morţi, majoritatea femei şi copii, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii al guvernării Hamas.

Unul dintre obiectivele războiului, potrivit guvernului israelian, este de a se asigura că Fâşia Gaza nu va mai putea servi niciodată drept bază pentru un atac împotriva Israelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb