Israelul şi România au demarat negocierile pentru redeschiderea turismului bilateral

S.B.
Miscellanea / 10 iunie 2020

Israelul şi România au demarat negocierile pentru redeschiderea turismului bilateral

În cadrul unei video-conferinţe ce a avut loc astăzi, E.S dl David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, alături de Directorul Diviziei Economice a Ministerului de Externe israelian, domnul Ilan Fluss, au participat la prima rundă de discuţii cu autorităţile române, având drept scop redeschiderea turismului bilateral, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Statul român a fost reprezentat de E.S dl Radu Ioanid, Ambasadorul României în Israel, dl Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dl Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, precum şi de dl Adrian Bourceanu, Director al Departamentului pentru Orientul Mijlociu şi Africa din cadrul Ministerului de Externe al României.

E.S Dl David Saranga, Ambasadorul Israelului în România: "Ne dorim ca, în viitorul apropiat, cursele aeriene dintre cele două ţări să se reia, mai ales că este binecunoscut faptul că românii aleg tot mai mult Israelul ca destinaţie turistică, iar israelienii sunt pe locul doi în topul celor mai numeroşi turişti străini care vin în România (234.500 de sosiri în 2019). Este evident că, mai întâi, ne dorim ca toată lumea să călătorească în siguranţă, fie în Israel, fie în România, şi sunt convins că nu va mai dura mult până când acest lucru va fi posibil".

Domnul Ilan Fluss, desemnat de Ministerul de Externe din Israel drept principal negociator în discuţiile cu numeroase ţări în problematica reluării turimsului, a explicat părţii române criteriile şi procedurile ce trebuie îndeplinite pentru ca acest lucru să se întâmple cât de repede posibil: " Este un proces de durată, dar să sperăm că numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 va scădea şi astfel vom putea face paşi rapizi în privinţa reluării vizitelor tuturor celor care îşi doresc să vadă atât Israelul cât şi România".

Secretarul de Stat Răzvan Pîrjol şi-a manifestat aprecierea pentru deschiderea dialogului cu Israelul şi aşteaptă cu interes următorul pas în acest demers esenţial pentru ambele state: experţi ai Ministerului Sănătăţii din România şi din Israel vor avea în curând o întânire în sistem video-conferinţă în cadrul căreia vor analiza datele legate de evoluţia la zi şi combaterea pandemiei de coronavirus, precum şi strategia de urmat în viitorul apropiat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imi place cum si-au dat mana, aratand ca ii doare'n cot de popor. De altfel am vazut acest salut masonic demn de Cavalerii Templieri si in Parlamentul Romanei. Le mai trebuie o platosa si o sabie...

    Doamne, ce vremuri hitleriste am ajuns sa traim in veacul 21...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb