Italia a confiscat vile şi iahturi în valoare de 150 de milioane de dolari de la oligarhii ruşi

Italia a confiscat vile şi iahturi în valoare de 150 de milioane de dolari de la oligarhii ruşi

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 martie 2022

Italia a confiscat vile şi iahturi în valoare de 150 de milioane de dolari de la oligarhii ruşi

Italia-ZeroHedge-06.03.2022: După ce iniţial au confiscat un iaht în valoare de 70 de milioane de dolari aparţinând unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei (miliardarul Alexey Alexandrovits Mordaschov), autorităţile italiene au lovit din nou, confiscând şi mai multe bunuri aparţinând oamenilor de afaceri ruşi şi a altor persoane vizate de sancţiunile UE.

Vilele recent confiscate din Sardinia şi Lacul Como, ar aparţine miliardarului rus Alisher Usmanov care deţine şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi ale lui Vladimir Soloviev, un cunoscut prezentator TV. Ambii bărbaţi sunt pe lista sancţiunilor UE, potrivit Reuters.

Poliţia italiană a confiscat vile şi iahturi în valoare de cel puţin 140 de milioane de euro (153 de milioane de dolari) de la patru oligarhi ruşi care au fost trecuţi pe lista de sancţiuni a UE în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei.

O sursă din cadrul poliţiei italiene a declarat pentru Reuters că proprietăţile de pe insula mediteraneană Sardinia erau deţinute de Usmanov, iar o vilă de pe Lacul Como era deţinută de prezentatorul TV de stat, Vladimir Soloviev. 

De asemenea, au existat zvonuri că un iaht deţinut de Usmanov a fost confiscat în Germania. Un alt iaht care ar aparţine lui Gennady Timchenko, fondatorul Grupului Volga şi apropiatul preşedintelui rus Vladimir Putin - ar fi fost şi acesta confiscat. Iahtul a lui Lena ar valora aproximativ 50 de milioane de euro.

În timp ce autorităţile au spus că vor continua să vâneze proprietăţile deţinute de cei care se află pe lista de sancţiuni, unitatea de informaţii financiare a Băncii Centrale a Italiei probabil că nu va putea găsi toate proprietăţile deţinute de oligarhii ruşi, având în vedere faimoasa corporaţie opaca, pe care oligarhii o folosesc pentru a masca adevăratele proprietăţi.

Se crede că oligarhii ruşi au cumpărat în ultimii 20 de ani numeroase vile în locaţii excusiviste din Italia.

Surse din poliţie au spus că în zilele următoare vor fi confiscate şi mai multe bunuri, pe măsură ce statele occidentale pun în aplicare sancţiunile masive în încercarea de a forţa Rusia să se retragă din Ucraina.

Băncile italiene au fost instruite vineri de divizia de informaţii financiare a Băncii Italiei să-i informeze de urgenţă pe oligarhii ruşi cu privire la toate măsurile luate pentru îngheţarea activelor persoanelor şi entităţilor plasate pe lista de sancţiuni a UE.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Confisca preventiv pentru a-si recupera pierderile pe care le va avea cand Rusia va confisca fabricile de mobilier si altele.

    Confiscarea în democrație nu este legala! Oligarhii au cetățenie engleza, portugheza, etc. Ei trăiesc și muncesc din alte state decât Rusia și nu ei au declanșat războiul. Cum le pot confisca averile. Care este prevederea legala? Dacă tarile occidentale fac abuzuri sa nu se mire apoi de abuzurile lui Putin. Răzbunarea Rusiei s-ar putea sa fie mare. De ce nu cauta calea dialogului și pacea? De ce toate tarile trimit armament și nu trimite nimeni negociatori? De ce nu se face din Ucraina un stat neutru sau tampon? Înseamnă că războiul era planificat demult dar nu ne-au spus când au pus un prim-ministru general de armata!

    1. ASA E! CUM VINE ASTA? DE CE SA FIE PEDEPSITI DE-A VALMA RUSII DIN STRAINATATE, CHIAR DACA NU-L AJUTA PE PUTIN? HALAL!

      democratia a murit de mult

      uitate ce sa intamplat in toata lumea cu izolarea si pasaportul verde 

      ce sa inamplat cu protestele din canada 

      vaccinarea obligatorie 

      libertatea de expresie 

      libertatea presei 

      etc etc 

      pe timpul lui ceasca avem mai multe libertati ca acum in tarile asa zis democrate. 

      eu unul sunt plecat de vr o 21 de ani din ro si am tot trait si vizitat peste 20 de tari 

      asta e agenda 2030

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb