Italia dezvăluie bugetul de reducere a impozitelor pe 2024 pe fondul îngrijorărilor legate de datorii

T.B.
Internaţional / 16 octombrie 2023

Italia dezvăluie bugetul de reducere a impozitelor pe 2024 pe fondul îngrijorărilor legate de datorii

Guvernul Italiei a aprobat luni un buget pentru anul viitor, cu măsuri în valoare de aproximativ 24 de miliarde de euro (25,3 miliarde de dolari) sub formă de reduceri de taxe şi cheltuieli majore, în ciuda preocupărilor pieţei cu privire la stresul finanţelor publice ale ţării, informează reuters.

Conform schemei, Italia va creşte deficitul bugetar de anul viitor la 4,3% din produsul intern brut de la 3,6% conform tendinţelor actuale, datorită împrumuturilor suplimentare de 15,7 miliarde de euro (16,5 miliarde de dolari) alocate în principal finanţării reducerilor de taxe, transmite sursa citată.

În plus, 8 miliarde de euro vor merge pentru a finanţa o serie de alte cheltuieli, inclusiv pensiile, serviciile de sănătate şi contractele din sectorul public, care vor fi finanţate în mare parte prin economii în altă parte a bugetului şi accize mai mari la produsele din tutun, informează reuters.

"Este un buget pe care îl consider foarte serios, foarte realist", a declarat premierul Giorgia Meloni în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit sursei menţionate.

Ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, a spus că este încrezător că va fi bine primit de pieţe şi de autorităţile Uniunii Europene, conform reuters.

Investitorii au cerut o primă mai mare pentru deţinerea obligaţiunilor de stat italiene, de când Roma şi-a ridicat luna trecută ţintele de deficit bugetar pentru perioada 2023-2025, preconizându-l pentru o posibilă ciocnire cu Comisia Europeană, transmite sursa menţionată.

Diferenţa dintre randamentele obligaţiunilor italiene pe 10 ani şi echivalentul german a fost stabilă după aprobarea bugetului, oscilând uşor peste 2 puncte procentuale (200 de puncte de bază), potrivit reuters.

Bugetul va extinde până în 2024 reducerile temporare existente ale contribuţiilor sociale, într-un efort de a ajuta lucrătorii cu venituri medii şi mici să facă faţă preţurilor ridicate de consum, informează sursa citată.

Pachetul fiscal total valorează 28 de miliarde de euro, inclusiv un decret separat, aprobat odată cu bugetul, care stabileşte cota impozitului pe venit (IRPEF) la 23% pentru persoanele care câştigă până la 28.000 de euro pe an, conform sursei citate.

Aceasta înlocuieşte temporar regimul actual în care patru rate IRPEF merg de la 23% la venituri până la 15.000 de euro, la o rată maximă de 43% la veniturile de peste 50.000 de euro, transmite reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb