ITALO ROMENA NEAGĂ ZVONUL LEGĂTURII CU MAFIA ITALIANĂ Paolo Mariani: "Atacul dur la adresa BIR este un atac împotriva Italiei"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2012

Paolo Mariani: "Atacul dur la adresa BIR este un atac împotriva Italiei"

Informaţiile apărute în presă potrivit cărora o parte din Mafia italiană, cu activităţi în ţara noastră, ar utiliza serviciile Băncii Italo Romena (BIR) sunt false, ne-a declarat, într-un interviu, Paolo Mariani, directorul general al băncii.

Domnia sa ne-a precizat că informaţiile din presă prejudiciază nu doar imaginea BIR, ci şi pe cea a Italiei şi chiar relaţiile dintre România şi Italia.

Directorul general al BIR ne-a explicat: "Atacul dur la adresa BIR îl văd ca pe un atac la adresa Italiei. Ori se dovedeşte ceea ce se spune, ori se ajunge la tribunal, pentru că în joc este demnitatea unei persoane şi a unei naţiuni, aşa cum este Italia, care are raporturi importante cu Româ-nia. Nu se poate spune cu uşurinţă că o bancă italiană aduce mafioţi în România, pentru că, din punctul meu de vedere, au de suferit raporturile dintre Italia şi România. Nu există nicio legătură între BIR şi Mafia italiană. Din controalele noastre interne nu rezultă că am avea clienţi care să aibă vreo legătură cu criminalitatea organizată şi de asemenea nici nu rezultă că serviciile speciale din Italia ar întreprinde investigaţii în acest sens.

În niciuna dintre inspecţiile pe care le-a efectuat la BIR, BNR nu a găsit vreo problemă de acest gen. Mai mult, ambasada Italiei în România, cu care avem o relaţie foarte bună, a fost foarte surprinsă de articolele recente din presă, care sunt false".

Paolo Mariani a subliniat că banca pe care o conduce intenţionează să-şi continue activitatea în ţara noastră, res-pectând legea. Domnia sa a adăugat:

"Cine a publicat aceste calomnii va răspunde, şi deja am mandatat avocaţii să denunţe aceste activităţi. S-a depăşit limita când s-a vorbit despre Mafie. În Italia, Mafia este un subiect foarte grav, iar noi ca bancă nu putem permite să fim asociaţi cu Mafia. Am informat chiar şi ambasada Italiei în România de demersurile juridice pe care le-am iniţiat, şi am fost asiguraţi că procedăm în mod corect. Niciodată nu am primit de la ambasadă vreo observaţie, în ceea ce ne priveşte.

Este cert că situaţia creată ne-a rănit ca italieni, pentru că noi dorim să ne desfăşurăm activitatea în România în mod onest, respectând legea, dar vrem să fim respectaţi la rândul nostru".

În privinţa creditelor pe care BIR le-a acordat lui Cristian Sima, "brokerul vedetelor", Paolo Mariani ne-a precizat: "Este fals că BIR a acordat domnului Sima un credit de două milioane de euro, fără nicio garanţie. Domnul Sima nu a primit o astfel de finanţare de la noi (n.r. de la BIR). Singurul credit pe care l-a contractat domnul Sima de la BIR este publicat la arhiva electronică, în valoare de 450.000 lei, pentru care domnul Sima a garantat cu un imobil care valorează mult mai mult decât creditul. Acest credit a fost contractat pe persoană fizică. Noi nu am acordat alte credite domnului Sima sau societăţilor pe care le deţine".

Paolo Mariani a adăugat că nici informaţiile vehiculate de presă, potrivit cărora Gheorghe Muntean, directorul BIR, i-ar fi acordat credite preferenţiale lui Cristian Sima, nu sunt adevărate.

Directorul general al BIR ne-a precizat: "Domnul Muntean nu i-a acordat vreun credit domnului Sima, nici în numele BIR, nici în nume personal, pentru că nu are putere de decizie pe credite".

Paolo Mariani a subliniat că BIR respectă legea italiană, pe cea română şi normele Băncii Naţionale a Româ-niei şi de asemenea, este la dispoziţia oricărei autorităţi a statului român, care solicită un control al activităţii.

BIR a solicitat şefului direcţiei de audit a întregului grup Veneto Banca, Arnaldo Uncini, să efectueze un audit pe activitatea băncii, iar în urma controlului nu a fost găsită nicio neregulă.

Directorul General al BIR ne-a mai spus că nu a primit din partea BNR nicio observaţie privind creditele acordate.

"BNR poate să verifice creditele pe care le-am acordat prin centrala riscurilor, iar până în acest moment nu am primit nicio observaţie", a adăugat domnia sa.

Banca Italo Romena face parte începând din anul 2000, din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele douăsprezece instituţii financiar-bancare din Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb