IULIU STOCKLOSA, PREŞEDINTELE CCIB: "Vrem să punem Bucureştiul pe harta globală de business după modelele din Londra şi Paris"

F.D.
Companii / 8 iunie 2022

"Vrem să punem Bucureştiul pe harta globală de business după modelele din Londra şi Paris"

"Companiile bucureştene sunt avide de a se digitaliza şi de a deveni competitive şi, în acest context, vrem să punem Bucureştiul pe harta globală de business, după modelele consacrate din Londra şi Paris", a declarat, astăzi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Iuliu Stocklosa, informează Agerpres.

"Cifrele la zi arată că Bucureştiul are o rată a şomajului de doar de 1,1% şi concentrează 20,22% din totalul firmelor active din România, aproximativ 21% din totalul salariaţilor ţării. De asemenea, o cifră importantă se referă la faptul că firmele din Bucureşti deţin 19% din valoarea exporturilor româneşti şi 31% din valoarea importurilor româneşti realizate de România şi circa 60% din activitatea de cercetare-dezvoltare din întreaga ţară. Ca valoare de investiţii, din anul 1990 în regiunea Bucureşti - Ilfov au fost investiţii străine directe de 56,1 miliarde de euro. reprezentând cam 62% din totalul investiţiilor la nivel naţional", a spus Stocklosa.

Potrivit preşedintelui CCIB, Capitala trebuie să fie pe harta globală de business, fiind propus, în aceste sens, un proiect pentru zona centrală, după modelul "city-ului" londonez sau La Defence din Paris.

"Noi, ca şi Cameră de Comerţ, vrem să punem Bucureştiul pe harta globală de business. Sperăm să reuşim acest lucru în decurs de câţiva ani de aici încolo. În acest sens, vrem să propunem un nume pentru zona centrală a Bucureştiului, ceva de genul City-ul londonez sau La Defecence din Paris, în aşa fel încât să atragem cât mai mulţi investitori în această zonă. Din punct de vedere al temelor de astăzi - şi ne referim acum la dezvoltare urbană - vom avea o întâlnire foarte interesantă cu responsabili ai autorităţilor locale şi ne referim aici la prefectură, primărie generală, primării de sectoare, cu care vom stabili priorităţi referitoare atât la dezvoltarea urbană, cât şi la digitizare şi bineînţeles, economia circulară, care nu trebuie lăsată de o parte. De asemenea, avem plăcerea să îl avem invitat pe domnul Aurelian Păduraru, comisar general al Gărzii de Mediu, să discutăm despre economia circulară. Pot să vă spun că suntem la a patra ediţie a conferinţei 'Focus Bucureşti', pe teme diferite pentru dezvoltarea Bucureştiului ca şi municipiu, care să reprezinte cel puţin o capitală europeană", a menţionat Iuliu Stocklosa.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, miercuri, cea de-a IV-a ediţie a conferinţei "Focus Bucureşti - dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară".

Evenimentul reuneşte reprezentanţi ai comunităţii de afaceri a Capitalei, precum şi oficiali din administraţia centrală şi locală, pentru a clarifica problemele apărute în relaţia autorităţi - mediu de afaceri şi pentru a identifica soluţii şi bune practici menite să transforme Bucureştiul într-o metropolă modernă a business-ului românesc.

Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinţei, vor fi abordate teme precum digitalizarea administraţiei şi accesul operatorilor economici la serviciile publice pentru rezolvarea problemelor administrative şi fiscale, Bucureşti Smart City - soluţii şi oportunităţi, infrastructura de transport - provocări şi soluţii inteligente, soluţii de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care companii bucurestene ?....poate companiile de stat ca cele private se inchid pe rind si spala putina coloniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb