IULIU WINKLER: "În dialogul comercial cu China, UE trebuie să-şi consolideze unitatea"

G.F.
Internaţional / 9 noiembrie 2017

"În dialogul comercial cu China, UE trebuie să-şi consolideze unitatea"

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) susţine faptul că, în dialogul economic şi comercial cu China, Uniunea Europeană trebuie să-şi consolideze unitatea şi să găsească acel numitor comun care să fie acceptat de toate statele membre indiferent de caracteristicile economiilor lor.

"Consider că trebuie să facem toate eforturile pentru a construi o agendă pozitivă a cooperării bilaterale. China, la fel ca UE, este jucător global, iar în acest sens nu competiţia, ci cooperarea trebuie să stea la baza relaţiei noastre. Trebuie să găsim împreună răspunsurile pentru provocările care ne stau în faţă. (...) Susţinerea pe care UE trebuie să o acorde industriilor europene nu înseamnă protecţionism, ci este pur şi simplu o necesitate în vederea asigurării potenţialului de creştere economică şi de creare de noi locuri de muncă", a declarat Iuliu Winkler, vicepreşedinte al Comisiei INTA, raportor permanent în dosarul relaţiilor comerciale UE-China, potrivit unui comunicat de presă.

În prezentarea sa, Iuliu Winkler a arătat că negocierile, începute în 2013, pentru un acord de investiţii UE-China avansează anevoios. Potrivit acestuia, investiţiile directe ale UE în China sunt în scădere în ultima perioadă, în vreme ce cele chineze în Europa cunosc o creştere exponenţială. Raportorul permanent din INTA a subliniat şi faptul că una dintre cele mai importante iniţiative ale Chinei, cea a noului Drum al Mătăsii, "ridică probleme serioase în ceea ce priveşte transparenţa investiţiilor gigantice efectuate de statul chinez".

Conform oficialului european, UE doreşte să obţină acordul Chinei în privinţa limitării voluntare a supra-capacităţii de producţie în anumite domenii, fenomen care conduce inevitabil la suspiciuni de dumping şi la litigii în OMC aşa cum se întâmplă şi în prezent. De altfel, săptămâna viitoare, la Strasbourg, PE va vota noul regulament antidumping de la care industria europeană are mari aşteptări.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb