Iurie Leancă, ales vicepreşedinte al parlamentului de la Chişinău

Andreea Stoica
Internaţional / 4 iunie 2017

Iurie Leancă (Sursa foto: Wikipedia)

Iurie Leancă (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), fostul premier Iurie Leancă, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al parlamentului de la Chişinău şi a anunţat că grupul PPEM din parlament formează acum o alianţă cu Partidul Democrat (PDM), informează Radio Chişinău, citat de surse din presă.

Totodată, noua majoritate a votat un amendament la regulamentul parlamentului care egalează în drepturi grupurile parlamentare cu fracţiunile, opoziţia părăsind sala în semn de protest, potrivit Agerpres.

Iurie Leancă a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al legislativului la finalul şedinţei, în baza unui proiect de hotărâre înregistrat în aceeaşi zi în parlament. Pentru numirea sa au votat 52 de deputaţi ai Partidului Democrat şi ai Grupului Popular-European, transmite agenţia de presă.

Fostul premier a declarat presei ca se va concentra pe domeniul activităţii externe a legislativului. Totodată, el a anunţat că Grupul Popular-European face parte acum din majoritatea parlamentara, relatează sursa.

Cu toate acestea, la începutul săptămânii, vicepreşedintele Grupului Popular-European format din zece deputaţi aleşi pe listele PLDM, Eugen Carpov, declara pentru Radio Chişinău ca nu existau discuţii în privinţa creării unei majorităţi parlamentare cu Partidul Democrat, menţionează agenţia.

Iurie Leanca a fost prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM), vicepremier şi ministru al afacerilor externe şi al integrării europene în perioada 2009-2013, după care a deţinut funcţia de premier până la începutul anului 2015. El a fost deseori criticat pentru faptul că tocmai în timpul mandatului sau de şef al guvernului au avut loc cele mai mari tranzacţii frauduloase din sistemul bancar şi a fost concesionat aeroportul internaţional din Chişinău. Iurie Leanca a negat toate aceste acuzaţii, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb