IVAN VRHEL, CITI ROMANIA: "Capitalizarea întreprinderilor de stat prin bursă este oportunitate pentru societate"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Ivan Vrhel

Ivan Vrhel

"Atingerea statutului de piaţă emergentă este o bornă, dar cred că ambiţia este de a deveni piaţă dezvoltată"

Capitalizarea unora dintre întreprinderile de stat prin Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reprezintă o oportunitate atât pentru bursă, cât şi pentru societatea românească în ansamblu, a afirmat Ivan Vrhel, Preşedinte al Citi Romania.

Domnia sa a spus: "Promovarea la statutul de piaţă emergentă este o mare realizare pentru România, pentru piaţa de capital, şi este o recunoaştere că România este pe drumul cel bun. Dar, în timp ce sărbătorim, cred că este important să privim şi către viitor. Şi cred că România trebuie să aibă ambiţia şi dorinţa de a fi văzută ca o economie modernă, prosperă şi transparentă. Atingerea statutului de piaţă emergentă este o bornă, dar cred că ambiţia este de a merge mai departe, de a creşte lichiditatea şi de a atinge statutul de piaţă dezvoltată".

Ivan Vrhel a punctat că, pe lângă lucrurile bune care s-au făcut, există câteva pe care trebuie să continuăm să le facem, chiar şi mai mult, ca societate.

"Unu, cred că a existat o colaborare extraordinară între participanţii pieţei şi apreciez cuvintele primului ministru şi ale ministrului de finanţe, că politicienii trebuie să înţeleagă importanţa pieţei de capital. Alinierea în spatele ideilor pieţei de capital, care să fie văzută ca un simbol al unei societăţi prospere, sunt lucruri importante", a precizat Ivan Vrhel.

Un alt lucru ţine de faptul că România trebuie să fie parte integrală a societăţii europene, a lumii moderne care se bazează pe valori, predictibilitate, stabilitate şi statul de drept.

"Trebuie să ne asigurăm că vom continua să încorporăm această cultură în ceea ce facem, că încorporăm directivele directivele europene în lumea noastră. Dar este mai mult de atât. Este filosofia României, ca o societate bazată pe statul de drept", a spus reprezentantul Citi Romania.

Cel de-al treilea este legat de stabilitatea sistemului bugetar, element critic al unei societăţi moderne şi al pieţelor de capital, fapt foarte important pentru investitorii străini, a punctat Ivan Vrhel, adăugând: "Stabilitatea sistemului fiscal, continuarea responsabilităţii fiscale, sunt elemente cheie pentru viitor".

De asemenea, reprezentantul Citi Romania a subliniat că, este important să realizăm că Bursa de Valori Bucureşti, societatea românească are o oportunite în ceea ce priveşte capitalizarea unor înreprinderi de stat, prin BVB.

"Este extrem de benefic atât pentru bursă, dar şi pentru întreaga societate", a spus Ivan Vrhel, care a conchis: "Cred că dacă ne bazăm pe aceste principii şi continuăm cu muncă asiduă, dedicaţie şi efort, România are oportunitatea să devină piaţă dezvoltată şi să fie un lider al regiunii (...), nu doar din punctul de vedere al pieţei de capital, dar şi ca ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb