JANET YELLEN: "FED va majora treptat dobânzile, în funcţie de evoluţiile pieţei"

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 februarie 2016

"FED va majora treptat dobânzile, în funcţie de evoluţiile pieţei"

Actualizare 18:60 Volatilitatea cursului de schimb a urcat la cel mai înalt nivel din 2012 după discursul lui Yellen

Volatilitatea cursului de schimb a urcat la cel mai înalt nivel din 2012 după ce preşedintele FED Janet Yellen a semnalat că turbulenţele continue de pe piaţă ar putea afecta perspectiva mai multor creşteri ale ratei dobânzii în acest an.

Indicele care măsoară evoluţia valutelor la nivel mondial a închis la cel mai înalt nivel din iunie 2012, înainte ca banca centrală a SUA să publice o mărturie pentru a fi livrată la Casa Comitetului de Servicii Financiare.

Volatilitatea implicită pe o lună euro faţă de dolar a crescut la un nivel de două luni, miercuri, în timp ce volatilitatea yenului faţă de dolar s-a menţinut la cea mai mare valoare din iulie 2013.

----------------

Actualizare 18:20 Titlurile de stat s-au menţinut la un nivel scăzut după ce Yellen a declarat că FED aşteaptă creşteri graduale

Titlurile de stat s-au menţinut la un nivel scăzut după ce Janet Yellen a declarat că factorii de decizie se aşteaptă să majoreze ratele dobânzilor treptat, cu toate că ea a precizat că turbulenţele de piaţă pot descuraja creşterile bancii centrale a SUA, estimate de factorii decidenţi.

(A.L.)

--------------------

Preşedinta FED Janet Yellen a declarat că Reserva Federală încă se aşteaptă să crească treptat ratele dobânzilor, lăsând să se înţeleagă faptul că turbulenţele continue de pe piaţă ar putea arunca banca centrală a SUA în afara creştelor estimate pentru 2016 de către factorii de decizie, potrivit Bloomberg.

"Condiţiile financiare din Statele Unite ale Americii nu mai susţin acum creşterile", a declarat Yellen în faţa Comitetului pentru servicii financiare House din Washington. "Aceste evoluţii, în cazul în care se dovedesc persistente, ar putea influenţa perspectivele privind activitatea economică şi piaţa forţei de muncă.", a adăugat aceasta.

În plus, Yellen a atras atenţia asupra riscurilor care provin de pe urma incertitudinilor cu privire la starea de sănătate a economiei chineze.

"Dacă aceste riscuri se vor materializa, activitatea pieţelor externe şi cererea pentru exporturile americane ar putea afecta şi mai mult condiţiile de pe piaţa financiară", a subliniat preşedintele Fed.

Janet Yellen a mai spus că Fed se aşteaptă să majoreze gradual dobânda de politică monetară în acest an, menţionând însă că aceasta nu are un curs prestabilit, fiind posibil ca Fed să majoreze mai lent costul creditului dacă economia va evolua în mod nesatisfăcător.

"Nivelul ratei dobânzii pentru fondurile federale va depinde de ceea ce ne spun datele cu privire perspectivele economice....Dacă economia ne va dezamăgi, un nivel mai mic al fondurilor federale ar fi adecvat", a afirmat Janet Yellen.

În luna decembrie 2015, Fed a majorat dobânda de bază pentru prima dată în aproape un deceniu. La acea dată, factorii de decizie de la Fed prognozau că în 2015 vor fi adoptate alte patru majorări, însă în prezent investitorii nu cred că Banca Centrală a SUA va mai majora dobânda de bază în acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu cred ca o sa o scada, petrolul jos...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb