Japan Exchange Group fuzionează cu Tokyo Commodity Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august 2019

Japan Exchange Group fuzionează cu Tokyo Commodity Exchange

Părţile dau naştere primei burse integrate din Japonia

După ce va fi preluată pe 50 de milioane de dolari, Tokyo Commodity Exchange va fi transformată într-o filială deţinută integral de JPX

Japan Exchange Group Inc. (JPX), proprietarul Tokyo Stock Exchange, şi Tokyo Commodity Exchange Inc. (TOCOM) au decis, săptămâna aceasta, să fuzioneze, astfel că părţile vor crea prima bursă integrată din Japonia, care va oferi tranzacţii cu acţiuni, produse derivate şi contracte futures pe mărfuri precum metale preţioase, petrol şi cauciuc.

Potrivit japantimes.co.jp, oficialii celor două pieţe speră ca noua bursă, care va fi lansată în vara lui 2020, să atragă mai mulţi participanţi interni şi externi, respectiv să consolideze competitivitatea lor într-un moment în care Japonia a rămas în urma tendinţei globale de integrare a burselor.

JPX, care mai deţine Osaka Exchange Inc., va prelua Tokyo Commodity Exchange pe 5,5 miliarde de yeni (50 de milioane de dolari), urmărind să o transforme într-o filială deţinută integral până la data de 24 septembrie.

Fuziunea a fost amânată faţă de termenul prevăzut iniţial (luna iunie), din cauza diferenţelor de opinie legate de preţul de achiziţie.

În baza acordului dintre părţi, unele mărfuri tranzacţionate la Tokyo Commodity Exchange, precum aurul, produsele agricole şi cauciucul, vor fi transferate la Bursa din Osaka, unde sunt tranzacţionate produse derivate şi contracte futures pe indici. La Tokyo Commodity Exchange vor rămâne tranzacţiile cu petrol şi alte produse ce au legătură cu sectorul energiei.

Pe noua piaţă integrată, brokerii vor avea nevoie de o singură licenţă, care le va permite atât tranzacţionarea acţiunilor, cât şi a mărfurilor.

Guvernul de la Tokyo a militat pentru crearea unei burse integrate, considerând că o astfel de entitate va ajuta Japonia să devină mai competitivă în rândul centrelor financiare globale. Fuziunea dintre Japan Exchange Group şi TOCOM a fost impulsionată de guvern în condiţiile în care Tokyo Commodity Exchange a raportat pierderi nete pentru al patrulea an consecutiv, în exerciţiul fiscal încheiat în martie 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb