Japonia, complet lipsită de energie nucleară

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 septembrie 2013

Compania japoneză Kansai Electric Power Company a anunţat, ieri, închiderea, pentru o inspecţie de rutină, a unuia din ultimele două reactoare nucleare care mai funcţionează în Japonia, transmite AFP. Societatea a precizat că reactorul trei al centralei nucleare de la Ohi, prefectura Fukui din vestul Japoniei, a demarat procedurile de închidere la ora locală 17.00 (10.00 GMT) urmând ca acestea să fie finalizate până în această dimineaţă. Unitatea patru de la aceeaşi centrală va fi oprită şi ea pentru o inspecţie de rutină la data de 15 septembrie. După închiderea reactoarelor trei şi patru, Japonia va fi complet lipsită de energie nucleară, informează Agerpres.

În conformitate cu legislaţia japoneză, reactoarele nucleare trebuie să fie supuse unor inspecţii de rutină după 13 luni de funcţionare continuă. Unitatea trei a centralei de la Ohi a fost repornită la 1 iulie 2012, iar unitatea patru a fost reactivată la data de 19 iulie 2012.

După accidentul de la Fukushima, toate centralele nucleare japoneze au fost progresiv închise astfel că timp de două luni, începând din luna mai 2012, Japonia nu a beneficiat de energie nucleară, o premieră în ultimii 40 de ani. Situaţia ar urma să se repete pentru cel puţin câteva săptămâni, începând cu data de 15 septembrie anul curent.

Pentru a acoperi energia electrică pierdută ca urmare a închiderii centralelor nucleare, companiile japoneze de utilităţi au trebuit să crească producţia de energie provenită de la termocentrale astfel că în exerciţiul fiscal încheiat în luna martie 2013 Japonia a înregistrat un deficit comercial record de 8.170 miliarde yeni (83,4 miliarde de dolari). Timp de mai multe decenii, Japonia a înregistrat excedente comerciale solide şi a putut astfel să-şi finanţeze cea mai mare datorie publică din lume. Situaţia s-a schimbat în 2011 şi 2012 după ce accidentul de la centrala nucleară Fukushima a obligat Guvernul japonez să închidă majoritatea centralelor nucleare şi să importe mai mult petrol şi gaze naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb