Japonia nu vrea să intervină pentru salvarea "Toshiba"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2017

Japonia nu vrea să intervină pentru salvarea "Toshiba"

Guvernul Japoniei nu ia în considerare vreo măsură prin care să sprijine conglomeratul industrial "Toshiba" Corp., dar va monitoriza cu atenţie vânzarea divziei de cipuri din cadrul acestuia, conform secretarului-şef al Cabinetului de la Tokyo, Yoshihide Suga.

În timp ce guvernul pare să fie de neclintit în privinţa salvării "Toshiba", surse apropiate situaţiei au declarat, conform presei străine, că un fond sprijinit de stat ar putea investi în calitate de acţionar minoritar în companie, ca să împiedice vânzarea diviziei de cipuri către ofertanţi consideraţi riscanţi pentru securitatea naţională.

Yoshihide Suga a declarat: "Operaţiunile cu cipuri din cadrul Toshiba sunt competitive la global şi importante în ce priveşte păstrarea locurilor de muncă în Japonia. De asemenea, operaţiunile cu memorii flash sunt aşteptate să-şi crească importanţa din punctul de vedere al securităţii informaţiilor".

Divizia de memorii flash NAND din cadrul companiei este al doilea mare producător de profil din lume, după rivalul sud-coreean "Samsung Electronics" Co.

Criza care afectează "Toshiba" s-a adâncit săptămâna trecută. Compania a anunţat că va întârzia pentru a doua oară publicarea rezultatelor financiare, ceea ce va afecta semnificativ încrederea investitorilor şi ar putea duce la delistarea sa de la Bursa de la Tokyo.

Avertismentul surpriză a venit după ce, recent, "Toshiba" a recunoscut că, între 2008 şi 2014, a falsificat rezultatele pentru a-şi majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari).

În ianuarie, "Toshiba" şi-a separat activităţile din domeniul cipurilor de memorie, evaluate de analişti la 9-13 miliarde de dolari, şi a anunţat că va vinde o participaţie în noua companie, în dorinţa de a strânge rapid fonduri cu care să acopere pierderile aşteptate de pe urma operaţiunilor sale nucleare din SUA.

Totodată, "Toshiba" analizează activ vânzarea sau alte opţiuni strategice pentru divizia nucleară americană "Westinghouse". Vineri, guvernul nipon a informat că va împărtăşi informaţii cu Washington-ul în privinţa evoluţiilor care implică societatea şi divizia "Westinghouse".

Grupul consideră că poate găsi cumpărători pentru o participaţie majoritară la "Westinghouse", în pofida posibilelor pierderi viitoare ale acestei divizii.

Conform unor surse, avocaţi specializaţi în faliment au fost angajaţi de conglomerat pentru analiza situaţiei "Westinghouse", care este afectată de costuri masive din cauza unor proiecte în Georgia şi Carolina de Sud.

Cotidianul nipon Yomiuri informa, vineri, că administraţia SUA s-a opus declanşării procedurii de plasare sub protecţia Legii falimentului în cazul "Westinghouse".

Oficialii niponi au informat că nu au cunoştinţă de această poziţie a Casei Albe.

Vineri, Standard & Poor's a retrogardat cu două trepte calificativul de credit pe termen lung al "Toshiba", la "CCC-", considerând că este tot mai probabil ca acest conglomerat să nu-şi respecte obligaţiile financiare la timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb