JEAN-CLAUDE JUNCKER, ŞEFUL COMISIEI EUROPENE: "Locul României este, clar, în spaţiul Schengen"

Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2018

"Locul României este, clar, în spaţiul Schengen"

"Să sperăm că doamna Viorica Dăncilă va rămâne mai mult în funcţie, pentru că nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru"

Locul României este, clar, în spaţiul Schengen, a declarat ieri, la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Juncker a subliniat că, anul viitor, prin faptul că va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, România are o responsabilitate "foarte mare".

Şeful Comisiei Europene a menţionat că Viorica Dăncilă a fost membru al Parlamentului European. "Deci Europa nu are niciun fel de secret pentru doamna prim-ministru din România", a spus înaltul oficial, conform Agerpres.

Jean-Claude Juncker a amintit, în conferinţa de presă, şi de schimbările de Executiv din România. "Într-adevăr, Viorica Dăncilă este al cincilea prim-ministru pe care îl întâmpin aici, de la începutul mandatului meu. Să sperăm că acest ciclu se va opri, iar doamna Viorica Dăncilă va rămâne mai mult în funcţie, pentru că nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru".

Juncker a precizat că a discutat cu Viorica Dăncilă despre perspectiva preşedinţiei române a Consiliului UE, în primul semestru din 2019, şi a menţionat, în context, Summitul post-Brexit de la Sibiu.

"Ar trebui să putem să determinăm liniile cele mai importante ale perspectivelor financiare", a declarat oficialul european, adăugând că "responsabilitatea viitoarei preşedinţii române e foarte mare aici, în această perspectivă".

"Sunt convins că Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu privire la Bulgaria şi la România ar trebui ridicat, deci să fie terminat înainte de sfârşitul mandatului acestei Comisii", a punctat Jean-Claude Juncker.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat: "Românii speră ca, până în 2019, să fie ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că nu este normal ca România să preia preşedinţia (Consiliului Uniunii Europene - n.r.) cu o sancţiune".

Conform premierului român, "dimensiunea europeană va fi importantă pentru ţara noastră, pentru Guvern". "Vom face toate eforturile pentru a avea o cooperare corectă, transparentă cu instituţiile europene, respectiv cu preşedintele Comisiei Europene", a spus prim-ministrul. "Drumul european al României este legat de domnul preşedinte Juncker. (...) Sperăm ca tot sub preşedinţia domnului Juncker să putem vorbi despre intrarea în Schengen a României. România îndeplineşte toate condiţiile din punctul de vedere al Comisiei", a afirmat doamna Dăncilă.

Jean-Claude Juncker: "I-am spus doamnei prim-ministru că ar trebui ca în anumite zone din România să nu se dea impresia că statul de drept, în anumite elemente componente ale acestuia, ar putea să fie pus sub semnul ameninţării. Am spus doamnei prim-ministru (...) că am multă încredere în sistemul judiciar din România. În mai multe ţări din UE există probleme în ceea ce priveşte aplicarea strictă a regulilor statului de drept. Evident că am invocat această problemă, dar eu nu sunt neapărat foarte îngrijorat de situaţia din România. Ştiu că preşedintele României se ocupă şi el de acest lucru, de aceea sistemul judiciar funcţionează şi doamna prim-ministru ţine foarte mult la regulile statului de drept şi la statul de drept".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta iar era beat?

    Romania pazeste granita Ue !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb