Jens Stoltenberg cere noi livrări de arme pentru Ucraina

G.D.
Internaţional / 30 decembrie 2022

Jens Stoltenberg cere noi livrări de arme pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a pledat pentru trimiterea suplimentară de armament către Ucraina, transmite astăzi dpa, potrivit Agerpres.

"Poate părea un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai scurtă cale către pace", a declarat politicianul norvegian într-un interviu de sfârşit de an acordat dpa.

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie convins că nu-şi va atinge obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei, a apreciat el.

Stoltenberg a continuat spunând că, apoi, ar putea exista "o soluţie de pace negociată, care să asigure că Ucraina se impune drept un stat democratic şi independent".

Secretarul general al NATO nu s-a sfiit să spună că, în opinia sa, atacurile recente ale ucrainenilor asupra unor ţinte militare din Rusia sunt perfect legitime.

"Fiecare ţară are dreptul să se apere - la fel şi Ucraina", a spus Stoltenberg, adăugând că atacurile ucrainene trebuie privite în context. Care context include atacuri ruse masive asupra infrastructurii civile, menite să-i priveze pe ucraineni de apă, căldură şi electricitate în plină iarnă, a explicat el.

În privinţa oportunităţii de a furniza Ucrainei rachete cu rază medie de acţiune, Stoltenberg a declarat că există "un dialog în desfăşurare între aliaţi şi Ucraina cu privire la anumite tipuri de sisteme" de rachete.

El a menţionat totodată că aliaţii NATO au furnizat Ucrainei în trecut sisteme de arme cu rază lungă de acţiune. De exemplu, lansatoarele de rachete HIMARS, artilerie cu rază lungă de acţiune şi drone, a declarat Stoltenberg.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. pt pace,Nato,alianta defensiva in frunte cu porumbelul pacii,stoltemberg!

    nu se lasa pana nu vor provoca rusii si se ajunge la bomba tactica si apoi,Dumnezeu cu mila,ce se va intampla e imprevizibil din acel moment! 

    1. pt pace, ar trebui sa ii cedeze rand pe rand cate teritorii vrea porumbelul pacii,putin, apoi Dumnezeu cu mila,ce se va intampla e imprevizibil din acel moment!

      cam multi papagali pe aici!

      mare dreptate ai, mai grav e cu papagalii care se cred vulturi

      Daca fiecare ar fi facut ce am facut eu in viata,Ro ar fi avut 22mil de locuitori (ca am 2 copii mari,suntem 2 lasam 2),iar ca nivel de trai ,pregatire profesionala,multisor peste medie,iar la 56 de ani ai mei,am vazut gutumani si papagali cu duiumul,si pe vremea lui Cesca si dupa revolutie,numai ca acum,prostii sunt mai vocali,inainte erau activisti de partid,niste papagali ce stiau 10 fraze,dar turnau bine,sifonau!

      o autodescriere mai clara nu se putea

    Daca rusii si ucrainienii ar fi un pic rezonabili ar recunoaste ca doar 50% din populatie in donbas e cu rusii respectiv 50% cu ucrainienii.

    solutia de bun simt ar fi impartite teritoriul si populatia cine vrea in rusia , mutati in donbasul rusesc si cei ce vor cu ucraian in donbasul ucrainian. dar apoi rusii nu se mai amesteca in politica ucrainei fie ea de a intra in ue in nato in urss unde vor.

    Pana la urma aceasta organizatie nato si-ar pierde total scopul si importanta daca rusia nu ar fi agresiva cu vecinii si in general un pericol mondial mereu. daca si-ar vedea de treaba nato ar fi inutila. 

    1. Federalizarea Ucrainei ar fi fost o soluție bună.

      Asta însemna ca RENTA (controlul energiei, agriculturii etc) sa fie împărțită între slugile Vestului și cele ale Moscovei . 

      Nu s-a dorită asta nici de către Vest ,nici la Moscova.

      Suferă oamenii simpli . 

      doar zona din est unde lociuesc jumate rusi jumate ucrainieni impartita nu toata ucraina. dar normal ca rusii vor toata ucraina . de-aia tot behaie putin ca vezi doamne ucrainienii sunt rusi, adica ucraina sa devina rusia. dar daca nu-i tratau mereu pe ucrainieni ca pe NERUSI, CETATENI DE RANGUL II si nu-si bateau joc de ei mereu(holdomor si hoholi si etc) poate Ucraina vroia sa intre back into ussr, in loc de UE si NATO.

      de bun simt e sa se care armata rusa acasa si sa ii lase pe cei din Ucraina sa isi decida viitorul

      Te inseli amarnic. 70-80% din Donbas e cu rusii. 50% este valabil pentru centrul Ucrainei.

      Mincinosule. De bun simt era ca Ucraina sa nu isi macelareasca minoritatea rusofona, cei vreo 30% care traiesc in est. Criminalii nazisti ucrainieni sa mearga la puscarie unde sa stea vreo 40 de ani.

      daca ar fi cum spui tu nu ar fi castigat zelenski alegerile, si nu ar fi votat trecerea in constitutie aderarea la ue. dar la HAUR isti si miciuna-i vorba. de ce nu plecati voi toti in rusia ca nu va retine nimeni ?

      Zelenski a candidat pe o platforma pentru pace si pentru oprirea nu continuarea razboiului. Minti cu spume, minti in fiecare propozitie.

      Zelenski s-a dus apoi pe front la Azovi si acolo a fost amenintat cu moartea.

      Urmarea este ca Zelenski apoi a fost capturat de mafia nazista care de fapt conduce Ucraina. 

      De bun simt era ca in numele unei false eliberari Russia sa nu macelareasca minoritatea rusofona, cei vreo 30% care traiesc in est. Criminalii nazisti rusi sa mearga la puscarie unde sa stea vreo 40 de ani.

      Reportaj aparut in Grayzone:

      Back in October 2019, as the war in eastern Ukraine dragged on, Ukrainian President Volodymyr Zelensky traveled to Zolote, a town situated firmly in the “gray zone” of Donbas, whe reover 14,000 had been killed, mostly on the pro-Russian side. There, the president encountered the hardened veterans of extreme right paramilitary units keeping up the fight against separatists just a few miles away. 

      Elected on a platform of de-escalation of hostilities with Russia, Zelensky was determined to enforce the so-called Steinmeier Formula conceived by then-German Foreign Minister Walter Steinmeier which called for elections in the Russian-speaking regions of Donetsk and Lugansk. 

      In a face-to-face confrontation with militants fr om the neo-Nazi Azov Battalion who had launched a campaign to sabotage the peace initiative called “No to Capitulation,” Zelensky encountered a wall of obstinacy.  

      With appeals for disengagement fr om the frontlines firmly rejected, Zelensky melted down on camera. “I’m the president of this country. I’m 41 years old. I’m not a loser. I came to you and told you: Remove the weapons,” Zelensky implored the fighters. 

      Andriy Biletsky, the proudly fascist Azov Battalion leader who once pledged to “lead the white races of the world in a final crusade…against Semite-led Untermenschen”, vowed to bring thousands of fighters to Zolote if Zelensky pressed any further. Meanwhile, a parliamentarian fr om the party of former Ukrainian President Petro Poroshenko openly fantasized about Zelensky being blown to bits by a militant’s grenade. 

       

      Evenimentele de mai sus se intamplau dupa ce Yarosh, un extremist rasist, adept al suprematiei albe, spunea la o saptamana dupa discursul de inaugurare al lui Zelenski:

      “No, he would lose his life,” Right Sector co-founder Dmytro Anatoliyovych Yarosh, then the commander of the Ukrainian Volunteer Army, responded one week after Zelensky’s inaugural speech. “He will hang on some tree on Khreshchatyk – if he betrays Ukraine and those people who died" 

    Legal NATO nu are nici o treaba cu acest conflict,

    ce tot vrea razboi acest politruc pe banii nostrii 

    Noi arme noi morti.Lupta pentru pace e o lozinca goala de continut.

    Ar fi de bun-simt sa nu mai vorbiti despre pace cand livrati arme.

    1. Ar fi de bun simt sa scrii in rusa, limba ta materna!

      Tu esti Credinciosul cui? Al Vestului sexo-marxist? Adica, un idiot util al satanelor astea! Prefer rusa in loc de LGBT, corectitudine politica si deznationalizarea romanilor din Ucraina de catre nazistii circarului!

      ALTCINEVA A SCRIS SUB PSEUDONIMUL MEU,EU DE FAPT SUNT ATEU!

      PRIMA OPINIE E A MEA! 

      Chiar daca te declari ateu, tot esti credincios, crezi ca nu crezi.

    De la atata "defensiva" ce caracterizeaza aceasta alianta demonica, condusa de acest infect Tontenberg, va porni cel de-al treilea Razboi Mondial, care nu va ai fi conventional, ci nuclear, iar cum Rusia are cele mai multe focoase nucleare, cele mai performante rachete hipersonice(inclusiv celebrele planoarele hipersonice Avangarde care isi schimba neincetat vectorul de pozitie, neputand fi lovite de nici o antiaeriana si torpilele nucleare nedetectabile, spaimele NATO), armele anti-satelit(pe care nu le detine nici un stat NATO) si cele cu puls electromagnetic-cele mai avansate tehnologic, atunci cand valvataia nucleara se va declansa, o sa vedeti toate reptilele globaliste tanguindu-se ca niste sclaveti in fatza lu Putin, ca sa nu ajunga Apocalipsa nucleara si asupra lor! Dar atunci va fi deja prea tarziu!

    In timp ce cere arme, Stoltenberg nu va spune urmatoarele lucruri...

    1) Sursa conflictului este lovitura de stat din 2014 venita dupa atingerea unui acord intre reprezentantii oficiali de la Kiev si reprezentantii societatii civile aflate pe strazile de la Kiev, si reprezentantii UE. La cateva zile dupa semnarea acordului, SUA a manipulat o minoritate extremista de orientare nazista care sa dea lovitura de stat. 

    2) Sursa conflictului militar o reprezinta miscarea nazista ajunsa la putere ilegitim la Kiev dupa aceasta lovitura de stat care a inceput eliminarea tuturor drepturilor minoritatii ruse. A inceput o derusificare fortata a vietii sociale. A interzis limba rusa ca limba oficiala, pe langa cea ucrainiana, din regiunile din est, etc. Asta a dus la o miscare separatista in urma careia Crimeea a votat legal sa paraseasca Ucraina. In Odesa minoritatea rusa a fost macelarita (arsa de vie) si terorizata de instalarea in oras a teroristilor nazisti de la Azov. Iar in Donbas protestele s-au transformat in insurectie militara cu ajutorul armelor trimise de Rusia peste granita. 

    3) Germania si Franta au moderat un acord de pace intre separatistii din Donbas si guvernul de la Kiev, numit acordurile de la Minsk din 2015 care au fost parafate si de o rezolutie obligatorie a Consiliului de Securitate al ONU. In 2022, Merkel a dat trei (da, trei, separate de 2-3 saptamani, doua in Germania, unul in Italia) interviuri in care a recunoscut pe fata ca acele acorduri au fost negociate cu rea credinta si au fost menite doar sa castige timp pentru ca NATO sa inarmeze Ucraina pana in dinti. Presedintele Ucrainei, Poroshenko a spus acelasi lucru, ca Ucraina nu a intentionat niciun moment sa le implementeze, deci sa caute pacea. 

    4) In continuare, NATO sponsorizeaza o politica ultra-nationalista a regimului de la Kiev, cel mai recent confirmata de legea minoritatilor care a starnit chiar si protestul celui mai vasal stat al NATO, Romania. MAE al Romaniei a trimis o nota de protest catre guvernul de la Kiev. Si nimic. Kievul va continua politica de ucrainizare fortata a minoritatilor, de celebrare a criminalilor de razboi precum Bandera. Si pentru acest motiv, Israelul nu mai ofera niciun fel de suport, nici macar umanitar, catre regimul de la Kiev, dupa ce negociase febril pacea pana in martie 2022. 

    Asta este tot ce trebuie sa stiti despre razboiul din Ucraina. Cine da arme Ucrainei sprijina un regim foarte apropiat de cel ajuns la putere candva prin 1933 in Europa. Asta s-a vazut si in declaratia adoptata de plenara Adunarii ONU privind incriminarea promovarii nazismului si incurajarea statelor de a adopta masuri contra revigorarii acestui curent de manifestare. 120 de state de pe planeta au votat pentru. 50 de state, prietenii Ucrainei, inclusiv Ucraina si SUA, au votat contra. 

    1. "Si pentru acest motiv, Israelul nu mai ofera niciun fel de suport, nici macar umanitar, catre regimul de la Kiev"

      -

      Nu stiam acest aspect.  

      Israel a creat un spital de campanie la granita cu Polonia la inceputul atacului. Tot in acea perioada a donat peste 100 de tone de ajutoare umanitare.

      Acum? Echipament medical pentru operatii in valoare de 1 milion de dolari DOAR pentru un spital pediatric din Kiev, in nov 2022. Atat. Si doar pentru copii. Ah, si o ambulanta. 

    Dragă Stoltenberg,ești în formă fizică bună.Pune măna pe o armă și du te și tu pe linia frontului.Că din biroul tău totul sună ușor,,dar oamenii de rănd sunt sacrificați ptr idealurile unora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb