Ţările membre NATO vor discuta în lunile următoare despre ţintele privind cheltuielile militare, în contextul în care mai multe state aliate au cerut ca nivelul bugetului militar de 2% din PIB să devină un prag minim, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit DPA, notează Agerpres.
''Unii aliaţi sunt ferm în favoarea transformării actualei ţinte de 2% într-un nivel minim'', a declarat Stoltenberg într-un interviu publicat astăzi de agenţia de presă germană.
Înaltul oficial aliat a spus că va conduce aceste negocieri. ''Ne vom întâlni, vom avea întâlniri ministeriale, vom avea discuţii în capitale'', a afirmat el.
Jens Stoltenberg nu a menţionat numele ţărilor care cer ţinte mai ambiţioase pentru cheltuielile alocate apărării.
Totuşi, el a precizat că vizează ajungerea la un acord până la viitorul summit periodic al NATO, prevăzut pentru 11 şi 12 iulie în capitala lituaniană Vilnius.
1. un suras taios pt buzunare
(mesaj trimis de credinciosul în data de 03.01.2023, 10:14)
importanta cotizatia,sa fie cat mai mare!
mare teapa am luat cu aderarea la nato,am semnat contractul pt falimentarea tarii si dezindustrializarea ei!
germanii au facut bani,bani multi industrializandu se in detrimentul cumpararii de armament,iar acum,pot sa cumpere orice ,au visteria plina,nu au aruncat banii pe vechituri,au lasat banii sa produca alti bani,nu sa consume sume exorbitante pe tehnica milit,care se invecheste cu o viteza f mare,mai ales in conditiile testarilor din Ua!
ne au tinut artificial in viata cu agentiile de raiting americane,pe noi si pe alti fraieri ca nio,ca sa fim cumparatori de armament vechi la ptreturi exorbitante!
dintr-un patriot,faceai 2 otelarii moderne,si nu am luat 6 baterii si importam la greu fier,bitum pt infrastructura din Turcia,BG,H,PL,GR,parca ei ar avea petrol,fier vechi,minereu si noi nu am avea nimic!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.01.2023, 10:25)
Țineți minte: statul nu "deține" tot GDP-ul. Veniturile statului sunt cam 20% din PIB.
Deci când citiți undeva 2% din GDP/PIB gândiți-va că este vorba de 10% din veniturile statului.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.01.2023, 11:21)
Iar propaganda ptr. scaderea niveluiui
de trai a europenilor simpli
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.01.2023, 12:06)
Vad ca rusii sunt foarte inflamati pe aici (1, 2, 3).
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de credinciosul în data de 03.01.2023, 13:57)
aberezi,nu am nici o treaba cu Rusia,am trait si in vechiul regim ca inginer ,nu ca activist de partid,dar cand vezi ca s-au daramat intreprinderi fanionpt blocuri(aversa,timpuri noi,si nu ultima pe lista IMGB),CU CE VREI ENERGIE VERDE,CA TURBINELE SE FACEAU LA IMGB,RESITA,cum vrei irigatii fara aversa,fara compresoare la timpuri noi?
trebuiau privatizate fara pamant,pamantul trebuia concesionat pe perioada cat fabrica ar fi functionat,asa tot ce s-a prvatizat prin marile orase,a fost ras si BLOCURI,MALURI,HIPERMARKETURI, si atunci te intreb pe tine,e corect sa te imprumuti ca dementul sa cumperi vechituri,cand in caz de ceva,UA,care nu e in NATO primeste armament de zeci de miliarde de $,iar tu,care esti in NATO,sigur vei primi in caz extrem,nu trebuie sa-l cumperi,e de akuns jocul pe sarma care il faci zilnic pus de americani,tine de bani si pastreaza ce mai a ramas din industrie si modernizeaza-o cu acei bani,nu mai da pe fie vechi!
vai de tara asta cu atatia destepti tineri si politicieni corupti si hoti!
datorie 50%,ce creste anual cu 6-9 %,din pib,se numeste FALIMENT,dar noi ne inarmam ca ne iau rusii pamantul arabil(care nu mai e al nostru),magazinele(ale nemtilor,francezilor),petrolul care e al prietenilor nostri si lista prostiilor lui Dorel poate continua,dar avem ARME,SI ASTA MA ... LINISTESTE!
4.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 03.01.2023, 14:32)
Ai zis'o grav. Asta e starea de fapt si nu poate fi schimbata. Amin.
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.01.2023, 14:45)
nato a vandut intreprinderile fanion?