Jens Stoltenberg: "Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei echipamentul de care are nevoie pentru a se apăra împotriva invaziei ruseşti"

F.D.
Internaţional / 28 august

Jens Stoltenberg: "Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei echipamentul de care are nevoie pentru a se apăra împotriva invaziei ruseşti"

Aliaţii condamnă cu fermitate atacurile "fără discriminare" ale Rusiei asupra Ucrainei împotriva "civililor şi infrastructurii", a transmis miercuri Alianţa Nord-Atlantică, după o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la Bruxelles, relatează Agerpres.

"Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei echipamentul şi muniţia de care are nevoie pentru a se apăra împotriva invaziei ruseşti. Acest lucru este vital pentru capacitatea Ucrainei de a rămâne combativă", le-a spus ambasadorilor la Alianţă secretarul său general, Jens Stoltenberg.

La întâlnire, care a avut loc la cererea Kievului, Aliaţii şi-au reafirmat "angajamentul de a consolida capacităţile de apărare ale Ucrainei", a spus el.

Mai multe ţări ale NATO au cerut, de asemenea, ridicarea restricţiilor privind utilizarea de către Kiev a armelor furnizate de aliaţii săi occidentali, inclusiv a rachetelor cu rază lungă de acţiune, pentru a-l ajuta să se apere mai bine împotriva acestor lovituri mortale ale Rusiei, a declarat o sursă diplomatică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat în mod repetat ridicarea acestor restricţii, astfel încât armele sale să poată lovi în adâncime pe teritoriul rusesc în locurile de unde au fost lansate aceste lovituri deosebit de puternice de la începutul săptămânii.

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, i-a informat pe Aliaţi, prin legătură video, despre situaţia de pe câmpul de luptă, a adăugat NATO, fără alte detalii.

Armata ucraineană are dificultăţi în Est, epicentrul luptelor, unde trupele ruse avansează treptat de câteva luni.

Moscova pretinde că a cucerit sate mici, dar nu a obţinut încă niciun progres real.

La rândul său, Kievul a anunţat noi avansuri în regiunea de frontieră rusă Kursk şi capturarea a 594 de prizonieri de la începutul incursiunii sale surpriză în urmă cu trei săptămâni.

Preşedintele Zelenski a cerut, de asemenea, ajutorul forţelor aeriene ale vecinilor săi europeni pentru a distruge valurile de rachete şi drone ruseşti care i-au lovit masiv ţara la începutul acestei săptămâni.

"În diferitele regiuni ale Ucrainei, am putea face mult mai mult pentru a proteja vieţile dacă forţele aeriene ale vecinilor noştri europeni ar lucra împreună cu avioanele noastre de luptă F-16 şi cu apărarea noastră antiaeriană", a spus el, cerând "soluţii".

Luni, în cel mai masiv atac rusesc din ultimele săptămâni, 15 regiuni din Ucraina au fost vizate de un total de 236 de rachete şi drone, conform Kievului, care susţine că a doborât 201 dintre acestea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb