Jens Stoltenberg: "Ucraina are nevoie urgentă de apărare antiaeriană suplimentară"

F.D.
Internaţional / 18 aprilie

Jens Stoltenberg: "Ucraina are nevoie urgentă de apărare antiaeriană suplimentară"

Ucraina are o ''nevoie urgentă şi importantă de apărare antiaeriană suplimentară'', a subliniat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările G7, desfăşurată în insula italiană Capri, relatează Reuters.

''Sunt încurajat de angajamentul şi hotărârea aliaţilor NATO de a apăra Ucraina'', a spus Stoltenberg, care a evocat votul prevăzut pentru sâmbătă în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA în legătură cu un pachet de asistenţă pentru Kiev în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari.

Însă ''noi ar fi trebuit să le dăm mai mult, mai devreme'', a accentuat înaltul oficial aliat.

Potrivit lui Jens Stoltenberg, ''este de o importanţă vitală ca membrii NATO să-şi menţină şi consolideze sprijinul'', în contextul în care situaţia din teren este ''dificilă'' din cauza bombardamentelor ruse asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene.

''Am strâns informaţii despre diferite sisteme de apărare aeriană pe care le avem în NATO şi ne concentrăm pe sisteme Patriot. Şi lucrăm cu aliaţii pentru a ne asigura că redesfăşoară unele din sistemele lor către Ucraina. Lucrăm la posibilitatea de a trimite mai multe baterii Patriot în Ucraina. suntem în dialog cu unele ţări anume'', afirmat secretarul general al NATO.

Acesta a precizat că şi alte sisteme de apărare ar putea fi furnizate Ucrainei, printre care sistemul de rachete sol-aer NASALS.

''Întârzierile în livrarea apărării aeriene înseamnă că mai multe rachete ruseşti îşi vor lovi ţintele în Ucraina. Întârzierile în livrarea muniţiilor înseamnă că Rusia va putea să avanseze mai mult pe linia frontului'', a explicat fostul premier norvegian.

El a adăugat că vineri va avea loc o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la care este de aşteptat să participe şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin videoconferinţă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ce s-a intimplat cu sistemele Patriot pe care le-au avut dinainte ?

    au avut aceeasi soarta ca si celebrele tancuri Leopard , challenger , abrams ?  

    au fost distruse ?  

    si atunci ce se va intimpla cu noile sisteme Patriot care vor fi trimise ? 

    daca vor fi distruse si ele ? probabil nu-i asa ?  

    se pare ca are loc demilitarizarea Ucrainei dar si a europei !  

    slava industria de armament !  

    cui ii mai trebuie bani pentru sanatate , educatie , infrastructura , cultura , sport ? 

    totul pentru front , totul pentru victorie !

    ce policieni avem ..... 

    1. Toata Europa are abia 100 de sisteme Patriot,

      unde nu e nu ai ce da, 

      USA a livrat Marocului 412 tancuri Abrahams, 

      iar Ucrainei 37 buc.

      profitul sfant nu tine cont de texte politice 

      Gresit. Reciteste afirmatia ucranilor. Toata planeta are doar 100 sisteme Patriot.

      KyevPost: "On Wednesday, April 10, Ukraine’s Foreign Minister, Dmytro Kuleba said that he and his team had identified 100 Patriot systems being held worldwide." 

      Ai dreptate,dar problema si mai grava

      este numarul rachetelor ptr. sistemele Patriot  

    nu este nici o urgenta..actorasul si ceata lui au la dispozitie resurse nelimitate....ie-te....

    ""În Kiev, o femeie a doborât o dronă rusească de la balcon cu un borcan de castraveţi. Cum se aşteaptă să ocupe această ţară?", a scris Tsybulska pe Twitter.".......case closed! hai, multa slava la banderisti!.....:)))) 

    Dau din gura din prima zi a invaziei, noua in 1945 nici macar un telegraf nu ne au trimis...cuvantul Occidentului e un partz contra vantului!

    Nu inteleg ce obligatie avem fata de Ucraina. E in NATO, e in UE? Nu? Atunci conunitatea internationala trebuie sa se ocupe de razboiul asta, nu NATO si UE in mod special. Sa se discute frunos la ONU. Ce dracu de treaba avem noi sa fim mama ranitilor? Israel, Ucraina, Gaza, Iran, Rusia, Ucraina....ia sa ne mai si vedem de treaba.

    1. Dacă nu aș știi că ești rus de la ambasadă cu rol de otrăvire a mințiilor înguste care citesc comentariile tale...aș fi îngrijorat. Că atât de obtuz nu poți ...n-ai cum din moment ce ești pe ziarul Bursa. Asta e comentariu de GSP. Da' ai și tu dreptate. Ce ne interesează pe noi în România de Ucraina?! E undeva departe. Nu aici la graniță. Ce treabă avem noi dacă pierd și apoi ne invadează acel fel de specie umană numiți rusul de stepă? Că e specie pașnică ..te torturează puțin, te violează apoi te omoară. Nu e treaba noastră Ucraina. Dacă ai fi cu adevărat român și ai avea comentariul de mai sus..sper doar sa îți readuci aminte de el cândo rintra rușii de stepă peste tine și familia ta. Atât: ce treabă avem noi?! Înainte să te împuște

      Asta nu inseamna ca familia lui Zelenski trebuie sa traiasca imparateste de pe urma razboiului.Asta nu inseamna ca totul li se cuvine si sa ne ia de prosti!Pana mai ieri,alaltaieri rusii si ucrainenii erau frati si de mama si de tata iar acum baga pe toata lumea in conflictul lor fraticid si murdar!

      eu sunt roman,virez la bugetul de stat taxe cam de 700000 anual,lucrez corect ,dar cred ca ai o gandire slaba!

      noi tinem partea si ne dam de ceasul mortii pt cei ce stapanesc teritoriile romanesti luate de Stalin,si pe care la care au renuntat cu atata usurinta tradatorii posdecembristi ce au condus colonia Romania dupa revolutie! 

      dar noi,cu capetele infierbantate si cu mintea ce ne a ramas clocotita strigam Rusia,Rusia,cand dam pe armament avansuri de miliarde fara sa avem nimic pe teren,cel mult 2 baterii Patriot si vreo cateva pirania care in caz de lupta ,la armele AT moderne sunt ca si distruse! 

      deficitul de cont curent e astronomic pt pib ul nostru,nu mai producem mai nimic,nu mai avem otelarii,combinate chimice,dar aruncam miliarde pe arme,punand cruce industriei grele si chimice a Romaniei(am distrus Nitramonia si Victoria si nu avem trotil pt bombe,suntem jalnici)

      avem comentatori buni la toate,ce nu stiu sa faca mai nimic,iar viitorul acestei colonii numita Romania este sumbru,fara perspecrtive,cum bate vantul,ne miscam si noi cu incetinitorul,ca primul om din sat! 

      Noi trebuie sa ne vedem intai interesele noastre,apoi pe ale altora!Oamenii care tin cu poporul.roman(dupa cum este normal)nu inseamna ca sunt de la ambasada rusa.De cand si pana cand am fost noi in tandreturi cu rusii sau cu ucrainenii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb