JENS STOLTENBERG:  "Ucraina va învinge negreşit în pofida unui an sumbru de disperare"

G.D.
Internaţional / 24 februarie 2023

"Ucraina va învinge negreşit în pofida unui an sumbru de disperare"

Ucraina "va învinge negreşit" în războiul său cu Rusia în pofida "unui an sumbru de disperare" după invazia ţării de către armata Moscovei, a declarat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite AFP, conform Agerpres.

"Libertatea vine cu un preţ. Trebuie să ne luptăm pentru ea în fiecare zi. Astăzi, poporul ucrainean este cel care se luptă curajos pentru libertatea sa. Şi în pofida unui an sumbru de disperare şi distrugere, hotărârea sa şi curajul său vor învinge negreşit", le-a transmis Stoltenberg jurnaliştilor, la Tallinn, unde se află într-o vizită.

Separat, secretarul general al NATO a avertizat că "ar fi o mare eroare dacă China va trimite arme Rusiei, pentru că ar sprijini un război ilegal" şi a transmis că un astfel de gest va avea consecinţe.

"Nu am văzut ca RP Chineză să fi trimis arme Rusiei, dar am văzut semnale cum că ar lua în calcul să o facă. Ar fi o mare greşeală, căci ar sprijini un război ilegal şi vor exista consecinţe", a declarat Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu şefa guvernului eston, Kaja Kallas, transmite EFE.

În privinţa unei posibile încetări a focului în Ucraina, Stoltenberg a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin nu se pregăteşte pentru pace, ci pentru intensificarea războiului şi a insistat că Ucraina trebuie să primească tot ceea ce are nevoie.

"Dacă dorim o pace care să garanteze independenţa Ucrainei atunci trebuie să sprijinim militar Ucraina acum", a subliniat Stoltenberg.

Întrebat dacă are vreun mesaj pentru Rusia, Stoltenberg a spus că Putin este cel care ar trebui să pună capăt războiului. "Mesajul pentru Moscova este că preşedintele rus a început acest război, tot el este cel care trebuie să pună capăt acestui război".

Răspunzând unei întrebări despre relaţiile dintre NATO şi Republica Moldova, Stoltenberg a spus că una dintre lecţiile războiului din Ucraina este aceea că e nevoie să fie întărită capacitatea de rezilienţă a acelor ţări care pot fi vulnerabile la o agresiune rusă.

El a sugerat totodată ca, pentru ca aderarea Ucrainei la NATO să se materializeze, prima condiţie este ca Ucraina să continue să fie o ţară independentă.

După război, vor trebui luate măsuri pentru ca să nu se mai întâmple ceva asemănător, a insistat Stoltenberg, care a amintit de atacul Rusiei asupra Ucrainei şi de anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea, evenimente anterioare actualei invazii ruse declanşate împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022.

"Trebuie să rupem acest ciclu de agresiuni ruse", a concluzionat secretarul general al NATO.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Acest Stoltemberg este rupt de realitatile est-ului Europei, de istoria sa si de realitatea din teritoriile ruso-ucrainene (poloneze-romane-slovace-ungar e-tatare-etc) care sunt in acest moment in componenta Ucrainei si asaltata de Rusia. Istoria ofera explicatii mai realiste decat acest " oficial" dezagreabil...

    1. Te ai bucura sa i ai pe ruși în coasta.Se vede că încă mai păstrezi cursurile de la Stefan Gheorghiță.Totusi fa ți curaj și înfrunta realitatea căci istoria se repeta după cel puțin trei generatii.

    Masonul asta ar trebui sa ia un supozitor si sa se calmeze, pt ca ceea ce spune el sunt doar visele stapanilor lui oculti si PR ieftin totodata, cu sanse foarte mici sa se realizeze, mai precis, doar atunci cand in Rusia ar avea loc o lovitura de stat, care trebuie sa aduca obligatoriu la putere un regim sorosist! Pt ca altfel, o superputere nucleara ca Rusia nu poate fi infranta, decat o data cu toate celelalte state ale Lumii!

    1. Te asteapta la caserie 30 de ruble!

      Putin te iubeste! 

      Pt unul ca tine, care esti de partea calailor romanilor din Ucraina, te asteapta la caserie punga cu cei 30 de arginti ramasa de la Iuda Iscarioteanul!

      Între călăii de care aberezi tu și romanii din Ucraina este o bună relație și toți sunt cuprinși în procentul de 97la sută de susținători ai lui Zelenski.

      Adica ucrainienii ii iau la oaste cu arcanul, ii bat, le dau foc la biserici si ii omoara, iar tu spui ca au o buna relatie cu nazistii? Apropo, ce fumezi atat de tare?

    Chiar daca se macelareste 2-4 milioane de oameni,

    politica NATO sa invinga 

    Si comunistii ziceau la fel,

    "acum o duceti prost, dar o data va fi bine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb