JOCURILE OLIMPICE 2016 Jenant: înalt oficial CIO, arestat pentru "bişniţă" cu bilete

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 18 august 2016

Preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), irlandezul Patrick Hickey, a fost arestat pentru "bişniţă" cu bilete la Jocurile de la Rio de Janeiro, a anunţat poliţia braziliană. Pentru mişcarea olimpică incidentul pică foarte prost, mai ales că în ultima perioadă imaginea CIO a avut de suferit din cauza indulgenţei cu care a tratat problema sportivilor dopaţi.

Patrick Hickey, 71 de ani, preşedintele Comitetului Olimpic Irlandez, este acuzat că face parte dintr-o reţea de vânzare ilegală de bilete pentru Jocurile Olimpice de la Rio. De altfel, un alt irlandez, James Mallon, directorul THG Sports, a fost arestat la startul Jocurilor Olimpice, tot pentru vânzare ilegală de bilete, iar săptămâna trecut un alt individ, fără o funcţie oficială a fost reţinut în timp ce comercializa 800 de bilete. Potrivit relatărilor agenţiilor de presă, care citează surse din poliţia braziliană, Patrick Hickey a încercat să fugă în momentul în care poliţiştii au vrut să-l reţină. Hickey a aruncat pe sub uşă acreditarea pentru Jocurile Olimpice şi a sărit în balconul camerei de hotel vecine, acolo unde era cazat fiul său. Imediat după arestare, irlandezul a acuzat probleme de sănătate şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Situaţia este cel puţin ciudată având în vedere că la majoritatea competiţiilor au existat numeroase locuri goale în tribune, publicul brazilian fiind destul de puţin interesat de probele în care nu erau angrenaţi conaţionali. Biletele traficate acum sunt pentru festivitatea de închidere, ceremonie care a suscitat un interes foarte mare, în special în rândul turiştilor, unii dintre ei fiind dispuşi să ofere chiar şi 8000 de dolari pentru un bilet.

În octombrie 2015, biletele pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro au fost vândute în... 15 minute. În luna martie, organizatorii anunţaseră că jumătate din biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio au fost vândute, pentru o sumă de 194 milioane dolari. Ulterior, vânzările nu au mai mers deloc bine, de vină fiind problemele sociale din Brazilia, dar şi "ameninţarea" virusului Zika. Organizatorii au rezervat 4.500.000 de bilete doar pentru localnici, dintr-un total de 7.500.000.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb