Jocurile Olimpice de la Londra, miliarde de euro pentru detronarea tuturor recordurilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport #Olimpiada / 10 iulie 2012

Sursa: www.london2012.com

Sursa: www.london2012.com

Cea mai mare competiţie sportivă a lumii, Jocurile Olimpice, se va desfăşura începând cu 27 iulie la Londra. Marea majoritate a recordurilor sportive, dar şi financiare sunt în pericol, organizatorii făcând eforturi foarte mari în acest sens. Iniţial bugetul Jocurilor Olimpice era de aproximativ 3 miliarde de euro, dar estimările au fost cu mult depăşite şi s-a ajuns la 11 miliarde de euro, sumă la care nu se adaugă alte 8 miliarde de euro pentru punerea la punct a reţelei de transport din capitala Angliei. De altfel, aproximativ 800.000 de persoane vor utiliza zilnic transportul public pentru a urmări întrecerile olimpice din locaţii diferite.

Conform datelor oferite de comitetul de organizare, Locog, nu mai puţin de 1.500 de firme din Marea Britanie au avut de câştigat în urma pregătirilor pentru Olimpiadă, valoa­rea contractelor semnate cu acestea fiind de peste 9 miliarde de euro. Pregătirile JO au generat 300.000 de locuri de muncă, majoritatea sunt în baza unor contracte temporare, fapt ce a dus la diminuarea şomajului din Marea Britanie. În următoarea lună sunt aşteptaţi 400.000 de turişi în Londra, iar evenimentul va aduce în următorul cincinal cel puţin 5 milioa­ne de vizitatori în Marea Britanie. Şi în plan sportiv cifrele sunt impresionante, 14.700 de competitori vor concura în cadrul a sute de probe pentru 46 de sporturi, competiţii care se vor derula într-un interval de 29 de zile. Nu mai puţin de 20.000 de ziarişti şi fotoreporteri vor relata de la faţa locului, un milion de spectatori vor urmări întrecerile ce vor avea loc pe stadionul olimpic. Conform estimărilor, doar în satul olimpic pe parcursul unei singure luni se vor consuma 232 de tone de cartofi, 330 de tone de legume şi fructe, 260.000 de pâini, 50.000 de mese urmînd să fie servite zilnic.

Şi măsurile de securitate sunt unele fără precedent din cauza ameninţărilor organizaţiilor teroriste. Organizaţia Al-Qaida pregăteşte deturnarea unui avion de pasageri american şi prăbuşirea acestuia în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, a dezvăluit publicaţia Sunday Times. Costurile necesare asamblării unui sistem de securitate solid, cu tot ce implică acesta, se ridică la peste 1,5 miliarde de euro. Iniţial organizatorii au estimat că 10.000 de oameni de securitate vor fi de ajuns, ulterior oficialii britanici considerând că sunt necesari 21.000 de agenţi pentru ca jocurile să se desfăşoare fără probleme. Ministerul Apărării va oferi 3000 de soldaţi activi şi alţi 2000 de soldaţi în rezervă, dar vor fi mobilizaţi şi poliţişti şi agenţi ai unor firme de pază private. De asemenea, Scotland Yard-ul a anunţat că Londra este pregătită să asigure siguranţa delegaţiilor pe tot parcursul Olimpiadei de Vară.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a aprobat în cadrul şedintei de săptămâna trecută componenţa delegaţiei noastre care va face deplasarea la JO de la Londra, din aceasta urmând să facă parte 104 sportivi care vor concura la 15 discipline şi 60 de oficiali. Delegaţia de oficiali care va însoţi lotul olimpic al României va fi formată din Alexandru Epuran - şef de misiune, Florin Mişcă - adjunct de şef de misiune, Dragoş Tătaru şi Arthur Hoffman - responsabili cu probleme administrative, Gheorghiţa Voicu - şef financiar, Dan Tănase - medicul-şef al echipei olimpice şi Cristian Butariu - ataşat olimpic. Componenţa delegaţiei române este următoarea: Nataţie - 4 sportivi şi 2 oficiali; Polo - 13 jucători şi 4 oficiali; Box - 2 pugilişti şi 2 oficiali; Kaiac-canoe - 11 sportivi şi 4 oficiali; Canotaj - 15 sportivi, 2 rezerve şi 5 oficiali;Ciclism - 1 sportiv şi 1 oficial; Scrimă - 8 sportivi, 2 rezerve şi 5 oficiali;Gimnastică - 10 sportivi şi 8 oficiali; Judo - 6 sportivi şi 3 oficiali; Tir - 2 sportivi şi 2 oficiali; Tenis de Masă - 3 sportivi şi 2 oficiali; Tenis - 6 sportivi şi 3 oficiali; Haltere - 4 sportivi şi 3 oficiali; Lupte - 2 sportivi şi 3 oficiali; Atletism - 17 sportivi şi 6 oficiali. COSR a stabilit ca tenismanul Horia Tecău să poarte drapelul ţării noastre la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb