Cea mai mare competiţie sportivă a planetei, din toate punctele de vedere, va fi deschisă în mod oficial astăzi, la Londra. Câteva cifre, legate de ceremonia de deschidere, demonstrează, dacă mai era nevoie, că astăzi vom fi martori la un eveniment extraordinar: 120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la spectacolul de deschidere a jocurilor, care a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Numărul personalităţilor este mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, şi de la JO de la Atena. Regina Marii Britanii însăşi va deschide JO, după o recepţie organizată la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi. Însă participarea familiei regale nu se va limita la ceremonia de deschidere. William, Kate şi Harry, "ambasadori" ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel şi Charles şi Camilla. Şi audienţele se anunţă a fi unele record. Ediţia din 2000 (Sydney) a fost urmărită de 3,7 miliarde de telespectatori, Atena 2004 a înregistrat 3,9 miliarde de privitori, cifrele au urcat în 2008 (Beijing) până la 4,3 miliarde, dintre care jumătate au asistat la ceremonia de deschidere, iar creşterea se va menţine şi pentru actuala ediţie. Toate clopotele din Regatul Unit, începând cu celebrul Big Ben, vor bate timp de trei minute astăzi, începând cu ora locală 08.12, pentru a celebra deschiderea Jocurilor Olimpice. Numeroase biserici, instituţii, clădiri ale Royal Navy, toţi britanicii care deţin clopoţele şi rutierii cu biciclete cu claxoane se pot alătura acestui "concert". Iniţiatorul acestei manifestaţii sonore, artistul şi muzicianul Martin Greed, laureat al Turner Prize, şi-a numit iniţiativa "Work NE1197".
De la această sărbătoare sportivă nu va lipsi nici ţara noastră. Conform spiritului olimpic, important este să participi, dar nici câteva performanţe nu strică. Delegaţia tricoloră va câştiga 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, dintre care 3 de aur, şi se va situa pe locul 25 în clasamentul general al statelor, estimează analiştii grupului financiar american Goldman Sachs. Primele zece ţări după numărul de medalii includ cinci state membre G7 - SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia, două mari ţări emergente - Rusia şi China, alte două state dezvoltate - Coreea de Sud şi Australia, precum şi Ucraina. Împreună, cele zece state vor obţine mai mult de jumătate din medaliile care vor fi acordate la Londra. China va pierde avantajul asigurat de organizarea Jocurilor Olimpice, acesta va suplimenta numărul medaliilor obţinute de Marea Britanie. Variabilele folosite de Goldman Sachs la estimarea privind numărul de medalii sunt condiţiile politice (corupţie, stabilitate poltică, respectarea legii), stabilitatea macroeconomică (deficit, datorie, inflaţie), condiţiile macroeconomice (investiţii, deschidere), capitalul uman (speranţa de viaţă, şcolarizare), tehnologie (nivelul de utilizare a telefoanelor mobile, PC-urilor, internetului şi securitatea serverelor), climatul macroeconomic (costurile începerii unei afaceri, urbanizare, patente şi cercetare&dezvoltare). Să sperăm că sportul nu ţine cont de toate aceste variabile şi sportivii noştri vor reuşi să obţină un număr mult mai mare de medalii.
Nu toate veştile sunt bune. Există şi o parte întunecată a competiţiei. O celulă teroristă susţinută de Iran şi antrenată de mişcarea şiită Hezbollah ar putea ataca lotul olimpic israelian, la Jocurile Olimpice de la Londra, avertizează serviciile de securitate israeliene, citate de Sunday Times. Autorităţile britanice au creat un amplu dispozitiv de securitate pentru Jocurile Olimpice, dispozitiv care include 17.000 de poliţişti şi militari, precum şi 7.000 de agenţi ai unor firme private. Alţi 12.500 de poliţişti vor patrula pe străzile din Londra, în afara obiectivelor olimpice. Conform presei britanice, la subsolul stadioanelor au fost construite camere speciale de siguranţă unde civilii vor fi transferaţi urgent în cazul unor atacuri teroriste. Serviciul israelian de informaţii externe (Mossad) urmăreşte activităţile unui grup de europeni care se pare că au legături cu Gardienii Revoluţiei din Iran şi cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de regimul islamist iranian. După atentatul antiisraelian din Bulgaria, atribuit de Statele Unite şi de Israel organizaţiei teroriste Hezbollah, Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) şi Scotland Yard au sporit măsurile pentru protejarea lotului olimpic israelian la Londra. În plus, Guvernul israelian a trimis agenţi ai serviciilor secrete pentru garantarea protecţiei atleţilor la Jocurile Olimpice de la Londra.
Revenind la partea luminoasă, amatorii de frumos vor avea parte de o surpriză la final, top modelele britanice Naomi Campbell, Kate Moss şi Lily Cole vor defila pe un podium de modă special amenajat, în cadrul ceremoniei oficiale de închidere a JO 2012. Trupa The Who va închide show-ul, iar pe scena evenimentului vor urca alţi artişti cunoscuţi, precum Jesse J., Madness, The Pet Shop Boys, Annie Lennox şi Take That.
Aurul olimpic este preţuit în mod diferit de diversele state ale lumii. Iată câteva din primele promise campionilor olimpici, topul fiind condus de ţări care au ca obiectiv o medalie, maxim două: 1. Azerbaidjan - 640.000 euro; 2. Singapore - 575.000 euro; 3. Taiwan - 328.000 euro; 4. Malaezia - 313.000 euro; 5. Kârghistan - 164.000 euro; 6. Italia - 140.000 euro; 7. Egipt - 135.000 euro; 8. Belarus - 123.000 euro; 9. Japonia - 105.000 euro; 10. Rusia - 100.000 euro; 11. România - 100.000 euro; 12. Spania - 94.000 euro; 13. Ungaria - 70.000 euro; 14. Cehia - 57.000 euro; 15. Tadjikistan - 51.600 euro...20. SUA - 20.500 euro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.07.2012, 13:50)
Din pacate, aceasta mare sarbatoare planetara, care in antichitate era dedicata pacii, este, pentru unele minti descreierate, un prilej de a atata spiritele si de incitare la ura.
Ce efect ar putea avea un atentat major in timpul Jocurilor Olimpice? Daca atentatorii ar fi „identificati” ca fiind iranieni, ar izbucni Al Treilea Razboi Mondial. Sansa lui Obama de a fi reales va creste considerabil, pentru ca americanul se opune schimbarii presedintelui in perioada de criza majora!
Cifrele stilizate din logo, care reprezinta anul 2012, spun creatorii lui, pentru iranieni reprezinta cuvantul „Zion”. Nestilizat! Este un termen biblic care trimite la Ierusalim. Numerologii au gasit si alte indicii ce merg in aceeasi directie.
In legatura cu JO de la Londra, zvonul ca piata londoneza de metale – London Metal Exchange – veche de 137 de ani, a fost vanduta pentru 2,19 miliarde de dolari pietei Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEx), controlata de China, a dat fiori celor care cauta „indicii financiare” pentru „acte teroriste sub steag fals”. Adica de tipul celor care sunt cunoscute in avans (de planuitori, evident), desi actul terorist cade in carca unor „vinovati de serviciu”.
Ritualuri oculte de „eliberare a Bestiei”, numerologie cu conotatie fatala, mascote ce ascund mesaje oculte, simboluri de razboi, toate acestea ii fac pe specialistii in ocultism sa creada ca la JO se va intampla ceva decisiv pentru viitor. Ca atentatele de la 11 septembrie 2001!