Joe Biden anunţă că Statele Unite şi-au asigurat achiziţia a milioane de doze din pilula anti-COVID-19 a Pfizer

G.U.
Internaţional / 5 noiembrie 2021

Joe Biden anunţă că Statele Unite şi-au asigurat achiziţia a milioane de doze din pilula anti-COVID-19 a Pfizer

Preşedintele american Joe Biden a anunţat astăzi că Statele Unite şi-au securizat deja milioane de doze din medicamentul experimental anti-COVID-19 produs de Pfizer, astfel încât să le poată cumpăra imediat ce Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) va aproba acest tratament, informează Reuters, conform Agerpres.

''Dacă va fi autorizat de FDA vom putea avea repede pilulele (...) Am securizat deja milioane de doze. Această terapie va fi un alt instrument în cutia noastră cu instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai rele efecte ale COVID'', a transmis preşedintele SUA.

Compania Pfizer a anunţat anterior că se aşteaptă să reuşească transmiterea către FDA a rezultatelor interimare ale testelor sale clinice pentru noul medicament antiviral înaintea sărbătorii americane Thanksgiving din 25 noiembrie.

Marea Britanie a anunţat de asemenea că şi-a asigurat achiziţia a 250.000 de doze din acest tratament.

La rândul ei, compania Merck & Co, care a conceput de asemenea o pastilă experimentală anti-COVID-19, Molnupiravir, a anunţat că a încheiat nouă contracte pentru vânzarea acesteia de îndată ce organismele de reglementare o vor autoriza, prima aprobare fiind deja dată de Marea Britanie, care a contractat 480.000 de doze.

Celelalte ţări care au semnat până în prezent contracte cu Merck sunt SUA, Franţa, Coreea de Sud, Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore şi Thailanda.

Studiul clinic realizat de Pfizer asupra pastilei sale anti-COVID-19 a demonstrat că reduce cu 89% riscul de spitalizare şi de deces în rândul adulţilor care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei. Rezultatele par să le depăşească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir, care a arătat într-un studiu publicat luna trecută că reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare tot în rândul pacienţilor care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei.

Pastila Pfizer va administrată în combinaţie cu un antiviral mai vechi, Ritonavir, tratamentul combinat urmând să fie comercializat sub numele de Paxlovid.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmare a instabilitatii genomului viral ARN, nu exista vaccin eficient pentru HIV sau hepatita C, iar eficienta vaccinului anti-COVID este si va continua sa fie in continua scadere pe masura ce SARS-CoV-2 continua sa muteze spre variante noi.

    La nivelul actual de progres stiintific, abordarea terapeutica eficienta a unui virus ARN puternic mutagen se face printr-un cocktail de medicamente antivirale. De aceea, atat SIDA, cat si hepatita virus C se trateaza cu asociere (cocktail) de antivirale. 

    Pentru amatorii de adevar, care nu se impiedica de lozinci si dogma, 

    medicamentul invovator propus de Pfizer este o asociere intre Ritonavir ( ! deja utilizat ca antiviral in cocktailul pentru tratarea SIDA si hepatitei C) si  

    o molecula candidat, nou dezvoltata printr-un proces elegant de "structure-based drug design" in care cercetatorii au operat modificari incrementale la nivelul moleculei candidate pentru a optimiza printre altele: 

    - eficienta (blocarea unei enzime proteaza) 

    - complianta (o structura candidata mai veche putea fi administrata doar injectabil). 

    Din punctul meu de vedere, aceasta este stiinta adevarata (proces transparent, iterativ, perfectibil) si nu cea bazata pe lozinci si decizii arbitrare, neargumentate.

    Felicitari echipei implicate in dezvoltarea acestui cocktail de antivirale! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb