JOE BIDEN: ''Nord Stream 2 este o chestiune complicată''

G.U.
Internaţional / 16 aprilie 2021

''Nord Stream 2 este o chestiune complicată''

Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat opoziţia faţă de proiectul de gazoduct germano-rus Nord Stream 2, menţionând că este vorba de o "chestiune complicată", relatează astăzi dpa, conform Agerpres.

"Mă opun Nord Stream 2 de multă vreme", a amintit Biden joi seara.

Întrebat de ce controversatul proiect nu a fost afectat de recentele sancţiuni impuse Rusiei de Washington, Biden a răspuns că este "o chestiune complicată care îi afectează pe aliaţii noştri din Europa", adăugând că rămâne o problemă de actualitate.

Joe Biden este presat de Congres şi mai ales de republicani să ia măsuri pentru a împiedica finalizarea conductei ce va aduce gaz din Rusia în Europa prin Marea Baltică şi care este construită deja în proporţie de 95%.

Potrivit Politico, Departamentul american al Justiţiei a dat undă verde luna trecută impunerii de sancţiuni companiei Nord Stream 2 AG, responsabilă de proiectarea, construirea şi viitoarea operare a gazoductului, însă avizul în acest sens a fost retras în urma unor discuţii interne.

Un înalt oficial a declarat pentru portalul citat că administraţia SUA doreşte să reconstruiască relaţiile dintre Washington şi Berlin, deteriorate în timpul fostului preşedinte Donald Trump, dar se confruntă cu presiuni din partea Congresului să impună sancţiuni, notează sursa citată.

După instalarea lui Biden la preşedinţie, SUA au avertizat cu noi măsuri punitive împotriva Nord Stream 2. Singurele sancţiuni impuse până acum de Statele Unite vizează compania rusă KVT-RUS, care operează nava Fortuna, implicată în lucrările de instalare a conductei, aceste sancţiuni fiind stabilite în timpul lui Trump.

Oficialii americani susţin că Nord Stream 2, ce ar urma să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural din Rusia în Germania, va face Europa prea dependentă de livrările de energie ruseşti, în timp ce susţinătorii proiectului acuză Statele Unite că subminează conducta pentru a-şi creşte vânzările de gaz lichefiat în Europa.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Da, este o chestiune prea complicata pentru americani dar atat de simpla. Americanilor, go home. Lasa economia libera. Nu mai tipari dolari ca descreierata. Lasa Germania si Rusia sa colaboreze in interesul pacii. GO HOME.

    1. Da, ultima data cand Ribbentrop si Molotov au colaborat, noi am pierdut Basarabia iar in Europa s-a lasat cu WW2...si cine a trebuit sa vina sa faca curatenie? USA :-)...daca esti analfabet functional nu mai scrie pe forumuri

      Analfabetule functional, Romania a pierdut Basarabia pe barba ei atunci cand a refuzat prin anii 1920 sa discute cu guvernul URSS. Esti cam batut in cap.

      Vezi ca erati voi astia analfabeti functionali "da dreapta" in perioada interbelica la putere:

      Guvernul Armand Călinescu - 7 martie 1939 - 21 septembrie 1939

      Marea Britanie şi Franţa acordă garanţii de independenţă României, NU PENTRU INTEGRITATEA TERITORIALA'; Legea electorală din 1939; Pactul Ribbentrop-Molotov; începe cel de-al Doilea Război Mondial 

    Complicata este , de ce sa ia nemtii gaz ieftin de la rusi, cu o conducta din care sa nu mai fure ucrainienii, cand poate sa ia de la noi, americanii, la pret dublu! E mai scump dar arde altfel, mai democratic. Plus ca Germania e competitor economic direct, sa aiba energie ieftina si sa faca competitie produselor americane? Nu, e prea complicat...

    1. Cum naiba se face ca nemtii iau "gaz ieftin de la rusi" si la noi de fiecare data gazul de "la rusi" e mai scump? Daca e asa ieftin de ce nu-l cumpara Americanii, OMV si ungurii direct de la rusi si se bat pe gazul "scump" de la noi:-)?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb