Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru liderul opoziţiei din Venezuela

G.B
Internaţional / 6 iulie 2021

Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru liderul opoziţiei din Venezuela

Preşedintele SUA Joe Biden a reafirmat, într-o scrisoare trimisă ieri, de Ziua Naţională a Venezuelei, sprijinul ţării sale pentru liderul opoziţiei Juan Guaido, pe care îl recunoaşte drept preşedinte interimar, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Mai mult ca oricând, rămânem determinaţi să susţinem lupta pentru libertate a tuturor venezuelenilor printr-o tranziţie paşnică şi democratică'', a scris preşedintele american într-o scrisoare adresată ''domnului preşedinte''.

SUA, la fel ca aproximativ alte 50 de ţări din comunitatea internaţională, nu au recunoscut alegerea preşedintelui Nicolas Maduro în scrutinul din 2018, boicotat de opoziţie, şi îl recunosc pe Guaido ca preşedinte interimar. Statele Unite au impus sancţiuni Venezuelei în încercare de a-l înlătura de la putere pe Maduro.

''În această zi (sărbătoare naţională) subliniem munca imensă desfăşurată (...) în căutarea unei tranziţii (...) sub conducerea dumneavoastră'', se arată în scrisoarea adresată preşedintelui interimar Guaido prin intermediul Biroului de reprezentare a SUA pentru Venezuela în Columbia şi a cărei veridicitate a fost confirmată AFP dintr-o sursă diplomatică.

Scrisoarea survine în momentul în care Statele Unite şi Europa s-au arătat pregătite, într-o declaraţie comună din 25 iunie, să ''revizuiască'' sancţiunile dacă există progrese către alegeri credibile. Negocieri au loc de câteva săptămâni între susţinătorii lui Maduro, comunitatea internaţională şi opoziţie.

Relaţiile diplomatice dintre Washington şi Caracas au fost întrerupte în 2019 după ce Casa Albă l-a recunoscut pe Guaido drept preşedinte interimar. Ambasada SUA la Caracas a fost închisă, fiind deschis un birou de reprezentare la Bogota.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb