Joe Biden va ţine astăzi un discurs pentru a-i asigura pe americani în legătură cu sistemul bancar

G.D.
Internaţional / 13 martie 2023

Joe Biden va ţine astăzi un discurs pentru a-i asigura pe americani în legătură cu sistemul bancar

Responsabilii pentru falimentul Silicon Valley Bank (SVB) şi al instituţiei financiară Signature Bank vor "fi traşi la răspundere", a promis ieri preşedintele american Joe Biden, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt ferm hotărât ferm să îi trag la răspundere pe cei responsabili pentru această mizerie", a spus Biden într-un comunicat, dând asigurări că "poporul american şi companiile americane pot avea încredere că depozitele lor bancare vor fi acolo când vor avea nevoie".

Pe de altă parte, Joe Biden a anunţat că ţine un discurs astăzi dimineaţă pentru a-i asigura pe americani cu privire la sistemul bancar, după falimentul Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

"Voi comenta cum vom menţine un sistem bancar rezilient pentru a ne proteja redresarea economică istorică", a declarat el într-un comunicat ieri seara.

Autorităţile americane au anunţat ieri o serie de măsuri pentru a asigura persoanele şi întreprinderile în legătură cu soliditatea sistemului bancar american şi vor garanta în special retragerea tuturor depozitelor de la banca în faliment Silicon Valley Bank.

Pe lângă SVB, acestea vor permite accesul la toate depozitele unei alte instituţii, Signature Bank, care a fost închisă automat de către autoritatea de reglementare, potrivit unui comunicat.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Responsabilii sunteti chiar voi! Prin faptul ca ati indatorat tara si democratii si republicanii la concurs, pe baza dobanzilor negative si a faptului ca fed ul va cumpara bondurile, cu ce bani? cu bani printati. Si cand ai asa comportament iresponsabil tocmai la varf, ce te astepti mai jos?

    Pestele de la cap se-mpute. Si pute f rau. 

    Ce ne zicea acest mincinos sinistru, Biden... It's Putin's inflation....

    Daca inflatia este provocata de Putin (si nu este), atunci inseamna ca pentru oprirea inflatiei lui Putin, FED a marit dobanzile ceea ce a provocat prabusirea a doua banci din SUA si pierderi de peste 200 de miliarde de dolari. Bravo Putin, davai, davai.... 

    Economia americana este in prabusire libera si Putin a aranjat-o printr-o miscare de sah in cinci dimensiuni si miscari de judo. SUA se prabuseste sub propria greutate, ca in judo. 

    stiti ce este interesant?

    ca bancile centrale s-au pregatiti in avans de cumparat aur! 

    de obice actiune bancilor centrale a fost mereu si mereu opusul pretului la aur in dolari! 

    oare de ce? pentru ca activul lor e pasivul societatii si activul societatii e pasivul lor; 

    imi aduc bine aminte cum prin anii 97-98-99-2000 banca centrala din UK vindea la foc automat aur; ce a urmat? exact reversul in expresie aur dolari; la fel si acum... bancile centrale au cumparat aur la greu... urmeaza in cv ani revers la aur in dolari... vedeti graficul istoric al aurului in dolari!! 

    Deci urmeaza "hiperinflatie nominala" in USA la tot de consum... care daca va fi con vert in grame aur se traduce prin mancare scumpa in cantitate aur; deci cei ce vor furnisa bunuri si servicii catre usa vor primi in aur mai mult... chiar daca cotatia aurului in dolari va descreste treptat. 

    interesanta balansare si revers asteptat; plus ca si graficul imobiliarelor in usa arata clar ca a inceput trend de apreciere in grame aur! 

    posibil ca viata sa se sumpeasca in grame aur pentru usa si deci asta poate sa duca la prabusirea dolarului in fata si la aprecierea in avans in sistem financiar a altei forme de monezi dolar -cripto; este idem cv de genul romania din spre 2000 spre 2005-2008... plus minus... si noi aveam atunci cresterea bunurilor si serviciilor in grame aur, distrugere de lei vechi..si creatie in sistem financiar de lei noi... sa nu uitam ca in 2007-2008 imobiliarele si bursa ating maxim in grame aur.. iar dupa stim clar ca a urmat potopul... potop ce a cerut la foc automat diluare in circulatie iar a noului RON (vedeti ron in grame aur pe firul anilor!). 

    s c cret 

    Cred ca papausarii oculti i-au scris extrem de atenti discursul si i-au dat indicatii foarte clare in acest sens, nu de alta, dar pot avea surpriza groaznica ca, ramolitul senil sa spuna cine stie, ca SUA a intrat in incapacitate de plata sau faliment, altfel o afirmatie perfect adevarata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb