Josep Borrell acuză Rusia că răspândeşte dezinformare privind COVID-19 pentru a-şi vinde propriul vaccin

G.U.
Internaţional / 28 decembrie 2020

Josep Borrell, Şeful diplomaţiei Uniunii Europene

Josep Borrell, Şeful diplomaţiei Uniunii Europene

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene a declarat astăzi că mass-media publice ruse au răspândit informaţii false despre vaccinurile împotriva COVID-19 european şi american în ţări în care vrea să-şi vândă propriul vaccin împotriva coronavirusului, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Dezvoltatorii occidentali de vaccinuri sunt batjocoriţi pe faţă în media ruse, în mai multe limbi, controlate de stat, ceea ce în unele cazuri a dus la afirmaţii absurde conform cărora vaccinurile vor transforma oamenii în maimuţe", a scris Josep Borrell într-o postare pe blog.

"Asemenea relatări sunt aparent îndreptate spre ţări unde Rusia vrea să-şi vândă propriul vaccin Sputnik V", a adăugat Borrell, observând că aceste acţiuni ameninţă sănătatea publică în contextul pandemiei de COVID-19. El a nu furnizat exemple în acest sens.

Moscova a respins în mod repetat aceste acuzaţii şi susţine că Sputnik V este vizat de o campanie de dezinformare susţinută din străinătate, notează sursa citată.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care este responsabil cu marketingul vaccinului în străinătate, nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta afirmaţiile lui Josep Borrell.

Ministerul Sănătăţii de la Moscova şi Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare în media şi comunicaţii, nu au răspuns unor solicitări ale Reuters de a comenta aceste afirmaţii.

Atunci când producătorul AstraZeneca, care colaborează cu Universitatea Oxford la dezvoltarea unui vaccin, a întrerupt testele clinice în septembrie din cauza faptului că unui participant i s-a făcut rău din motive necunoscute, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov le-a declarat jurnaliştilor că Sputnik V este un vaccin mai fiabil, întrucât se bazează un adenovirus descoperit în oameni, în timp ce candidatul britanic este un "vaccin pentru maimuţe".

Testele clinice asupra vaccinului, care utilizează o versiune modificată genetic a unui virus comun care provoacă o răceală descoperit în cimpanzei pentru a învăţa celule umane să producă antigen, au fost reluate în Marea Britanie la doar câteva zile după obţinerea autorizării din partea autorităţii de reglementare, transmite Agerpres.

Rusia a trimis săptămâna trecută primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19 în Argentina, în baza unui contract de 10 milioane de doze. De asemenea, a semnat contracte de furnizare cu un număr de state din America Latină şi din Asia. Vaccinul rus costă mai puţin de 20 de dolari, preţ care include două doze.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Exista sute de remedii dar se prefera vaccinuri netestate suficient. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a citat din Fișa Informativă pentru Destinatari și Îngrijorari oferită de producătorul Pfizer/BioNtech, pentru vaccinul său anti covid.

    În acest document sunt listate o serie de efecte secundare ale vaccinului, dar mai importantă este precizarea conform căreia „este posibil ca acestea să nu fie toate efectele secundare ale vaccinului pfizer Biontech covid 19. Pot apărea reacții adverse grave și neașteptate. Vaccinul pfizer Biontech covid 19 este încă în studiu clinic.” 

    Având în vedere aceste precizări oficiale ale producătorului cu care se intenționează vaccinarea românilor, jurnalistul a întrebat cine va răspunde în România în cazul în care aceste „reacții adverse grave și neașteptate” își vor face apariția la pacienții români. 

    Aflat în studioul Antena 3, col. dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a evitat un răspuns direct, dar a precizat într-un final că se lucrează la un „mecanism de compensare” ce revine în sarcina statului român. Text preluat. 

    1. Multumesc pentru precizari. Nu cunosteam aceste aspecte.

      Problema cea mai mare ramane ceea ce nu stim si nu stiu nici ei despre aceste vaccinuri, respectiv potentialele efecte secundare pe termen lung. 

      Ai peste 60-65 de ani, suferi de comorbiditati (obezitate, diabet, HTA, etc), situatie in care ai risc elevat sa faci forma severa de covid? Atunci e mult mai bine sa faci vaccinul.

      Esti (relativ) tanar si nu ai comorbiditati? Riscul de forma severa de covid este extrem de mic, insa riscul de efecte secundare cu debut tardiv post inoculare cu vaccin este _necunoscut_ pentru ca nu exista inca studii clinice pe ani de zile, ci doar luni de zile. 

      Cu placere. Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se vaccineze sau nu...Fiecare trebuie sa isi consulte propriul suflet. El ii va da raspunsul, depinde cat de elevat este in cunoastere. Asa ca singurul indemn este spre elevare prin cunoastere.

      Da, Șeful campaniei de vaccinare anticoronavirus, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat, duminică seara, ce se întâmplă din punct de vedere medical cu persoanele care dezvoltă efecte secundare grave post-vaccinare și cine va prelua responsabilitatea unei asemenea situații, în condițiile în care producătorii de vaccin cer imunitate în fața legii în țările care folosesc produsele lor.

      Situația reală e că cei peste 60-65 de ani, sufera de comorbiditati și chiar de boli cronice nedepistate, netestate eficient, neglijate, etc.

      Acești oameni își asumă un risc daca se vaccinează întrucât reacția autoimună in cazul lor poate fi fatală.

      Bătrânii din Romania nu sunt identici că statut social sau stare de sănătate cu cei din Belgia sau California din cauza sistemului medical care este praf. 

      Trolii rusi s-au informat reciproc si si-au multumit!

      Extraordinar!

      Pute ati face asta in biroul vostru, nu trebuia sa va (ne) chinuiti cu mesaje pentru asta 

      ...cata perspicacitate...!

    În Suedia, unde încrederea publicului în autorităţi este ridicată, la fel ca în alte state nordice, mai mult de două persoane din trei vor să fie imunizate. Cu toate acestea, unii spun că nu.

    Sondajele din Polonia, unde neîncrederea în instituţiile publice se adânceşte, au arătat pentru moment că mai puţin de 40% dintre persoanele intenţionează să se vaccineze. 

    Duminică, s-a înscris pentru vaccinare doar jumătate din personalul medical dintr-un spital din Varşovia unde a fost administrat primul vaccin din ţară.

    Dar sondajele au arătat niveluri ridicate de ezitare faţă de vaccinare, din Franţa până în Polonia, oamenii fiind obişnuiţi cu vaccinurile care necesită decenii pentru a fi dezvoltate, nu doar luni. 

    Alternativa la vaccin, Ivermectina previne. Macedonia o aprobă ca tratament anti-Covid. Și Bulgaria folosește oficial medicamentul „superior Remdesivirului”

    1. Directorul Agenției pentru Medicamente, Ljirim Shabani, spune că „Agenția a cerut Comisiei de Boli Infecțioase să ofere un aviz de specialitate pentru a putea importa Ivermectina în Macedonia”. 

      „Experții noștri spun că Ivermectina este un medicament sigur, cu eficiență dovedită și că în toate studiile Covid-19 a dat rezultate extrem de pozitive”. De asemenea, este acceptat de profesioniștii din domeniul sănătății ca măsură preventivă, dar acest lucru nu este discutat în mod deschis. 

      Dr, Pierre Kory, președintele Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), cere guvernului Statelor Unite să analizeze de urgență multitudinea de date care arată .

      Informațiile arată că medicamentul are abilitatea de a preveni Covid-19, de a bloca dezvoltarea formelor severe în cazul celor deja infectați sau chiar de a ajuta în tratarea cazurilor grave. 

      Ivermectina – pentru cei cu risc ridicat – 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, una în ziua a treia, apoi o doză la fiecare patru săptămâni. Pentru cei care au intrat în contact cu un bolnav Covid-19 – 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, una în ziua a treia 

      Vitamina D3 – 1.000 – 3.000 mg / zi 

      Vitamina C – 1.000 mg de 2 ori pe zi 

      Quercetin – 250 mg/zi 

      Zinc – 50 mg/zi 

      Melatonină – 6mg înainte de somn ( creează somnolență) 

    A nu se uita un lucru prevazut in regulile europene, vaccinul rusesc Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) înainte să poată fi utilizat în vreo ţară din blocul comunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb