JOSEP BORRELL:  "Rusia pierde războiul împotriva Ucrainei"

F.D.
Internaţional / 17 octombrie 2022

"Rusia pierde războiul împotriva Ucrainei"

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, şi-a declarat astăzi convingerea că "Rusia pierde" războiul împotriva Ucrainei, scrie EFE, conform Agerpres.

"Moral, politic, inclusiv militar, Rusia pierde acest război", a afirmat Borrell la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe din UE la Luxemburg, în cadrul căreia aceştia vor aproba misiunea de instruire a armatei ucrainene şi noi fonduri pentru trimiterea de arme Kievului.

"Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina", a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Miniştrii de externe din UE urmează să dea undă verde "unei puternice misiuni de formare" militară, a spus Borrell, în cadrul căreia UE doreşte să antreneze 15.000 de militari ucraineni de la jumătatea lunii noiembrie pentru următorii doi ani.

Antrenamentele nu se vor desfăşura în Ucraina, ci în ţările UE care s-au declarat dispuse să participe la această misiune, între care şi Spania, de formare, care le va completa pe cele deja desfăşurate individual de Germania, Polonia, Ţările de Jos sau SUA.

Miniştrii de externe vor aproba, de asemenea, o nouă tranşă de 500 de milioane de euro pentru finanţarea livrărilor de arme către Ucraina din Fondul European pentru Pace, ceea ce ridică totalul asistenţei financiare a UE alocate în acest scop la 3 miliarde de euro de când Rusia şi-a declanşat invazia la 24 februarie.

Borrell s-a referit şi la 'veştile proaste despre atacuri ruseşti' care au lovit luni dimineaţă din nou Kievul cu drone kamikaze, dar a evitat să menţioneze provenienţa iraniană a acestor drone.

"Este ceva despre care se va discuta şi vom studia dovezile concrete ale implicării, pe care Iranul o neagă energic. Vom vedea de ce fel de informaţii dispunem", a spus şeful diplomaţiei europene.

În acest sens, Borrell a disociat sprijinul iranian pentru Rusia de sancţiunile pe care Cei 27 le vor aproba luni împotriva responsabililor iranieni pentru represiunea pe care autorităţile de la Teheran o desfăşoară împotriva manifestanţilor care protestează împotriva morţii lui Mahsa Amini.

În privinţa relaţiilor cu Iranul, şeful diplomaţiei europene a spus că nu se aşteaptă la 'nicio mişcare' din partea guvernului acestei ţări pentru deblocarea negocierilor cu privire la acordul nuclear.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asa zicea si propaganda hitlerista in toamna lui '42.

    1. ca Rusia pierdea razboiul impotriva Ucrainei?

      Ca ceilalti pierd razboiul, mei. Nu pricepi nimic?

      Deci textele alea cu Ukraina e praf e doar propaganda ruseasca?

    Daca Ucraina a castigat (si Rusia a pierdut), de ce mai trebuie sprijinita?

    1. greu cu timpul verbelor

    Huraaa,

    de maine nu mai dam bani si arme la Zelenski,

    dam la bunicii nostri ceva ,care rabda foamea si frigul la noi 

    Acest Borrell a mai fost scuzat de CE acum cateva luni cand iar a gafat impardonabil. S-a spus atunci "a vorbit din inima".

    Acum Borrell este acuzat de rasism pe buna dreptate. Jos cu borelul. 

     

    EU foreign policy chief Josep Borrell has come under fire for saying in a recent speech given in Belgium that "Europe is a garden" while the outside world is a "jungle". There are growing calls for him to retract the analogy and to issue an apology over what many are saying was a speech tinged with racist and imperialistic overtones. He was addressing an audience of his own diplomatic corps.  

    "Europe is a garden," Borrell had said as part of a broader theme of building alliances in order to avoid conflicts and tensions with outside nations. "Most of the rest of the world is a jungle, and the jungle could invade the garden," he added. 

    A number of other diplomats as well as outside government leaders quickly heaped criticism on Borrell for the remarks, including on Sunday the highly influential Nasser Bin Hassan Al-Shaikh, Director-General of Dubai's Department of Finance, who called out the "imperialism" and "racism" on display.  

    Ca de obicei, Dorrell spune lucruri traznite! Are impresia ca tot ce viseaza se si intampla!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb