JOSEP BORRELL: "Rusia pune lumea în pericolul foametei"

S.B.
Internaţional / 18 iunie 2022

"Rusia pune lumea în pericolul foametei"

Rusia pune lumea în pericolul foametei, prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina şi prin restricţiile asupra propriilor exporturi, a acuzat sâmbătă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, informează Agerpres.

Ameninţările la adresa securităţii alimentare şi "bătălia naraţiunilor" cu Rusia cu privire la realitatea sancţiunilor impuse Moscovei se vor afla în centrul discuţiilor dintre miniştrii afacerilor externe ai ţărilor din UE, luni, la Luxemburg.

"Suntem gata să conlucrăm cu ONU pentru a preveni orice impact indezirabil al sancţiunilor noastre asupra securităţii alimentare mondiale", a dat asigurări Josep Borrell, într-un articol postat pe blogul său oficial.

Şeful diplomaţiei europene a denunţat "alegerea politică conştientă a Rusiei de a 'militariza' exporturile de cereale şi de a le utiliza ca pe un instrument de şantaj împotriva oricui se opune agresiunii sale" asupra Ucrainei.

"Rusia a transformat Marea Neagră într-o zonă de război, blocând expedierile de cereale şi de îngrăşăminte din Ucraina (...) şi aplică de asemenea cote şi taxe asupra propriilor sale exporturi de cereale", a subliniat Borrell.

Sancţiunile impuse de UE "nu îi interzic Rusiei să exporte produse agricole şi seminţe, nici să le cumpere, cu condiţia ca persoanele sau entităţile sancţionate să nu fie implicate" în aceste operaţiuni, a precizat şeful diplomaţiei europene.

"Suntem pe deplin conştienţi că există o 'bătălie a naraţiunilor' în jurul acestei probleme" a sancţiunilor, recunoaşte Borrell.

"Este imperativ de a permite reluarea exporturilor ucrainene cu navele maritime. Lucrăm în strânsă colaborare cu ONU şi sperăm că o soluţie va putea fi găsită în următoarele zile. A nu face aceasta riscă să provoace o catastrofă alimentară mondială", a atenţionat Josep Borrell.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Boreal cu foamea in gat...Criza alimentara este data de schimbarile climatice si cultirile intensive modificate genetic.. Monsanto...

    Cumparati cereale de la rusi daca uktainenii nu mai au.... A dar nu va lasa sanctiunile care tot voi le ati introdus Russiei... Asa ca o sa mancati sanctiuni UE....

    Bagat la inaintare cu trompeta!

    Tot Ru e de vina ca motorina e 9.3 lei? 

    Inainte de pac 6 de sanctiuni era 8.6-8.7! 

    Pe cine ati sanctionat senililor,pe rusi sau pe noi? 

    F de curent anul trecut 140 lei,acum 3 luni 240,si luna aceasta,fara sa folosesc aerul,dand indexul luna de luna 340!

    Stati in banca voastra,fosilelor si lasati ne sa traim decent,ca razboiul continua la fel,nu ati facut nimic,numai tampenii pt noi! 

    Nici Rusia nu poate sa-si faca propaganda mai buna cum o fac politrucii UE .

    Europa de dragul SUA s-a sinucus cu stiinta!

    Daca rusii lasa Europa 30 de zile fara gaz ,sa vezi razmerita si la primavara ,cine o mai prinde sa iasa ,o sa iasa si din UE, daca nu o mierleste toata uniunea. 

    Rusia asteapta iarna,...sa negocieze...

    Plavanul spunea ca inflatia a crescut accelerat din cauza lui Putin, iar acum nenea Borrell vine acum si ne spune ca si foametea vine de la rusi! Amandoi parca sunt participanti la emisiunea umoristica, ”copiii spun lucruri traznite”!

    Mai rasfirati baieti, mai rasfirati

    Oamenii astia nu pot sa fi ajuns acolo de prosti deci ce se intampla acum e ce isi doreau.

    Nu poti sa joci murdar doar pe ce vrei tu si apoi sa vi tu sa spui ca ala de ce joaca murdar. Este noaptea mintii. 

    Acum, daca presupunem ca ei chiar doresc criza si foamete, sa vedem care e interesul. 

    Interesul e revolutia verde, etc. mancatul de gandaci, etc. dar mai ales demonizarea Rusiei. Totul e pus in carca Rusiei: criza economica, foametea. Probabil si daca mai apare vre-o varianta de Covid o sa spuna ca e cumva tot vina Rusiei. Trebuie format un curent impotriva Rusiei pentru ca lumea sa accepte razboi direct. 

    1. JOS LABELE , CAPITALISTULE !!!!!!! RUSIA , NU BLOCHEAZA NIMIC !!! TOVARASUL PUTIN , A SPUS-O CLAR : DEMINATI-VA PORTURILE RAIOASE , S-AU , DACA NU STITI CUM , SI VA E RUSINE SA APELATI LA MILITARII AMERICANI , S-AU OCCIDENTALI , TRAGETI PUR SI SIMPLU IN ELE , CARE SI UNDE LE VEDETI CA MAI SANT !!! SE PARE CA CABLURILE CU CARE ERAU LEGATE , S-AU RUPT , SI ACUM PLUTESC , CUM PLUTESC , CATEVA AU AJUNS APROAPE DE MALURILE TURCIEI S-AU ROMANIEI !!! NU STIU CE SA FACA , S-AU LE E FRICA , SA TRAGA IN MINE , SI GATA !!!!!! CE ATATA CACAIALA ??? DE FAPT , UCRAINIENII VOR ALTCEVA : SA INTARATE OMENIREA IMPOTRIVA FRATILOR LOR MAI MARI , RUSII !!! CA , CICA AIA !!! SANT DE VINA AIA !!! AIA ....... AIA ........ AIA .......!!!!!!!!!

      Anonim 9 lua apararea rusilor in sensul ca nu doar rusii sunt vinovati pentru tot ce se intampla.Chiar ca esti praf,STATY,nici nu stii unde sa postezi iar de gramatica nici nu mai vorbim!,,Sau,, se scrie legat in acest context fiindca este conjunctie(poate fi inlocuita cu ori),degeaba iti spune toata lumea ca nu bagi nimic la cap!

    Daca totul vine Rusia inseamna ca este cea mai tare. Incep sa le tremure chilotii pe ei ca o sa inceapa sa iasa lumea la proteste ca le scade nivelul de trai. Oricum pe noi ne-au facut muci si nu Rusia, ci SUA si UE.

    1. LAS-O NABII DE GRAMATICA , nr 9.2 !!! INCA N-AI AJUNS SA MA CUNOSTI ??? ASA A-MI PLACE MIE , SA SCRIU !!! SI SA NU UITI UN LUCRU , CINSTIT ORTODOX DUPA CALENDARUL NOU : MIE , ASA PRAF CUM ZICI CA SANT , A-MI PLACE SA SPUN LUCRURILOR PE NUME !!! ADEVARUL , AICI , E CA RUSII , SANT UN POPOR DE OAMENI RAI SI TICALOSI , DAR UCRAINIENII , PRIN NATURA LOR , SANT SI MAI RAI !!!!!!!!!! AICI , REPET , E VORBA DE 2 NATIUNI DE OAMENI SEMI - SALBATICI , CARE SE INCAIERA INTRE EI !!! SI CARE , AU FOST , SANT , SI V-OR FI INTOT-DEAUNA , NEPRIETENII ROMANIEI !!!!!!!!!! IN MOD SPECIAL , UCRAINIENII !!!!!!!! SA NU CREZI , CA NE V-OR URA MAI PUTIN , IN SINEA LOR , CA LE ADAPOSTIM SI LE HRANIM FEMEILE SI COPIII !!! CAND TOTUL SE V-A SFARSI , SI SE V-OR VEDEA DIN NOU , CU SACII IN CARUTA , CONDUCATORUL LOR SUPREM , PITICUL , O SA ACUZE DIN NOU , ROMANIA , CA A FACUT S-AU A ZIS CEVA , DESPRE IMPERIUL LOR SPURCAT SI PUTUROS , CLADIT DE-A LUNGUL TIMPULUI , PE CUCERIRI SI PE CADAVRE !!! DE GRAMATICA SI '''''' CONJUNCTIE '''''''', OCUPA-TE TU , CA DOAR AI AVUT LA DISPOZITIE , PROFESORII COMUNISTI !!!!!!!!!! MIEZUL PROBLEMEI CONTEAZA , NU CE ZICE ''''''' TOATA LUMEA ''''''' !!! LUMEA , E '''''' LUME '''''', SI TU , FRUMOSULE , FACI PARTE DIN EA !!!!!!!!!!!!! MAI AI CEVA DE ZIS , """ PRIETENE COMUNIST , SI AVOCAT AL UNOR CRIMINALI ?????? '''''''.

      Dar tu de ce fel de profesori ai avut parte,STATY?Ai trait pe Luna?Probabil din aceasta cauza scrii cum scrii cum scrii dar, ma rog,ce te face sa crezi ca toata lumea tine cu ucrainenii?Nu tine nimeni cu adevarat cu ei doar ca la momentul actual rusii reprezinta un pericol si mai mare.Si sa stii,nici femeilor si copiilor ucraineni nu le putem da in cap indiferent de istoria pe care am avut-o ca popoare!Nu stiu ce o sa se mai intample,vedem!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb