JT Grup Oil anunţă lansarea unei oferte publice de vânzare iniţială a 10.000.000 acţiuni ordinare

R.S.
Piaţa de Capital / 25 aprilie

JT Grup Oil anunţă lansarea unei oferte publice de vânzare iniţială a 10.000.000 acţiuni ordinare

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanţa, va pune la dispoziţia publicului spre subscriere, printr-o Ofertă Publică Iniţială (IPO), un număr de 10.000.000 acţiuni noi emise, cu o valoare nominală de 1 leu, ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social al societăţii, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, compania a obţinut deja de la Bursa de Valori Bucureşti Acordul de principiu pentru listare în cadrul Sietemului Multilateral de Tranzacţionare - piaţa AeRo, operat de BVB, secţiunea standard şi a întreprins demersurile în vederea aprobării de către ASF a Prospectului de ofertă publică.

Oferta se adresează atât investitorilor de retail, cât şi celor instituţionali.

"Această ofertă publică iniţială şi, ulterior, listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti reprezintă paşii fireşti pe care JT Grup Oil îi parcurge în această fază de dezvoltare. Am început acest business în 2001 şi de atunci am fost într-o evoluţie continuă, depăşind provocările care au tot apărut de-a lungul anilor. Suntem acum într-un punct de referinţă atât pentru noi, cât şi pentru România. În scurt timp vom finaliza o investiţie strategică pentru noi şi pentru regiune, cel mai nou şi modern terminal privat de produse petroliere din România, iar business-ul va creşte exponenţial potrivit tuturor prognozelor pe care le avem. Concomitent cu acest proiect, ne creştem liniile de activitate curente şi dezvoltăm altele noi. Deschiderea noastră către investitori vine, astfel, în mod natural în acest moment de dezvoltare strategică a companiei. Oferta publică iniţială şi listarea pe piaţă reprezintă o invitaţie pe care o adresăm investitorilor de ne fi alături în această nouă etapă de creştere a JT Grup Oil şi, în acest moment, pot să le fac şi o promisiune: veţi avea doar de câştigat alături de noi.", a declarat Jean Paul Tucan, acţionarul majoritar al JT Grup Oil, se menţionează în comunicat.

Finanţarea ce va fi atrasă prin oferta publică iniţială va fi utilizată de companie pentru dezvoltarea şi consolidarea liniilor de business, de la creşterea volumelor de combustibili tranzacţionate pe piaţa locală până la deschiderea de staţii de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum şi finalizarea şi operarea JT terminal.

"JT Grup Oil este o companie cu o istorie bogată şi cu o reputaţie impecabilă în piaţă. Întotdeauna ne-am concentrat pe respectarea angajamentelor pe care le avem cu partenerii noştri comerciali, oricât de dificile ar fi fost condiţiile din piaţă, iar acest lucru ne-a adus numai beneficii pe termen lung. Avem o echipă formată din profesionişti ai industriei, care ne sunt alături de foarte mult timp şi care au demonstrat că pot gestiona cele mai complexe situaţii. Obiectivele de business, care includ lansarea de noi segmente de activitate şi dezvoltarea celor existente, nu sunt doar foarte bine ancorate în realitatea economică, ci au provocat deja un interes real în piaţa regională şi ne-au adus discuţii valoroase despre posibile parteneriate strategice. Sunt, astfel, întrunite toate condiţiile pentru ca acest proces de lansare a ofertei publice iniţiale şi de listare a companiei pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti să aducă plus-valoare întregului sector economic, în timp ce alături de noi vor veni acţionari care cred în potenţialul mare de creştere pe care îl avem", a explicat Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director Comercial al JT Grup Oil S.A, se precizează în comunicat.

În anul fiscal 2023, JT Grup OIL SA, cu 35 de salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A., iar la data admiterii la tranzacţionare în cadrul sistemului multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul "JTG", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb