Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Anticorupţie / 10 august 2013

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Şpagă de 1 milion de euro

Judecătoarea a fost reţinută noaptea trecută

UPDATE: 16:10: Primul mesaj transmis de Veronica Cîrstoiu după arestarea preventivă

Potrivit avocatei judecătoarei Veronica Cîrstoiu, faptul că magistratul a făcut parte din completul de judecată, care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare, primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), este doar o coincidenţă.

Avocata a precizat că suma de 50.000 de euro, pentru care Florin Cergan a fost acuzat de complicitate la trafic de influenţă, reprezintă doar "o sumă pe care fiul său trebuia să îl primească în schimbul unui bun".

Avocata Veronicăi Cîrstoiu a transmis că judecătoarea nu a fost implicată în activităţi ilicite pentru a favoriza sau defavoriza un inculpat în soluţionarea unui dosar penal.

...

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul său, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate aseară de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul şpăgilor totalizând peste un milion de euro pentru soluţii favorabile în procese, anunţă sursele de presă.

Potrivit unor surse judiciare, cel care i-ar fi dat mita de un milion de euro judecătoarei este omul de afaceri şi fostul şef SIF Oltenia, Dinel Staicu, care, în 2012, a fost arestat preventiv pentru un an pentru fraudarea Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

Judecătoarea este cercetată pentru corupţie, iar fiul ei pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către aceasta, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare şi care ar fi dat anterior un milion de euro.

"Ca urmare a avizului emis de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 9 august 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală. În cursul aceleiaşi zile, procurorii vor solicita Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a numiţilor Cîrstoiu Veronica şi Cergan Florin pe un termen de 29 de zile", potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la 12 iunie, 2012, averea judecătoarei se constituia din cinci terenuri, două depozite bancare, două apartamente în Târgovişte şi un salariu anual de 104.000 lei.

Hotărârea Curţii de Apel va putea fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, aseară, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, aceasta fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Florin Cergan, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinut ieri dimineaţă, în acelaşi dosar.

Veronica Cîrstoiu a făcut parte din completul de judecată care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare, primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Judecătoarea a mai făcut parte din completul care a decis reducerea pedepsei cu o săptămână în cazul lui Adrian Năstase. Domnia sa a mai fost şi magistratul care a făcut opinie separată la decizia de rămânere în arest a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Fiul Veronicăi Cîrstoiu, Florin Cergan, a fost preot, până când a fost suspendat de către Biserică, după ce a fost cercetat penal pentru uciderea din culpă a trei persoane, în urma unui accident rutier, în anul 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb